ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ

ΠΕΡΥΣΙ: Είχε και πάλι μεγάλες φιλοδοξίες, ήξερε ότι είχε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα να βγάλει πέρα, αλλά και άλλες οι ομάδες είχαν το ίδιο να κάνουν. Είχε τον τραυματισμούς τους Ρόουζ στην κανονική περίοδο με τον παίκτη να έχει πρόβλημα και με την μέση του και τον αστράγαλο του, αλλά παρόλο που έδωσε πολλά παιχνίδια και χωρίς αυτόν δεν είχε πρόβλημα στο να παίξει καλά, να πάρει νίκες και να πάρει την πρώτη θέση στην περιφέρεια με την ομάδα να παίζει εξαιρετική άμυνα.

Και ήρθαν τα πλέι οφ όπου είχε τον Ρόουζ κανονικά και έκανε όνειρα για τελικούς στην περιφέρεια τουλάχιστον και μπήκε σαν το μεγάλο φαβορί και με το πλεονέκτημα της έδρας με την Φιλαδέλφεια, αλλά εκεί ήρθε το σοκ στο πρώτο παιχνίδι με το μεγάλο του αστέρι να τραυματίζεται σοβαρά, ενώ και ο Νόα είχε πρόβλημα τραυματισμού και ήρθε ο αποκλεισμός.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΦΕΤΟΣ: Το πρώτο από όλα να πάρει την διαβεβαίωση ότι ο Ρόουζ θα είναι έτοιμος και όλα θα είναι καλά. Ο Ρόουζ είναι να επιστρέψει κανονικά τον Φλεβάρη ή τον Μάρτη και η ομάδα έπρεπε να δει πως θα καλύψει την απουσία του και συν της άλλης έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει με τα συμβόλαια που έληγαν από αρκετούς παίκτες του. ο πρώτος που είχε θέμα ήταν ο Ομάρ Ασίκ και μετά ακολουθούσαν αυτά του Τζον Λούκας και του Σί Τζέι Ουότσον. Έπρεπε να πάρουν και ένα παίκτη στο σμολ φόργουορντ για να καταφέρει να ενισχυθεί στην θέση και να βρει ένα τρόπο και τι φταίει πάνω από όλα όπου η ομάδα είχε τόσα προβλήματα με τραυματισμούς.

Στα Draft: Πήρε τον πόιντ γκαρντ του Κεντάκι Μαρκίς Τιγκ, ένας παίκτης πολύ γρήγορος με ταλέντο και ένας παίκτης που μπορεί να βελτιωθεί πίσω από τον Ρόουζ όταν επιστρέψει και να είναι ένα πολύ καλό μπακ απ του συγκεκριμένου παίκτη. Είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης, αλλά πρέπει να βελτιώσει τα λάθη που κάνει, πρέπει να μάθει να ελέγχει τον ενθουσιασμό του αλλά αυτά βελτιώνονται με την εμπειρία και με τα παιχνίδια. Κατά τα άλλα είναι ένας παίκτης που μπορεί να συζητηθεί.

Στους free agents: Με τον Ασίκ δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη με τον παίκτη να πηγαίνει στο Χιούστον που του έδωσε 25 εκ. δολάρια συμβόλαιο. Με την φυγή του παίκτη που ήταν μαζί με τον Γκίμπσον το καλύτερο αμυντικό δίδυμο που είχε μία ομάδα στον πάγκο της, πλέον είχε θέμα. Στην συνέχεια έκανε ανταλλαγή τον Κάιλ Κόρβερ στην Ατλάντα, μία κίνηση που έκανε αίσθηση αφού ο παίκτης δεν είχε μεγάλο συμβόλαιο και ήταν ένας παίκτης ο οποίος είχε καλό τρίποντο και έδινε σκορ στην ομάδα.

Επίσης τόσο ο Ουότσον όσο και ο Λούκας αποχώρησαν και η ομάδα δεν έκανε και ιδιαίτερα πράγματα για να τους κρατήσει. Στην συνέχεια έφερε και πάλι πίσω τον Χίνριχ και τον πλήρωσε ακριβά είναι η αλήθεια από την στιγμή που πλέον είναι και πιο μεγάλος και δεν είναι εξίσου παραγωγικός όσο πριν από δύο χρόνια. Από εκεί και πέρα ήθελε να αποκτήσει και εμπειρία και βάθος στον πάγκο του. οι παίκτες που είχε βάλει στο στόχαστρο δεν ήταν άλλοι από τον Μάρκο Μπιλινέλι, Ναζρ Μοχάμεντ, Βλαντ Ραντμάνοβιτς και Νέιτ Ρόμπινσον.

Τελικά κατάφερε να πάρει τους Μπιλινέλι και Ραντμάνοβιτς, αλλά και τον Νέιτ Ρόμπινσον. Αλλά και πάλι δεν μπορεί να πει κανείς ότι η ομάδα ενισχύθηκε όπως υπολόγιζε. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της δείχνει μία διάθεση να σπάσει το luxury tax με τον Jerry Reinsdorf να μην ξεχνάμε ότι έχει εμμονή με τα οικονομικά και δεν του αρέσει να πληρώνει.  

ΕΧΕΙ ΒΑΣΕΙΣ: Οι Ντεγκ, Κάρλος Μπούζερ και Τζοακίμ Νόα είναι οι παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην ομάδα και να την κρατήσουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο και στα ίδια με πέρυσι και πρόπερσι. Θα είναι μία καλή ευκαιρία να δείξουν και οι τρεις κάτι καλύτερο από αυτό που έδειξαν πέρυσι στα πλέι οφ με την Φιλαδέλφεια. Πέρα από το να αναβαθμίσουν το ρόλο τους στην ομάδα έχουν και την ευκαιρία να βελτιώσουν το παιχνίδι του σε ατομικό επίπεδο και να βελτιωθούν σε τομείς όπου είχαν αδυναμίες.

Ο Ντενγκ για όσο καιρό θα είναι εκτός ο Ρόουζ, θα πρέπει να γίνει ο ηγέτης της ομάδας στην επίθεση και στο σκοράρισμα. Πέρυσι ήταν ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ με 15,5 π. μ.ο αλλά φέτος πρέπει να μεγαλώσει πολύ το νούμερο αυτό, πρέπει να χτίσει στην περσινή του σεζόν όπου έδωσε το παρόν στο All-Star, αλλά αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι να αποδείξει ότι μπορεί να είναι ηγέτης.

