Η μεταγραφή της Βαλέριας Σελλά πέρασε από χίλια κύματα. Από την Κύπρο στην Ελλάδα και από την Ελλάδα κατέληξε στη Γερμανία, για να αγωνιστεί στην Χέιντελμπεργκ.

Η διεθνής γκαρντ είχε συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Εκανε κανονικά προετοιμασία, αλλά οι ελληνικοί νόμοι δεν της επέτρεψαν την μεταγραφή της από το Πανεπιστήμιο της Κύπρου, όπου σπουδάζει, στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μείνει ξεκρέμαστη, χωρίς ομάδα. Ευτυχώς για την ίδια βρέθηκε το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, το οποίο δέχτηκε την μεταγραφή της και η Χέιντελμπεργκ για να συνεχίσει την καριέρα της.

Τι σε έκανε να φύγεις από την Κύπρο συνεχίζοντας τις σπουδές σου και το μπάσκετ στη Γερμανία;
“Κυρίως το ότι ήθελα να αγωνιστώ σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Επίσης έγιναν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου που με ώθησαν να ψάξω να φύγω κάπου αλλού”.

Αυτός είναι ο τρίτος χρόνος που θα παίξεις μπάσκετ μακριά από την Ελλάδα, πιστεύεις έχεις κάνει τη σωστή επιλογή;
“Είναι αλήθεια ότι μου λείπει πολύ η Ελλάδα, όμως μέχρι στιγμής έχω αποκτήσει αρκετές εμπειρίες στο εξωτερικό που δεν θα αποκτούσα στην Ελλάδα, όπως η συμμετοχή σε δύο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έκανα πολλές χρήσιμες γνωριμίες για την σταδιοδρομία μου, και επειδή με ενδιαφέρει κυρίως να αγωνιστώ στο εξωτερικό βλέπω ότι βοηθάει πολύ που ήδη έχω 2 χρόνια εκτός”.

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σου από ομάδα και τη χώρα;
“Καταπληκτικές. Η χώρα είναι πανέμορφη από όσο έχω δει μέχρι τώρα, όλα λειτουργούν ρολόι και γενικά η ζωή εδώ είναι πολύ καλή. Νιώθεις πραγματικά ότι είσαι στην Ευρώπη. Επίσης είμαι πολύ ευχαριστημένη από την ομάδα, το κλίμα είναι πολύ καλό και γρήγορα γίνομαι και εγώ μέρος της. Μου αρέσει ιδιαίτερα το ότι αν και ομάδα Α2, ήδη οι προδιαγραφές της είναι για Α1 (3 ξένες, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, γιατροί, καλός ρουχισμός κτλ)”.

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
“Στόχος μου για αυτή την χρονιά η άνοδος στην Α1, που είναι και ο στόχος της ομάδας. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κάνουμε το ένα βήμα παραπάνω και να επεκτείνω τις εμπειρίες μου παράλληλα ώστε να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε καλές ομάδες στο εξωτερικό”.