Οι λέξεις για να περιγράψουν το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής ανάμεσα στη Νίκη Λευκάδας και τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου φαντάζουν λίγες. Μιλάμε για ένα ματς το οποίο ξεκίνησε στη μία και τελείωσε στις 4.12 έπειτα από 40 λεπτά αγώνα και έξι παρατάσεις με τους γηπεδούχους να κερδίζουν στο τέλος με 109-106! Ο αγώνας της 4ης Μαρτίου ήδη έχει γραφτεί στην ιστορία καθώς μιλάμε για ένα γεγονός που συμβαίνει σπάνια και δη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Από εκεί και μετά σε εθνικό επίπεδο και δη στο ΝΒΑ, να παιχτούν έξι παρατάσεις έχει συμβεί μόλις μία φορά και αυτό το 1951! Ηταν 9 Ιανουαρίου όταν Indianapolis Olympians αντιμετώπιζαν του Rochester Royals με τους πρώτους να κερδίζουν μετά από έξι έξτρα περιόδους με 75-73. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το χαμηλό σκορ καθώς τότε δεν υπήρχε ο κανόνας των 24”.

Αυτά στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ γιατί στο NCAA έχει πραγματοποιηθεί παιχνίδι με εφτά παρατάσεις! Στις 21 Δεκεμβρίου 1981 οι Cincinnati Bearcats επικράτησαν των Bradley Braves με 75-73 σ΄ένα ματς στο οποίο παίχτηκαν εφτά παρατάσεις!   Ομως, το αμίμητο ρεκόρ δεν είναι σε παιχνίδι εθνικής κατηγορίας αλλά σε αυτό των Λυκείων στην Αμερική. Εκεί στις 29 Φεβρουαρίου 1969 οι Mamers επικράτησαν των Angier με 56-54 έπειτα από 13 παρατάσεις!

Οσον αφορά το ελληνικό μπάσκετ, η Β΄εθνική κλέβει την παράσταση καθώς στις 10 Οκτωβρίου η Δόξα Λευκάδας, μάλλον ο αέρας του νησιού, αντιμετώπισε τον ΟΦΗ με τους κρητικούς να κερδίσουν στην τέταρτη παράταση με 119-113! Στο παιχνίδι αυτό μάλιστα, με τους γηπεδούχους συμμετείχε ο Νίκος Δουβίτσας, ο οποίος σήμερα είναι προπονητής του γυναικείου τμήματος της Δόξας.