Ο Νόα είναι ένας παίκτης που κάνει την διαφορά στην άμυνα, μαρκάρει καλά στο προσωπικό του μαρκάρισμα, είναι καλός και στο ροτέισον της άμυνας και καλύπτει κενά της περιφέρειας και με κακή δουλειά στο ριμπάουντ, φέτος θα πάρει λογικά και περισσότερες προσπάθειες στην επίθεση, εκεί θέλει βελτίωση στο παιχνίδι του και να εμπνεύσει μεγαλύτερη σιγουριά στους συμπαίκτες του.

ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΟ: Ο Κιρκ Χίνριχ θα είναι για όσο καιρό όσο είναι εκτός ο Ρόουζ ο παίκτης που θα έχει και την μεγαλύτερη ευθύνη στο οργανωτικό κομμάτι. Είναι ένας παίκτης που λογικά δεν θα χρειαστεί χρόνο και ξέρει καλά την ομάδα αφού μέχρι και πριν από δύο χρόνια έπαιζε για αυτή. Έχει εμπειρία και είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να δώσει ηρεμία στο παιχνίδι της και να οργανώσει και να μοιράσει σωστά την μπάλα και να καθοδηγήσει και την ομάδα του. Να είναι τα πόδια και τα χέρια του Θιμποντό δηλαδή μέσα στο παρκέ.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Θιμποντό είναι λάτρης της άμυνας και πέρυσι αρκετά από τα παιχνίδια που κέρδισε το Σικάγο για την κανονική περίοδο και χωρίς τον Ρόουζ, τα κέρδισε χάρις στο κοουτσάρισμα του. Είναι σημαντικό μία ομάδα να ξέρει ότι ο προπονητής του βλέπει παιχνίδι και μπορεί με τις κινήσεις του να καθορίσει τις τύχες της ομάδας. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί για την περσινή αποτυχία στα πλέι οφ της ομάδας, αφού πόσοι είναι οι προπονητές που χάνουν το πρώτο τους βιολί σε τέτοιο σημείο και μπορεί να ετοιμάσουν την ομάδα και ειδικά στο τέλος της σεζόν να παίξει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει συνηθίσει; Κανείς…

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ: Ο Γκίμπσον είναι παίκτης που δουλεύει και από αυτούς που θα κάνουν καλή δουλειά και φέτος. Μαζί με τον Νόα, ο Γκίμπσον μπορεί να κάνει ένα τρομερό δίδυμο στην άμυνα σε αρκετά παιχνίδια και να υψώσουν ένα τοίχος στους αντιπάλους που θα δώσει και νίκες στην ομάδα.

Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ: Το Σικάγο πέρυσι ήταν η ομάδα που είχε την καλύτερη άμυνα στην λίγκα, απέναντι του οι αντίπαλοι είχαν τα δεύτερα χειρότερα ποσοστά ευστοχίας, το Σικάγο ήταν η 3η ομάδα σε κοψίματα στην λίγκα και η πρώτη ομάδα σε ομαδικά ριμπάουντ. Η άμυνα θα είναι και πάλι το δυνατό σημείο της ομάδας του Σικάγο και αυτή που θα δώσει τις νίκες και θα καλύψει τα προβλήματα που θα έχει στην επίθεση.

Είναι επίσης η ομάδα που τερμάτισε στην 5η θέση σε ασίστ κάτι που δείχνει ότι είναι πολύ ομαδικό στο παιχνίδι του και συν της άλλης φέτος θα μοιράσει και περισσότερο την μπάλα αφού οι επιθέσεις που έπαιρνε το Ρόουζ θα μοιραστούν σε διαφορετικούς παίκτες.

ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ: Τα δύο τελευταία χρόνια είναι η ομάδα που είχε το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο και όλα αυτά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε ένα παίκτη ο οποίος ακούει στο όνομα του Ντέρικ Ρόουζ, ο τραυματισμός του στα πλέι οφ με την Φιλαδέλφεια, στέρησε την πορεία από την ομάδα του και αποχαιρέτησε από νωρίς αν και ήταν ένα από τα φαβορί για τους τελικούς.

Ο παίκτης δεν θα επιστρέψει σύντομα και έτσι είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό το πότε θα γυρίσει ακριβώς και συν της άλλης όταν επιστρέψει σε τι κατάσταση θα είναι. ερωτηματικό είναι όσο το Σικάγο παίζει χωρίς αυτόν, το υπόλοιπο ρόστερ κατά πόσο θα είναι καλύτερο από αυτό που είδαμε στα πλέι οφ πέρυσι και πόσο ο Ρόουζ θα είναι εις θέση να αναστρέψει την πιθανό άσχημη θέση που θα βρει την ομάδα του. Και αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για τους φετινούς Μπουλς που πρέπει να δείξουν ότι δεν είναι μόνο μία ομάδα ενός παίκτη.

Οι Μπουλς δεν έχουν τον παίκτη που θα πάρει τις δύσκολες φάσεις σε κλειστά παιχνίδια και ως γνωστό κάτι τέτοιες νίκες κάνουν την διαφορά στο τελικό ρεκόρ στην κανονική περίοδο. Τα κρίσιμα σουτ και φάσεις θα τις μοιραστούν ανάλογα με το παιχνίδι ο Ντενγκ, ο Χάμιλτον και ο Μπούζερ, αλλά κανένας από αυτούς δεν εμπνέει την σιγουριά του Ρόουζ και συν της άλλης είναι άλλο μία ομάδα που ξέρει που πρέπει να δώσει την κρίσιμη μπάλα και διαφορετικό μία ομάδα που μέσα στο παιχνίδι πρέπει να επιλέξει ποιος τελικά θα την πάρει από τους τρεις που αναφέραμε. Σίγουρα θα δημιουργήσει σε αρκετές περιπτώσεις ανησυχία και μπέρδεμα.

ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ: Οι ρεζέρβες του Σικάγο φέτος είναι νέα πρόσωπα στην ομάδα και αυτό σημαίνει ότι μέχρι να γνωρίσουν πρόσωπα και καταστάσεις θα χρειαστούν χρόνο. Χωρίς τον Ρόουζ το Σικάγο δεν έχει ένα παίκτη για τα κρίσιμα και ένα παίκτη ηγέτη στο σκοράρισμα, στην άμυνα, στο να ανοίγει αντίπαλες άμυνες και να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ομάδα του στην επίθεση. Η ομάδα πέρα από την απουσία του Ρόουζ έκανε και πολλές αλλαγές φέτος, τέλος οι Ασίκ, Ρόνι Μπρούερ, Σι Τζέι Ουότσον και ο Κάιλ Κόρβερ και πήρε παίκτες σαν τους free agents Μάρκο Μπιλινέλι, Κιρκ Χίνριχ, Νέιτ Ρόμπινσον, Ναζρ Μοχάμεντ και Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς. Αυτό σημαίνει ότι με καινούργια πρόσωπα πάντοτε μία ομάδα θα χρειαστεί χρόνο για να τους ενσωματώσει και να αποκτήσει χημεία.

