Σύμφωνα με διεθνή μέσα, η σέντερ των Phoenix Mercury, Βritnney Griner, πιάστηκε με λάδι κάνναβης μέσα σε φυσίγγια ηλεκτρονικού τσιγάρου και ναρκωτικά. Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα κατά την διάρκεια του Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Στην ανίχνευση των ουσιών αυτών συνέβαλε ένας σκύλος – ανιχνευτής ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα το συμβάν αυτό έφερε κι ανακοίνωση της ομάδας της, μέσω της οποίας εκφράστηκε η αγάπη κι η υποστήριξη στην παίκτρια.

Η Griner αγωνίζεται από το 2015 στην Ρωσία και συγκεκριμένα στην Εκατέρινμπουργκ, ενώ παίζει κατά κόρον στο WNBA. Η Αμερικανίδα παίκτρια είναι η μόνη που έχει σκοράρει 2000 πόντους στο NCAA κι έχει 500 τάπες. Φέτος στα 11 ματς που είχε το διάστημα Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου στο WNBA μέτρησε 18,4 πόντους και έφτασε μέχρι και τους Τελικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Γνωρίζουμε και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με την Brittney Griner στη Ρωσία. Παραμένουμε σε συνεχή επαφή με την οικογένειά της, την εκπροσώπησή της, το WNBA και το NBA. Αγαπάμε και υποστηρίζουμε την Brittney και αυτή τη στιγμή το κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλειά της, η σωματική και ψυχική της υγεία και η ασφαλής επιστροφή της στο σπίτι»

Tags:
WNBA