Tο φετινό πρωτάθλημα της Basket League θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς, δικαίως, ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών. Πολλές ομάδες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν επίπεδο και να βρίσκουν τη θέση τους στη μεγάλη κατηγορία. Ας μην ξεχνάμε το παράδειγμα του Περιστερίου, το οποίο ανέβηκε φέτος και έχει ξεκινήσει με το θεαματικό 7 στα 7, εκείνο του Ηφαίστου, αλλά και εκείνο του Προμηθέα που ανταποκρίνεται εξαιρετικά τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Με αφορμή λοιπόν το ενδιαφέρον πρωτάθλημα, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τους πρωτοπόρους αθλητές σε στατιστικές της Bakset League.

Πόντοι/ Βολές/ Κερδισμένα φάουλ

Πρώτος σκόρερ στις πρώτες αυτές 7 αγωνιστικές της Betshop.gr Basket League είναι ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ. Ο άσος του Ρεθύμνου πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις με την φανέλα των Κρητικών, παρά την κακή πορεία της ομάδας του. Θυμίζουμε πως το Ρέθυμνο βρίσκεται στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μόλις μία νίκη κόντρα στον Χολαργό.

Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ έχει πετύχει 124 πόντους στις πρώτες 7 αυτές αγωνιστικές. Ο 34χρονος γκαρντ σκοράρει 17.71 πόντους ανά παιχνίδι, μέσος όρος πολύ υψηλός για την Basket League. Παράλληλα βρίσκεται και πρώτος στη λίστα με τις επιτυχημένες βολές έχοντας ποσοστό 85,71 % (36/42), ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει 40 φάουλ από τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Αμερικανός ήρθε στο Ρέθυμνο με σκοπό να αντικαταστήσει τον Εντ Ντάνιελ και έχει ήδη δείξει εκπληκτικά στοιχεία. Την περασμένη σεζόν είχε ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του στον ΓΣΛ Φάρο. Σε 8 αναμετρήσεις είχε κατά μέσο όρο 19.25 πόντους (60.34%διπ., 34%τριπ., 88.64%β.), 2.5 ριμπάουντ και 2.38 ασίστ.

Ασίστ

Κορυφαίος σε ασίστ είναι ο Νικ Καλάθης. Ο άσος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έχει μοιράσει ήδη 38 τελικές πάσες σε μόλις 6 αναμετρήσεις. Θυμίζουμε πως οι “πράσινοι” έχουν έναν αγώνα λιγότερο λόγω της αναβολής κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, καθώς έξι παίκτες είχαν “χτυπηθεί” από γαστρεντερίτιδα.

Ο άσος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στην Basket League παρά την πτώση του στην Ευρωλίγκα. Ο Καλάθης πετυχαίνει 6.33 ασίστ ανά παιχνίδι με την πράσινη φανέλα.

Ριμπάουντ

Στην κατηγορία αυτή κατέχει την πρωτιά ο Σον Έβανς. Ο φόργουορντ του Ηφαίστου κυριαρχεί στην Basket League με 55 ριμπάουντ. Μάλιστα ο Αμερικανός έχει 36 επιθετικά και μόλις 19 αμυντικά, βοηθώντας έτσι αισθητά την ομάδα του να ανανεώνει επιθέσεις.

Ο άσος των νεοφώτιστων έχει κατά μέσο όρο 7.86 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Ο Έβανς αποκτήθηκε φέτος από την ομάδα της Λήμνου, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα του Προμηθέα πριν βρεθεί στη Rabotnicki.

Κοψίματα

Πρώτος στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Τζίμι Τέιλορ. Ο παίκτης του Πανιωνίου έχει πραγματοποίησε 11 κοψίματα σε 7 αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα ο 23χρονος σέντερ πετυχαίνει 1.57 κοψίματα ανά αναμέτρηση.

Ο Τέιλορ αποκτήθηκε από τους Νεοσμυρνιώτες τη φετινή σεζόν, ενώ πέρσι σε 29 συμμετοχές στη G-League είχε κατά μέσο όρο 7 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 0.9 ασίστ.

Κλεψίματα

Από 11 κλεψίματα έχουν αμφότεροι οι Βινς Χάντερ (ΑΕΚ) και Κουίνσι Ντιγκς (Κολοσσός Ρόδου). Ο άσος της ΑΕΚ πετυχαίνει 1.57 κλεψίματα ανά αγωνιστική, ενώ ο παίκτης του Κολοσσού 1.83, καθώς έχει μία αγωνιστική λιγότερη (κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ).

Ο Ντιγκς ανακοινώθηκε φέτος από τον Κολοσσό, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Νίμπουρκ και της Μπουζαλάκ. Η προηγούμενη σεζόν ξεκίνησε για τον 28χρονο στην Τσεχική Nymburk έχοντας κατά μέσο όρο 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 7 παιχνίδια και στο BCL σε 6 παιχνίδια 6,3 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ, ενώ τελείωσε τη σεζόν στην Boulazac της Γαλλίας όπου σε 24 αγώνες είχε κατά μέσο όρο 9,3 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ ανά παιχνίδι.

Από την άλλη ο Χάντερ συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την φανέλα της Ένωσης. Ο Αμερικανός σέντερ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός και προσφέρει πολλές λύσεις στον Λούκα Μπάνκι.

Δίποντα

Τα περισσότερα δίποντα τα έχει πετύχει ο Ράιαν Χάροου. Ο άσος του Περιστερίου έχει ευστοχήσει σε 37 σουτ δύο πόντων. Ωστόσο ο πιο εύστοχος φέτος είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο σέντερ των “ερυθρολεύκων” έχει ποσοστό 70.83% (34/48), με τον Χάροου να έχει 62.71% καθώς έχει πάρει παραπάνω προσπάθειες (37/59).

Τρίποντα

Τα περισσότερα τρίποντα έχουν επιτευχθεί από τον Στίβεν Γκρέι. Ο άσος του Περιστερίου έχει ευστοχήσει σε 19 σουτ τριών πόντων. Παρ’ όλα αυτά ο Αμερικανός γκαρντ δεν είναι ο πιο εύστοχος καθώς έχει πάρει 41 προσπάθειες, με το ποσοστό του να διαμορφώνεται στο 46.34%.

Ο πιο εύστοχος πίσω από τα 6.75 είναι στο φετινό πρωτάθλημα ο Ι Τζέι Σινγκλερ. Ο παίκτης του Πανιωνίου έχει ποσοστό 58.82% (10/17).

Λάθη

Στα περισσότερα λάθη τη φετινή Basket League έχει υποπέσει ο Τάιρον Μπρέιζελτον. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ηφαίστου έχει υποπέσει σε 23 λάθη, 3.29 δηλαδή ανά αγωνιστική.

Η μετακίνησή του στην ομάδα της Λήμνου ολοκληρώθηκε τη φετινή σεζόν. Ολοκλήρωσε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στον Πανιώνιο με τον οποίο είχε που είχε μέσο όρο 13 πόντους και 4.8 ασίστ.