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΤΕΪΣΟΝ: Ο Χίνριχ δεν είναι εξίσου γρήγορος όπως πριν από δύο χρόνια, σε αυτό το διάστημα ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Ατλάντα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε και προβλήματα με τραυματισμούς και αν έχει και πάλι τραυματισμό φέτος θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ομάδα του με τον Ρόουζ εκτός. Είναι φανερό ότι οι Μπουλς έριξαν αρκετά το μπάτζετ για τους παίκτες που θα έχουν στο πάγκο τους και δείχνει να έχουν αποδυναμωθεί σε εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με πέρυσι.

Δεν ξεχνάμε τον τραυματισμό στον αστράγαλο του Νόα και πόσο θα είναι από νωρίς έτοιμος, τον έχει μεγάλη ανάγκη η ομάδα στου στην άμυνα και στο ριμπάουντ. Φέτος δείχνει να έχει πρόβλημα στο βάθος του, που πέρυσι ήταν ένα από τα ατού του, κανείς από τους παίκτες που απέκτησε για τον πάγκο του δεν είναι εξίσου καλός με αυτούς που έφυγαν. Πέρυσι οι περισσότεροι παγκίτες του είχαν σχεδόν 15 λεπτά συμμετοχής ο καθένας, φέτος η ομάδα θα πάει σε ένα ροτέισον 8 το πολύ 9 παικτών.

Αυτό μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στους βασικούς ή ότι η ομάδα θα έχει νεκρά διάστημα με τις ρεζέρβες. Ένα μεγάλο πρόβλημα της ομάδας πέρυσι ήταν τα ποσοστά ευστοχίας στις βολές, μόλις το 27ο καλύτερο ρεκόρ στην λίγκα. Φέτος δεν έχει περιθώρια να είναι τόσο άσχημο από την γραμμή της φιλανθρωπίας.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Το Σικάγο θα είναι ανταγωνιστική ομάδα και φέτος, αλλά σαφώς καλύτερη όταν θα επιστρέψει ο Ρόουζ αλλά από την άλλη μεριά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι και πόσο θα δώσει ώθηση στην ομάδα.

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

ΠΕΡΥΣΙ: Έκανε μία κίνηση που προκάλεσε αίσθηση και αποφάσισε να αφήσει ένα από τους καλύτερους ψηλούς στην λίγκα και σίγουρα τον καλύτερο δικό του. Έδωσε τον Μπογκούτ στο Γκόλντεν Στέιτ και πήρε τον Μόντα Έλις και τον Έπκε Ούντοχ. Τελικά για 4 νίκες δεν κατάφερε να πάρει μία θέση για τα πλέι οφ. Αυτό που πλήρωσε ήταν το κακό φίνις που είχε στην σεζόν όπου έχασε στα 7 από τα τελευταία 10 παιχνίδια για την κανονική περίοδο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έμεινε απογοητευμένο αφού δεν είχε μπει και με μεγάλα όνειρα.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΦΕΤΟΣ: Αυτό που ήθελε χωρίς τον Μπογκούτ πλέον ήταν να γεμίσει την ρακέτα του και όχι μόνο με παίκτες αλλά και με ποιότητα. Αυτό που δεν ήθελε και ήταν πλήρες ήταν στα φόργουορντ και συν της άλλης ήθελε να αποκτήσει και βάθος στον πάγκο του στην περιφέρεια ειδικά. Ο Έλις που πήρε είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ αλλά από την άλλη μεριά από εκεί και πέρα ήθελε να βρει και άλλες λύσεις που να παράγουν όχι πολύ αλλά σταθερό σκορ σε κάθε παιχνίδι και χωρίς τον Μπογκούτ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχασε τον καλύτερο ριμπάουντερ και τον καλύτερο αμυντικό του μέσα στο καλάθι.

Στα Draft: Είχε το νούμερο 14 και η αλήθεια είναι ότι εκεί δεν μπορεί πάντα να περιμένεις ότι θα πάρεις ούτε και τον παίκτη που θέλεις αλλά ούτε και τον παίκτη με το μεγαλύτερο ταλέντο που υπάρχει. Κανονικά είχε το νούμερο 12 αλλά έπεσε στο 14 γιατί έδωσε την επιλογή του στο Χιούστον για την ανταλλαγή του Σάμουελ Ντάλεμπερτ. Τελικά πήρε τον Τζον Χένσον στο νούμερο 14 από την Νορθ Καρολάινα ένας παίκτης που είναι καλός αμυντικός και καλός ριμπάουντερ.

Στο δεύτερο γύρο πήρε τον Ντόρον Λαμπ από το Κεντάκι, που είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει σκορ, είναι πολύ καλός σουτέρ, είναι πολύ αθλητικός παίκτης και πολύ καλός αμυντικός επίσης. Δείχνει να έχει κάνει καλύτερη κίνηση στο δεύτερο γύρο από ότι στον πρώτο από την στιγμή που στην θέση του Χένσον είχε τον Ούντοχ, τον Ιλιασόβα και τον Γκούντεν και έτσι ο παίκτης θα είναι ή 3η ή 4η επιλογή στην ομάδα.

Στους free agents: Με τον Ντέλεμπερτ που πήρε και θυσίασε δύο θέσεις του στο ντραφτ βρήκε ένα παίκτη που είναι καλός ψηλός και αμυντικός και μπορεί να δώσει λύσεις στο ριμπάουντ. Μετά είχε κύριο μέλημα να κρατήσει τον Ιλιασόβα και τελικά τα κατάφερε ενώ πήρε και τον Τζόελ Πρίζμπιλα που δεν ξεχνάμε ότι είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση αλλά είχε επιστρέψει αλλά από την άλλη μεριά είναι ένας παίκτης που δίνει σκληράδα στην ομάδα μέσα στο καλάθι και εμπειρία αλλά και βάθος στους ψηλούς. Για τον Ιλιασόβα έδωσε συμβόλαιο για 5 χρόνια με 40 εκ δολάρια, από εκεί και πέρα η ομάδα δεν θέλησε να κάνει άλλες κινήσεις έμεινε ικανοποιημένη και ένοιωθε ότι έχει ενισχυθεί.

