Πριν 30 χρόνια και συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου του 1988 στο Σικάγο, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός καρφωμάτων στο ΝΒΑ. Εκείνη η μέρα ήταν από τις πιο ιστορικές του θεσμού του All Star, με τους πρωταγωνιστές εκείνης της βραδιάς να είναι οι Μάικλ Τζόρνταν και ο άλλοτε μεγάλος αστέρας του Παναθηναϊκού, Ντομινίκ Ουίλκινς.

Η μονομαχία ανάμεσα στους δύο παίκτες, χαρακτηρίστηκε και ως ρεβάνς του Slam Dunk Contest του 1985, όπου Ουίλκινς και Τζόρνταν είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στον σχετικό διαγωνισμό για πρώτη φορά, με τον τότε παίκτη των Ατλάντα Χοκς, να είναι αυτός που κατέκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο. Η ρεβάνς καθυστέρησε τρία χρόνια με τους δύο παίκτες να έχουν από έναν τραυματισμό και δεν κατάφεραν να συναντηθούν στους διαγωνισμούς του 1986 (Τζόρνταν) και 1987 (Ουίλκινς).

Ο διαγωνισμός καρφωμάτων είχε ξεκινήσει και όλοι παρακολουθούσαν με αγωνία για το ποιος θα είναι τελικά ο απόλυτος κυρίαρχος των “αιθέρων”. Ο Ούλκινς είχε πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα από τον αντίπαλο του, με τον “Human Highlight Film” ωστόσο να μην καταφέρνει στο τελευταίο του κάρφωμα να αποσπάσει βαθμολογία πάνω από 45 πόντους. Ο M.J. σηκώθηκε να πάρει την θέση του για το τελευταίο κάρφωμα της βραδιάς, αυτό που χρειαζόταν για να πάρει τον τίτλο, ήταν οι 49 πόντοι των κριτών. Αυτό που ακολούθησε ήταν εξωπραγματικό, ο “θρύλος” του παγκοσμίου μπάσκετ πήρε θέση στην μία άκρη του γηπέδου και ξεκίνησε για το κάρφωμα που θα έμενε χαραγμένο στην μνήμη όλων, με τον Μάικλ Τζόρνταν να διανύει ολόκληρο το γήπεδο και με ένα πάτημα στην γραμμή των ελευθέρων βολών, “πέταξε” και κάρφωσε με δύναμη, με τους κριτές να τον βαθμολογούν με το απόλυτο (50).

Ο Μάικλ Τζόρνταν αργότερα δήλωσε για τον αντίπαλο του “ Ήμουν συγκλονισμένος (για το σκορ του καρφώματος του Ουίλκινς). Εγώ θα του έδινα 49 ή 50 πόντους.”

Ενώ από την πλευρά του ο Ντομινίκ Ουίλκινς είπε “Όταν βρίσκεσαι στην πατρίδα κάποιου, είναι πάντα δύσκολο, αλλά θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι ήταν ένα τεράστιο κάρφωμα. Αν κάποιος θα με “χτυπούσε”, θα προτιμούσα να είναι αυτός.”