Στις 30 Δεκεμβρίου του 1997, οι Μπουλς ταξίδεψαν στη Μινεσότα όπου αντιμετώπισαν τους Τίμπεργουλβς, στο παιχνίδι εκείνο οι “Ταύροι” ηττήθηκαν με σκορ 99-95, ωστόσο στο “Target Center” εκείνο το βράδυ ο Μάικλ Τζόρνταν έγραφε ιστορία. Ο άλλοτε σούπερσταρ της ομάδας του Σικάγο, πέτυχε σε εκείνο το παιχνίδι 33 πόντους ξεπερνώντας παράλληλα τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, με τον παίκτη των Μπουλς να πετυχαίνει πάνω από 10 πόντους σε 788 συνεχόμενα παιχνίδια. Μέχρι εκείνη την στιγμή ο πρώην παίκτης των Μπακς και των Λέικερς ήταν ο πρώτος παίκτης στη σχετική λίστα με 787 παιχνίδια, σερί στο οποίο μάλιστα έβαλε “στοπ” η ομάδα του Μιλγουόκι στις 4 Δεκεμβρίου του 1987, όταν ο Τζαμπάρ αγωνιζόταν πλέον με τα χρώματα των “Λιμνανθρώπων”.

Ο Μάικλ Τζόρνταν βρίσκεται στη πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας, έχοντας πετύχει πάνω από 10 πόντους σε 866 παιχνίδια, με τους Πέισερς να είναι η ομάδα που σταμάτησε το συγκεκριμένο σερί στις 27 Δεκεμβρίου του 2001, όταν ο M.J. αγωνιζόταν με τα χρώματα των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς. Στη δεύτερη θέση αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος μετράει μέχρι στιγμής 826 παιχνίδια και δεν είναι απίθανο πλέον να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

Στην καριέρα του ο Τζόρνταν αγωνίστηκε σε 1251 παιχνίδια και σε κανένα από αυτά δεν έμεινε χωρίς να πετύχει πόντο, ενώ σε 179 αγώνες playoff ποτέ δεν πέτυχε κάτω από 15 πόντους, με τον M.J. να μην ξεπερνάει τους 20 πόντους σε μόλις 6 παιχνίδια playoff. Το όνομα του Τζόρνταν ξεχωρίζει και σε μία άλλη κατηγορία, όπου εκεί έχουν τη τιμή να βρίσκονται μόλις τέσσερις παίκτες σε όλη την ιστορία του ΝΒΑ και δεν είναι άλλη από αυτή με τους παίκτες που έχουν πετύχει σε περισσότερα από ένα παιχνίδια, από 60 πόντους και πάνω. Πρώτος στην σχετική λίστα βρίσκεται ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν με το άπιαστο ρεκόρ των 32 αγώνων, με τον Κόμπι Μπράιαντ να ακολουθεί με 6 παιχνίδια, ενώ την τετράδα ολοκληρώνουν οι Μάικλ Τζόρνταν και Έλτζιν Μπέιλορ, οι οποίο ολοκλήρωσαν από 5 και 4 παιχνίδια αντίστοιχα, σκοράροντας πάνω από 60 πόντους.