ΑΛΛΑΖΕΙ: Πήρε παίκτες σκόρερ, πήρε παίκτες που είναι καλοί στην άμυνα και έχουν πάρει και μερικούς παίκτες που μπορεί να είναι από τις εκπλήξεις στην σεζόν και αυτό που έχουν φτιάξει είναι χωρίς καμία αμφιβολία μία ομάδα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να την βλέπουμε μέσα στο παρκέ. Τόσο ο Έκπε Ούντοχ όσο και ο Μόντα Έλις είναι παίκτες που δίνουν μία άλλη οπτική από αυτή που ξέραμε στην ομάδα των Μπακς.

Φέτος με τον Μόντα Έλις να κάνει μία γεμάτη σεζόν στους Μπακς και με τον Μπράντον Τζένιγκς να είναι παρτενέρ του το βασικό που πρέπει να δει η ομάδα αυτή είναι μία ομάδα που μπορεί να δει μέλλον γύρω από αυτούς τους δύο. Πέρυσι η ομάδα βρέθηκε πολύ κοντά στο να δώσει το παρόν στα πλέι οφ, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά.

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΗΜΕΙΑ: Στα θετικά είναι ότι δείχνει μία διάθεση να θυσιάσει μερικά παιχνίδια για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες για να αποκτήσουν εμπειρία, τέτοιοι είναι ο Τόμπιας Χάρις και ο Λάρι Σόντερς. Στην επίθεση το μεγαλύτερο όγκο θα τον παίρνει ο Έλις και ο Τζένιγκς. Καθένας του είναι ικανός να σκοράρει από 30 π. και πάνω κάθε βράδυ. Πέρυσι έπαιξαν μαζί μόλις για το 1/3 της σεζόν φέτος λογικά θα έχουν καλύτερη χημεία, έκαναν προετοιμασία και μαζί και έτσι αν δεν χαλάσει το κλίμα μεταξύ τους για το ποιο θα είναι το πρώτο βιολί θα μπορεί να σκοράρουν πολύ και να μην ανησυχούν την ομάδα τους στο επιθετικό κομμάτι.

ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ: Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας πέρυσι ήταν η άμυνα. Φέτος έχει παίκτες που έχουν διάθεση να παίξουν καλή άμυνα και μπορούν. Τέτοιοι παίκτες είναι ο Λουκ Μπαχ α Μούτε, ο Σάμουελ Ντάλεμπερτ, αλλά και οι Τζόελ Πριζμπίλα και ο Τζον Χένσον. Ο Ιλιασόβα θα είναι ένας παίκτης ο οποίος φέτος με το συμβόλαιο του να έχει ανανεωθεί για 5 χρόνια με 40 εκ. δολάρια δεν θα έχει άγχος για το μέλλον του και θα είναι σε πολλά παιχνίδια βασικός.

Είδαμε και πέρυσι ότι είναι ένας παίκτης που όταν παίζει στο 4 μπορεί να τραβήξει εκτός τους αντιπάλους ψηλούς και να δημιουργήσει κανένα στις αντίπαλες άμυνες και όταν παίζει στο 3 να ποστάρει πιο κοντά και να κάνει σκορ και εκεί. Κάνει καλή δουλειά και στην άμυνα και είναι ένας παίκτης τον οποίο ο Σκάιλς τον υπολογίζει για νταμπλ νταμπλ μ.ο και φέτος και μπορεί να αποτελέσει μία από τις αξιόπιστες λύσεις.

Ο Τζον Χένσον είναι ο παίκτης που περιμένει ο Σκάιλς ότι μπορεί να είναι από τις αποκαλύψεις φέτος, όπως και ο Ντόρον Λαμπ που επιλέχθηκε στο δεύτερο γύρο των ντραφτ με το Μιλγουόκι να τον παρομοιάζει ήδη με τον Μίκαελ Ρεντ και να ελπίζει ότι έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού. Το σκοράρισμα δεν θα είναι πρόβλημα για το Μιλγουόκι και φέτος, κάθε βράδυ, στην φροντ λάιν δεν είναι ιδιαίτερο, αλλά είναι καλό και γεμάτο αλλά χωρίς να έχει πλέον παίκτη να κάνει διαφορά.

ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Σκοτ Σκάιλς έχει ένα δύσκολο έργο φέτος και μεγάλη πίεση αφού είναι στον τελευταίο χρόνο του συμβόλαιο του και δεν θα έχουμε συζητήσεις ανάμεσα σε αυτόν και την διοίκηση αν δεν βγάλει η δεύτερη ένα ασφαλές δείγμα από το που μπορεί να φτάσει και τι μπορεί να κάνει η ομάδα φέτος. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να περάσουν 2-3 μήνες τουλάχιστον. Αυτό θα σημαίνει ότι Σκάιλς θα έχει πίεση και άγχος και δεν ξέρουμε πόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την δουλειά του και την κρίση του.

Συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν η ιστορία έχει δείξει ότι δημιουργεί προβλήματα. Θα έχει ούτως ή άλλως δύσκολο έργο αφού θα πρέπει να διαχειριστεί ένα περίεργο ρόστερ με ιδιόρρυθμους χαρακτήρες και θα πρέπει να βρει ισορροπίες και να τους χωρέσει όλους για να είναι ικανοποιημένοι και να μην χαλάσει το κλίμα.

ΤΑ ΥΨΗ ΣΤΑ ΓΚΑΡΝΤ: Στις θέσεις 1-2 έχει παίκτες σκόρερ, αλλά όχι και πολλά κορμιά, έχει παίκτες πολλούς στις θέσεις του φόργουορντ, αλλά όχι και ένα ψηλό σαν τον Μπογκούτ και γενικά ψηλούς που μπορεί να εμπνεύσουν σιγουριά μέσα στην ρακέτα τόσο στην επίθεση όσο και την άμυνα και εκεί μπορεί να τους χτυπήσουν όλοι σχεδόν οι αντίπαλοι τους. Επίσης κανένας από τους δύο παίκτες που αναφέραμε δεν είναι και από τους καλύτερους αμυντικούς και με τον Μπογκούτ να μην είναι πλέον μέσα στην ρακέτα, τα ντράιβ από τους αντιπάλους θα δημιουργήσουν και προβλήματα στα φάουλ, αλλά και εύκολους πόντους για τους αντιπάλους. Θα έχει πρόβλημα στον άσο.

Το οργανωτικό κομμάτι θα πρέπει να το αναλάβει ένας εκ των Έλις ή Τζένινγκς. Η αλήθεια είναι ότι δεν το θέλει κανένας από τους δύο αφού αμφότεροι προτιμούν να σκοράρουν και να παίζουν σε θέση όπου θα παίρνουν επιθέσεις. Κάποιος θα το αναλάβει όμως τον 1 και οι δύο είναι εκκριτικοί παίκτες και επιθετικοί άρα δεν πρέπει να περιμένουμε και την καλύτερη καθοδήγηση στην ομάδα και λίγα λάθη από όποιον και να παίζει την θέση.

