Ακόμα μία καταπληκτική εμφάνιση (24 π., 3 ρ.) έκανε χθες (8/11) το βράδυ ο Βινς Χάντερ με τη φανέλα της ΑΕΚ, βοηθώντας την τα μέγιστα να πάρει τη νίκη απέναντι στην Φουενλαμπράδα και να ανεβεί στην κορυφή του ομίλου της (4-1). Ωστόσο, για να φτάσει σε αυτή την εμφάνιση ο Αμερικανός είχαν προηγηθεί πολλά πράγματα, τα οποία έπρεπε να ξεπεράσει ο Χάντερ, ώστε στα 24 του (5/8/1994) να καταφέρει να θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στη θέση του σέντερ στην Ευρώπη.

ΤΟ HIGH SCHOOL ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Ο Χάντερ ξεκίνησε την καριέρα του με πολλές φιλοδοξίες, αφού από το λύκειο ακόμα ήταν ο MVP της ομάδας του, έχοντας απίστευτα στατιστικά: 26,5 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 4 τάπες ανά αγώνα, με το λύκειό του να τελειώνει τη χρονιά με ρεκόρ 20-4. Έτσι, ο 24χρονος κέρδισε το εισιτήριο για να φοιτήσει στο κολλέγιο UTEP, όπου σε δύο σεζόν έπαιξε 67 παιχνίδια (τα 58 ως βασικός) μέτρησε 13,6 πόντους, 7,9 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα, θέτοντας στο τέλος της δεύτερης σεζόν υποψηφιότητα στο Draft για το NBA.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΒΑ 

Όμως, παρά τα καλά νούμερα που είχε, δεν κατάφερε να επιλεγεί από κάποια ομάδα στην διαδικασία και άρχισε την… περιπλάνηση με μη εγγυημένα συμβόλαια σε ομάδες του ΝΒΑ. Πρώτα οι Φιλαδέλφεια 76ers και στη συνέχεια οι Σακραμέντο Κινγκς ήταν οι πρώτοι «προσωρινοί» σταθμοί της καριέρας του, πριν μείνει ελεύθερος από αμφότερους. Παρά την απογοήτευσή του δεν το έβαλε κάτω και λίγες ημέρες αργότερα υπέγραψε με τους Ρένο Μπίγκχορνς της D-League. Εκεί, άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, κερδίζοντας και θέση στο All-Star Game της λίγκας, αφού οι μέσοι όροι του ήταν καταπληκτικοί: 21,8 πόντοι, 11,3 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1,5 κοψίματα ανά αγώνα.

ΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάπου εκεί, ο Χάντερ ένιωσε πως είχε έρθει η ώρα για να κάνει το βήμα για την Ευρώπη, αφού έβλεπε πως δεν μπορούσε να πάρει ευκαιρίες σε κάποια ομάδα του ΝΒΑ και ήθελε να συνεχίσει να εξελίσσεται. Έτσι, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αφού οι «πράσινοι» έψαχναν παίκτη να καλύψει τη θέση του σέντερ. Ο Χάντερ αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετρώντας κατά μέσο όρο 3,5 πόντους και 2,6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Καθόλου άσχημα για έναν Αμερικανό, που στα 21 του ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και σε ομάδα με πολλές απαιτήσεις. Κι όμως! Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην τον κρατήσει και να τον αφήσει ελεύθερο να αναζητήσει αλλού το μέλλον του.

ΜΕΤΑΞΥ ΝΒΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ

Μετά από μια σειρά μη εγγυημένων ολιγοήμερων συμβολαίων στις προετοιμασίες των Λος Άντζελες Κλίπερς, Μέμφις Γκρίζλις και Σικάγο Μπουλς αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Άβτοντορ Σάρατοφ που αγωνιζόταν στο BCL. Ο Αμερικανός έκανε στην ρωσική ομάδα τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ευρώπη, μετρώντας κατά μέσο όρο στη διοργάνωση 14,6 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ. Στο τέλος της σεζόν, αποφάσισε να ξαναπροσπαθήσει στο ΝΒΑ, και επιλέχθηκε στο Draft της G-League από τους Ουισκόνσιν Χερντ, πριν υπογράψει two-way contract με τους Μέμφις Γκρίζλις. Παρόλα αυτά, δεν πήρε ξανά ευκαιρίες και στις αρχές του 2018 επέλεξε να ξαναγυρίσει στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Η ΑΕΚ ΚΑΙ Η… ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ

Σταθμός του αυτή τη φορά ήταν η ΑΕΚ, η οποία έψαχνε σέντερ και έχοντας δει τις εμφανίσεις του σε Παναθηναϊκό και Άβτοντορ τον επέλεξε να καλύψει το κενό του ρόστερ της. Στο δεύτερο μισό της σεζόν με την ΑΕΚ ο Βινς Χάντερ κατέκτησε τους πρώτους του τίτλους με την ομάδα (BCL, Κύπελλο Ελλάδας), όντας ένας από τους βασικότερους πυλώνες αυτών των επιτυχιών. Πιο συγκεκριμένα την περσινή σεζόν, ο 24χρονος σέντερ μέτρησε 8,5 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και 1,2 τάπες. Αυτές του οι εμφανίσεις, λοιπόν, του έδωσαν την ευκαιρία να ανανεώσει με την ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν, όπου ήρθε και η αγωνιστική του… εκτόξευση.

Μένει να φανεί τι επιφυλάσσει το μέλλον του Αμερικανού, ο οποίος πλέον πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει ξανά την ευκαιρία στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, πριν προσπαθήσει να ξαναβρεί μια θέση σε ομάδα του ΝΒΑ