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ: Κανένας από τους Σάμουελ Ντάλεμπερτ ή Τζον Χένσον που πήρε το καλοκαίρι δεν είναι παίκτες που μπορεί να συγκριθούν με τον Μπογκούτ. Είναι ερωτηματικό επίσης κατά πόσο φέτος θα είναι και πιο αρμονική η συνεργασία ανάμεσα στον Έλις και τον Τζένινγκς, πέρυσι για όσο καιρό έπαιξαν μαζί δεν τους είδαμε να τα πηγαίνουν και πολύ καλά μαζί. Επίσης είναι ομάδα που κάνει πολύ εύκολα το λάθος και με τον Έλις ή τον Τζένγικς στον άσο δεν περιμένουμε ότι θα έχει βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ: Μπορεί να είναι μία ομάδα που σκοράρει πολύ αλλά από την άλλη μεριά δεν σουτάρει με καλά ποσοστά. Πρέπει να το βελτιώσει αυτό από την στιγμή που και πέρυσι ήταν παραγωγικό αλλά μόλις στην 20η θέση σε ποσοστά ευστοχίας. Ένα από τα θέματα που θα έχει αυτή η ομάδα είναι τα συμβόλαια. Από πέρυσι ο Τζένινγκς ήθελε να φύγει για να πάει σε μία ομάδα που έχει βλέψεις τίτλου, το ίδιο θέλει και ο Έλις, ενώ στο τέλος της σεζόν λήγουν τα συμβόλαια των Ντάλεμπερτ, του Ντανλίβι, του Ούντριχ και του Πριζμπίλα και δεν ξέρουμε πόσο όλα αυτά μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση τους.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Αθλητική ομάδα, θα κάνει σκορ και θα τρέχει και ευχάριστη να την παρακολουθείς. Γενικά είναι μία ομάδα που είναι ερωτηματικό και μπορεί να περιμένεις το καλύτερο από αυτή αλλά και το χειρότερο.

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ

ΠΕΡΥΣΙ: Το βασικό ήταν να ξεπεράσει την απώλεια του Λε Μπρον και φάνηκε όχι μόνο να το καταφέρνει αλλά και μέχρι τον Μάρτιο ήταν μέσα στο κόλπο για τα πλέι οφ και το πιο σημαντικό ήταν ότι κατάφερε να ξεχάσει σε μεγάλο βαθμό τον Λε Μπρον. Ο Κίρι Ίρβινγκ έγινε ο νέος σούπερσταρ στην ομάδα και πάνω από όλα η ομάδα είχε και πλέον όραμα και πίστη για το μέλλον ότι θα μπορούσε να είναι καλό.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΦΕΤΟΣ: Ήθελε παίκτες για την περιφέρεια στην θέση του τρία ειδικά που να μπορούν να είναι και αθλητικοί και με καλή άμυνα και το πιο σημαντικό να σουτάρουν με καλά ποσοστά. Με τον Άντονι Πάρκερ να αποσύρεται από την ενεργό δράση ήθελε και ένα παίκτη στην θέση του που να έχει εμπειρία και να μπορεί να δέσει με τον Ίρβινγκ. Επιπλέον θα έπρεπε να αποφασίσει και να κρίνει αν ο Τρίσταν Τόμπσον θα ήταν ο παίκτης που περίμενε και η αλήθεια είναι ότι πέρυσι δεν έπεισε και έτσι ήθελε και παίκτες για μέσα στο καλάθι από την στιγμή που ο Ράιαν Κόλινς ήταν παρελθόν και συν της άλλης ο Σάμαρντο Σάμουελς από πέρυσι δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Στα Draft: Πήρε τον Ντίον Γουέιτερς ένας παίκτης που υπολογιζόταν ότι θα είναι πολύ πιο πίσω στις θέσεις, από το νούμερο 4 που είχε το Κλίβελαντ, αλλά ο παίκτης έκανε καλές εμφανίσεις και η θέση του εκτοξεύτηκε. Μιλάμε για ένα παίκτη ο οποίος δεν ήταν βασικός στο Σιρακιούς, αλλά είναι αθλητικός και μπορεί να δέσει με την ομάδα και να εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο για το Κλίβελαντ. Αλλά ο παίκτης δεν έκανε καλά παιχνίδια στο Summer League και έτσι το Κλίβελαντ αναρωτήθηκε από πολύ νωρίς αν ήταν σωστή η επιλογή του από την στιγμή που θα μπορούσε να πάρει παίκτες σαν τον Τόμας Ρόμπινσον, τον Χάρισον Μπαρνς και τον Αντρέ Ντρούμοντ.

Στο νούμερο 17 πήρε τον Τάιλερ Ζέλερ ένα ψηλός που είναι ολ αράουντ, ο οποίος μπορεί να μην έχει επιλογές και τις προοπτικές για να γίνει σταρ αλλά από την άλλη μεριά είναι ένας παίκτης που μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ καλά το αμυντικό σύστημα της ομάδας, δουλεύει σκληρά και γενικά μπορεί να μην έχει κάτι το τρομερό που κάνει την διαφορά αλλά μπορεί να κάνει καλά αρκετά βασικά πράγματα. Εδώ τα πήγε καλύτερα.

Στους free agents: Δεν είχε και μεγάλα οικονομικά περιθώρια είναι η αλήθεια και έπρεπε να κινηθεί και σοφά και αθόρυβα. Δεν ήθελε να ξεφύγει σε καμία περίπτωση. Άφησε τον Αντόν Τζέιμσον να φύγει και ανανέωσε με τον Αλόνζο Γκι χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πήρε τον Jon Leuer που έμεινε ελεύθερος από το Χιούστον και γενικά κινήθηκε στα ρηχά αφού είδε ότι δεν μπορούσε αλλά ίσως και να μην ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνει την μεγάλη κίνηση.

ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΛΕ ΜΠΡΟΝ: Μετά από την περσινή σεζόν και λόγω του Κίρι Ίρβινγκ, ενός παιδιού ουσιαστικά που είναι μόλις 21 ετών, αλλά είναι το next big thing για το Κλίβελαντ, το κοινό της ομάδας έχει ξεχάσει τον Λε Μπρον. Πέρυσι έκανε μία πολύ καλή χρονιά σαν ρούκι και έδειξε ότι μπορεί να γίνει σταρ, αρκεί να δουλέψει και να μείνει προσγειωμένος. Ήταν άλλωστε ο ρούκι της σεζόν. Το πρώτο του βιολί στην επίθεση θα είναι φυσικά το Ίρβινγκ, έδειξε πέρυσι άλλωστε και σαν ρούκι μάλιστα ότι είναι παίκτης ο οποίος όχι μόνο μπορεί να κάνει σκορ και να οδηγήσει επιθετικά την ομάδα του αλλά συν της άλλης δεν κρύφτηκε και δεν δίστασε να πάρει πάνω τους τις κρίσιμες φάσεις σε παιχνίδια και όχι μόνο τις πήρε αλλά τις έφερε εις πέρας και με επιτυχία, δίνοντας πολλές φορές την νίκη στην ομάδα του.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ: Για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν πέρυσι ο Βαρεχάο ήταν εκτός, ο οποίος επιστρέφει και ενισχύει την ομάδα. Ο Τριστάν Τόμπσον δεν έκανε ανάλογα καλή σεζόν αλλά φέτος έχει την ευκαιρία του και έχοντας στις πλάτες του μία σεζόν εμπειρία, αν προσθέσουμε τον Σι Τζέι Μάιλς και τον Ντίον Ουόλτερς, το Κλίβελαντ μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ, αλλά δεν μπορεί να το θεωρήσει και δεδομένο. Είναι νεανική ομάδα με ταλέντο σε κάθε θέση σχεδόν και μία από τους μικρότερους μ.ο ηλικίας σε όλη την λίγκα.

Το πρώτο του βιολί στην επίθεση θα είναι φυσικά το Ίρβινγκ, έδειξε πέρυσι άλλωστε και σαν ρούκι μάλιστα ότι είναι παίκτης ο οποίος όχι μόνο μπορεί να κάνει σκορ και να οδηγήσει επιθετικά την ομάδα του αλλά συν της άλλης δεν κρύφτηκε και δεν δίστασε να πάρει πάνω τους τις κρίσιμες φάσεις σε παιχνίδια και όχι μόνο τις πήρε αλλά τις έφερε εις πέρας και με επιτυχία, δίνοντας πολλές φορές την νίκη στην ομάδα του. Με τον Τζέιμσον να έχει αποχαιρετήσει φέτος ο Τόμπσον θα έχει και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής φέτος.

Πέρυσι η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην έκανε την ίδια αίσθηση σαν τον Ίρβινγκ, όπως όλοι περίμεναν αλλά από την άλλη μεριά ήταν ένας παίκτης ο οποίος μήνα με το μήνα, λίγο αλλά σταθερά βελτίωνε τα νούμερα του, αλλά αυτό δεν φάνηκε στο κοινό από την στιγμή που ήθελε να κάνει το μπαμ.

ΚΑΙ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει και τον βετεράνο Ντάνιελ Μπόμπι Γκίμπσον ο οποίος είναι ένας καλός σουτέρ τριών πόντων και από αυτούς που όχι μόνο μπορεί να πάρουν τα κρίσιμα σουτ αλλά και να τα βάλουν κιόλας. Στην άμυνα η σκληράδα του Βαρεχάο θα κάνει την ομάδα πιο σκληρή φέτος και με μεγαλύτερη σιγουριά στα μετόπισθεν. Είναι ένας παίκτης που πέρα από την άμυνα θα δώσει και πολλές λύσεις στα ριμπάουντ. Με τον Τζέιμσον να έχει αποχαιρετήσει φέτος ο Τόμπσον θα έχει και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής φέτος.

Πέρυσι η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην έκανε την ίδια αίσθηση σαν τον Ίρβινγκ, όπως όλοι περίμεναν αλλά από την άλλη μεριά ήταν ένας παίκτης ο οποίος μήνα με το μήνα, λίγο αλλά σταθερά βελτίωνε τα νούμερα του, αλλά αυτό δεν φάνηκε στο κοινό από την στιγμή που ήθελε να κάνει το μπαμ.

ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Κλίβελαντ τα δύο τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τα 3 από τα πρώτα 5 πικ στα ντραφτ. Με τον Μπάιρον Σκοτ στο πάγκο, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, θα παρουσιάσει μία ομάδα που θα είναι νεανική και με πλούσια φυσικά προσόντα και αντοχές, η ομάδα του θα παίζει σκληρά και θα είναι μαχητική σε κάθε ματς και με όποιο αντίπαλο και αν έχει μπροστά της, η ομάδα του έχει μόνο δύο βετεράνους παίκτες, που ήταν στην ομάδα και την εποχή που ήταν ο Λε Μπρον Τζέιμς, έτσι έχει ξεχάσει εκείνη την εποχή και δεν συγκρίνει αλλά βλέπει μόνο στο μέλλον και προς το καλύτερο κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχει άγχος και ακόμα και χωρίς τον Σέσιονς που έδωσε πέρυσι στο τέλος και ενώ έδειχνε να είναι μέσα στο κόλπο για τα πλέι οφ, έδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικό.

ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Η ΑΠΕΙΡΙΑ: Μπορεί να δείχνει να είναι ομάδα με ταλέντο αλλά από την άλλη μεριά είναι ομάδα με μεγάλη απειρία και αυτό συν της άλλης του στοίχισε σε νίκες πέρυσι και μπορεί να του στοιχίσει και πάλι. Επίσης είναι λογικό να είναι μία ομάδα που τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν δεν θα έχει χημεία. Θα ξεκινήσει την σεζόν με 10 τουλάχιστον παίκτες οι οποίοι θα είναι στην πρώτη τους χρονιά ή στην δεύτερη τους στο ΝΒΑ. Η απώλεια του βετεράνου Αντουάν Τζέιμσον είναι σημαντική και δεν δείχνει προς το παρόν η ομάδα να έχει καλύψει το κενό του και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον ο Τόμπσον δεν θα έχει ένα έμπειρο παίκτη μπροστά του για να μάθει και να βελτιωθεί, που είναι σημαντικό όσο ταλέντο και να έχει.

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ: Η υγεία και η ετοιμότητα βασικών παικτών που υπολογίζει για φέτος είναι ένα ερωτηματικό. Ο Ίρβινγκ είχε σπάσει το χέρι του πριν από το summer league, θα είναι έτοιμος για να παίξει κανονικά αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα τον έχει επηρεάσει αυτό και ίσως στο ξεκίνημα να είναι λίγο νωθρός από αυτό που περιμένουμε από αυτόν και που μας συνήθισε πέρυσι. Ο Βαρεχάο επίσης είναι ένα ερωτηματικό αφού τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε δει τον Βραζιλιάνο να έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς τόσο στον καρπό του όσο και στον αστράγαλο του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΜΠΑΚ ΑΠ ΠΟΪΝΤ: Μετά από τον Ίρβινγκ και σε περίπτωση που ο παίκτης έχει κάποιο τραυματισμό η ομάδα δείχνει ότι θα έχει μεγάλο πρόβλημα στον άσο. Ούτε ο Τζέρεμι Πάργκο, ο οποίος έπαιξε 44 παιχνίδια πέρυσι με το Μέμφις, ούτε και ο Ντόναλντ Σλόαν ο οποίος πέρυσι έπαιξε στην D-League, δεν μπορεί να θεωρηθούν ισάξιοι αντικαταστάτες του. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας πέρυσι ήταν η άμυνα της. Το ίδιο δείχνει ότι θα είναι και φέτος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι σχεδόν οι παίκτες είναι από 25 ετών και κάτω.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Θα είναι μία ομάδα που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πέρυσι λίγο έλειψε να μπει στα πλέι οφ, είναι νεανική ομάδα με ταχύτητα κι αντοχές. Από την άλλη μεριά κρατάμε την απειρία της, αλλά και τον ενθουσιασμό της. Ο κόσμος είναι και πάλι κοντά στην ομάδα και έχει όραμα.

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ

ΠΕΡΥΣΙ: Έκανε μία εξαιρετική σεζόν και η αλήθεια είναι ότι παρά τον αποκλεισμό της από την Βοστόνη μπορεί να πει κανείς ότι πέρυσι ήταν η 2η καλύτερη ομάδα στην Ανατολή πέρυσι. Με την Βοστόνη αποκλείστηκε στα 7 παιχνίδια και η Ιντιάνα έδειξε ότι είναι μία από τις πιο σκληρές και πιο δεμένες ομάδες στην λίγκα. Γενιά μία ομάδα με πολύ γεμάτο ρόστερ, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό αυτό για να κάνει το βήμα παραπάνω που ήθελε και τον τελικό.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΦΕΤΟΣ: Παρά την εξαιρετική πορεία φέτος ήταν μία ομάδα που δεν είχε το αστέρι που ήθελε και να κάνει την διαφορά, δεν ήταν η ομάδα που μπορούσε να σκοράρει όπως θέλει και έπρεπε να κάνει μερικές κινήσεις τακτικής απλά. Και το πιο σημαντικό να καταφέρει να μειώσει όσο μπορεί το τεράστιο κενό που την χώριζε με το Μαϊάμι συνολικά σαν ομάδα. Με τον Ρόι Χίμπερτ που πέρυσι έδωσε το παρόν στο All-Star θα έπρεπε να αποφασίσει αν είναι ο παίκτης που άξιζε να κάνει την υπέρβαση να μείνει στην ομάδα. Αυτό που ήθελε επίσης ήταν να βρει παίκτες που θα την κάνουν καλύτερη επιθετικά και παίκτες ψηλούς που θα της έδιναν βάθος στην φροντ λάιν της.

Στα Draft: Πήρε τον Μάιλς Πλάμλι που μπορεί για κάποια άλλη ομάδα μπορεί να μην ήταν πολύ καλή επιλογή αλλά για την Ιντιάνα ήταν ένας παίκτης που μόνο με παραγγελία θα μπορούσε να τον έχει πάρει. Δεν είναι και από τους πλέον αθλητικούς παίκτες αλλά από την άλλη μεριά είναι ένας παίκτης που δουλεύει και βελτιώνεται, παίζει άμυνα και γενικά είναι παίκτης συνόλου.

Στους free agents: Με τον Λάρι Μπερντ να αποχωρεί από την προεδρία στην θέση του ήρθε ο Ντόνι Ουόλς ο οποίος ήταν και πριν από χρόνια στην Ιντιάνα και είχε φτιάξει μία ομάδα που ήταν φτιαγμένη για να διεκδικήσει τον τίτλο. Αλλά από την άλλη μεριά φέτος δεν είχε και τόσο χρήματα για να ξοδέψει και έτσι η ομάδα χωρίς να θέλει σε καμία περίπτωση να φύγει και να μπει στο luxury tax ήταν πολύ ενδιαφέρον να τον δούμε πως θα κινηθεί. Πρώτα από όλα κράτησε τον Χίμπερτ για 4 χρόνια και έτσι έμεινε με την χαρά το Πόρτλαντ που του είχε κάνει πρόταση. Από εκεί και πέρα έδωσε τον Ντάρεν Κόλισον στο Ντάλας για τον Ίαν Μαχίμνι ένας παίκτης που είναι για μπακ απ σέντερ.

Ο Κόλισον ήταν ο βασικός σέντερ πέρυσι αλλά όταν η ομάδα υπέγραψε με τον Τζορτζ Χιλ συμβόλαιο για 5 χρόνια με 40 εκ δολάρια ο Κόλισον έχασε την θέση του στο βασικό σχήμα. Στην συνέχεια πήρε τον Ντι Τζέι Ογκόστιν για να καλύψει το κενό του Κόλισον σε μία συμφωνία που δεν κόστισε ακριβά στην ομάδα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και καλή άμυνα, το έδειξε και με την Σάρλοτ πέρυσι και από την άλλη μεριά είναι ένας παίκτης που κάνει σκορ και μπορεί να δώσει ώθηση και στην επίθεση.

Και πήρε και τον Τζέραλντ Γκριν από τους Νετς ο οποίος μετά από τον διαγωνισμό καρφωμάτων πέρυσι έγινε βασικός στους Νετς στην θέση των φόργουορντ.

ΓΕΜΙΣΕ Ο ΠΑΓΚΟΣ: Πήρε παίκτες σαν τον Ντι Τζέι Ογκόστιν, τον Τζέραλντ Γκριν και τον Ϊαν Μαχίμνι και έτσι γέμισε και σε ποιότητα αλλά και τον πάγκο της ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον ρούκι Μάιλς Πλάμλι. Σίγουρα η ομάδα έχει μεγαλύτερο βάθος από πέρυσι και συν της άλλης περισσότερη ποιότητα. Ο Πολ Τζόρτζ μπορεί να κάνει καλύτερή σεζόν και να γίνει το αστέρι της ομάδας, ενώ ο Ρόι Χίμπερτ κάτω από την ρακέτα θα είναι εγγύηση και φέτος για την ομάδα, στην επιστροφή του και δεν θα χρειαστεί και χρόνο να προσαρμοστεί ενώ και ο Ντέιβιντ Ουέστ θα έχει ξεπεράσει ακόμα περισσότερο τον τραυματισμό του και θα έχει καλύτερα πατήματα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του.

ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ: Πέρυσι για πρώτη φορά μετά από το 2005 ήταν και πάλι στα πλέι οφ. Ο Ντάνι Γκρέιντζερ θα είναι και φέτος ο πιο παραγωγικός παίκτης της ομάδας και η λογική λέει ότι θα έχει διάρκεια αφού πέρυσι είχε παιχνίδια εξαιρετικά και με πάνω από 20 π. αλλά στις κακές του βραδιές ήταν πραγματικά κακός. Θυμόμαστε όμως ότι ήταν ο παίκτης βαρόμετρο για την ομάδα και την παρέσυρε επιθετικά και δεν θα αλλάξει αυτό ούτε και φέτος.

Επιπλέον είναι και ο παίκτης που και φέτος θα παίρνει τα κρίσιμα σουτ και φάσεις. Ο Ντι Τζέι Ογκόστιν είναι ένας παίκτης που θα δώσει λύσεις στο πόιντ και μπορεί να κάνει την διαφορά σε μερικά παιχνίδια, ο Πολ Τζορτζ θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένος παίκτης φέτος και μέσα στην ρακέτα θα δώσει πολύτιμες λύσεις και έχει και φυσικά προσόντα.

Με τον Τζέραλντ Γκριν απέκτησε βάθος και στην θέση δύο όπου είχε πρόβλημα πέρυσι και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένας από τους λίγους παίκτες στην ομάδα στην περιφέρεια που μπορεί να κάνει σκορ και μάλιστα σε σταθερή βάση και συν της άλλης να πάρει και τις κρίσιμες φάσεις.

Η ΑΜΥΝΑ: Το μεγάλο όπλο της ομάδας δεν θα είναι άλλο από την άμυνα και το σκληρό παιχνίδι. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ δυνατά και στο όριο του αντιαθλητικού στην άμυνα της και αυτό είναι έργο του προπονητή και αναμορφωτή της ομάδας, του Φρανκ Βόγκελ ο οποίος από τότε που πήρε το τιμόνι από τον Τζιμ Ο Μπρίεν που απολύθηκε, έχει κάνει την Ιντιάνα σκληρή, μαχητική με αυτοπεποίθηση και το μόνο που έχει να δουλέψει φέτος είναι στο κομμάτι της επίθεσης και την διάρκεια της ομάδας σε αυτό τον τομέα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διοίκηση τον βοήθησε να ενισχυθεί και συν της άλλης στην 3η του χρονιά φέτος στην ομάδα είναι και πιο έμπειρος και το πιο σημαντικό ότι κατάφερε να κάνει όπως ήθελε την προετοιμασία της ομάδας. Έχει υψηλά ποσοστά ευστοχίας στις βολές και δεν κάνει πολλά λάθη για να μένει εκτεθειμένη πίσω.

ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

ΤΟ ΠΛΕΪ ΜΕΪΚΕΡ ΚΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ: Είχε στηρίξει πολλά στον Ντάρεν Κόλισον στον άσο, αλλά τελικά ο παίκτης δεν ικανοποίησε και δόθηκε στο Ντάλας και τον ρόλο του πλέι μέικερ θα τον έχει ο Τζορτζ Χιλ. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθαρός άσος και αυτό σημαίνει ότι θα έχει ένα θέμα στο οργανωτικό κομμάτι. Η αλήθεια είναι επίσης ότι η Ιντιάνα έχει πολλούς καλούς παίκτες αλλά από την άλλη μεριά δεν έχει πολλούς εξαιρετικούς παίκτες, τύπου Γκρέιντζερ σε ταλέντο που μπορεί να κάνουν την διαφορά. Θα περιμένουμε και φέτος να έχει βραδιές που θα είναι άσχημα επιθετικά και θα της δημιουργήσουν προβλήματα στο να κερδίζει παιχνίδια.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΟΥΤ: Είναι μία ομάδα που μπορεί να κάνει σκορ μέσα από το καλάθι, στο τρίποντο πήγαινε πολύ καλά και μάλιστα είχε 36,8% που ήταν και το 6ο καλύτερο ποσοστά στην λίγκα, αλλά από την μέση απόσταση τα ποσοστά της δεν ήταν καλά. Και αν είναι και πάλι μονοδιάστατο το παιχνίδι της επιθετικά και προβλέψιμο θα έχει προβλήματα. Επίσης ένα από τα μεγάλα της προβλήματα και φέτος είναι ότι κρατάει την μπάλα πολύ στα χέρια της και ψάχνει παίκτες συγκεκριμένους και δεν δίνει ασίστ. Επίσης όπως και πέρυσι σε αρκετά παιχνίδια θα έχει πρόβλημα στα ματς απ.

ΑΡΓΑ ΤΑ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ: Στις θέσεις του φόργουορντ, στην άμυνα ειδικά είναι αργή, ενώ και κόντρα σε γρήγορους ψηλούς και πάλι η ίδια δείχνει να είναι πιο αργή. Είδαμε και πέρυσι ότι στα ματς που πήγε να σταματήσει τους αντιπάλους με το σκληρό παιχνίδι και φορτώθηκε με φάουλ, είχε προβλήματα και έχασε. Επίσης πέρυσι είχαμε πολλές αντιδράσεις από τους αντιπάλους για το σκληρό της παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι πολλοί από τους διαιτητές άφησαν τα παιχνίδια της να φύγουν από το φίσικαλ γκέιμ. Φέτος δεν θα έχει κατά πάσα πιθανότητα την ίδια αντιμετώπιση και θέλει προσοχή αυτό.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Δείχνει ενισχυμένο και με το Σικάγο να μην έχει Ρόουζ είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στην ντιβίζιον. Αλλά θα μπορέσει έτσι να κάνει την υπέρβαση στα πλέι οφ;

ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΠΙΣΤΟΝΣ

ΠΕΡΥΣΙ: Το καλό στην περσινή σεζόν ήταν ότι τα αποδυτήρια της ομάδας είχαν ηρεμία και δεν έγινε πανικός, τα κακά νέα είναι ότι η ομάδα για 4η συνεχόμενη σεζόν τελείωσε με αρνητικό ρεκόρ και επίσης δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ. Ήταν η 4η χειρότερη ομάδα στην επίθεση και η 6η χειρότερη ομάδα στην άμυνα και ήταν ίσως και η πιο αργή ομάδα σε όλη την λίγκα με το παιχνίδι του. Επίσης ήταν η ομάδα με τα 3α περισσότερα λάθη και ήταν η ομάδα 2 θέσεις μακριά από τον πάτο σε προσέλευση κόσμου.

Αλλά στο