ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ

ΠΕΡΥΣΙ: Έχασε στον τελικό της περιφέρειας και την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Πριν χάσει τα 4 συνεχόμενα παιχνίδια με την Οκλαχόμα είχε κερδίσει σε 20 σερί ματς. Είχε 10 συνεχόμενες νίκες για το τέλος της κανονικής περιόδου, είχε κερδίσει με σουίπ στο πρώτο γύρο των πλέι οφ και ξεκίνησε με 2-0 την σειρά με τους Θάντερς, αλλά εκεί ήρθε η ολική κατάρρευση.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΦΕΤΟΣ: Μπορεί κανείς να πει τίποτα ή ελάχιστα. Έχουν ένα από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ στο πρωτάθλημα, έχουν ένα σούτινγκ γκαρντ που είναι από τους κορυφαίους επίσης, έχουν ένα νεαρό σμολ φόργουορντ, ίσως έχουν το καλύτερο 4αρι όλων των εποχών, έχουν ένα σέντερ που μπορεί να μην είναι από τους καλύτερους στην λίγκα αλλά από την άλλη μεριά σε αυτή την ομάδα είναι πολύ καλύτερος από ότι είναι πραγματικά και ταιριάζει τέλεια στο πλάνο της ομάδας. Και από βάθος δεν είναι κάθε άλλο παρά άσχημο.

Στα Draft: Δεν είχαν μία επιλογή στο πρώτο γύρο των ντραφτ αφού την είχαν δώσει στο Γκόλντεν Στέιτ για την ανταλλαγή Τζάκσον – Ρίτσαρντ Τζέφερσον. Είχαν μία επιλογή στο νούμερο 59 και πήραν τον Μάρκους Ντέμον. Δεν είναι δεδομένο ότι ο παίκτης θα καταφέρει να είναι στο τελικό σχήμα της ομάδας και πολύ περισσότερο ότι θα έχει και δρόμο συμμετοχής. Είναι πάντως ένας παίκτης ο οποίος έχει ένα στοιχείο που δεν έχει άλλος παίκτης της ομάδας, είναι πολύ καλό στο τρίποντο και ειδικά από τις γωνίες.

Με τους free agent: Ανανέωσαν με τον Ντάνκαν και έτσι πλέον είναι δεδομένο ότι θα τελειώσει την καριέρα του στο Σαν Αντόνι. Ανανέωσαν με τον Ντάνι Γκριν με ένα πολυετές συμβόλαιο, ανανέωσαν με τον Μπόρις Ντιο και ανανέωσαν με τον Πάτι Μιλς ενώ υπέγραψε και τον Γάλο Νάντο Ντε Κολό.

ΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΩΡΙΜΑΖΕΙ: Τα τελευταία 5 χρόνια σχεδόν είμαι μία ομάδα που κάθε σεζόν τέτοια εποχή όλο γράφεται ότι είναι τέλος εποχής για αυτή την ομάδα και ότι είναι πολύ γερασμένη και ότι θα πρέπει να ξεκινήσει να ανανεώνεται και να χτίσει με βλέμμα το μέλλον και μία νέα ομάδα. Αλλά το Σαν Αντόνιο σαν το καλό κρασί κάθε χρόνο όλο είναι και καλύτερο και εκπλήσσει όλο και περισσότερο και γίνεται και πιο δυνατό και πιο δυνατό. Ήδη στην Αμερική την λένε ομάδα ζόμπι, όπου δεν πεθαίνει με τίποτα και τους είδαμε πέρυσι τους Σπερς.

Μάλιστα ήταν πολύ κοντά στο να φτάσει να είναι στους τελικούς και να διεκδικήσει τον τίτλο και πάλι μετά από το 2007 όταν και είχε κατακτήσει για τελευταία φορά το πρωτάθλημα, με την Οκλαχόμα προηγήθηκε με 2-0 αλλά από εκεί και πέρα έδειξε να μένει και από δυνάμεις και η Οκλαχόμα να είναι καλύτερη και τελικά δεν τα κατάφερε.

ΔΕΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ: Ο αποκλεισμός αυτός μόνο πανικό δεν έφερε στην ομάδα η οποία φέτος δεν έκανε αλλαγές και κράτησε όλους τους γερόλυκους και με βάση τα όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια αυτή η ομάδα είναι και φέτος ικανή για να κάνει κούρσα για τον τίτλο. Μία ομάδα πλου δείχνει ότι θα στηριχτεί και πάλι στην τριάδα των βετεράνων Πάρκερ, Τζινόμπιλι και Ντάνκαν, με τον πρώτο να οργανώνει και να σκοράρει, με τον δεύτερο να είναι σκόρερ ακόμα από τους λίγους στην λίγκα.

Πέρυσι είχε και προβλήματα με τραυματισμούς, τον Ντάνκαν να συνεχίζει να είναι ένας εξαιρετικός παίκτης μέσα στην ρακέτα τόσο στην άμυνα και στο ριμπάουντ όσο και στην επίθεση και συν της άλλης το Σαν Αντόνιο έχει παίκτες στον πάγκο που επίσης έχουν εμπειρία και φέτος υπολογίζει ότι οι Λέοναρντ, Ντάνι Γκριν και Τιάγκο Σπλίτερ θα είναι ακόμα πιο καλοί και πιο έμπειροι, δείχνουν χωρίς πολλά πολλά ότι θα είναι μία ομάδα πολύ δύσκολο να κερδίσουν ακόμα και οι ομάδες της ελίτ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΡΚΕΡ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΝΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ: Ο Πάρκερ θα είναι και φέτος ο παίκτης που θα δίνει τον ρυθμό στην ομάδα και από τα πρώτα βιολιά στην επίθεση, έκανε εξαιρετική σεζόν και πέρυσι και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την μέρα που είχε τραυματιστεί ο Τζινόμπιλι και μετά ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοση του και έγινε ακόμα πιο παραγωγικός με τους Σπερς προς το τέλος να έχουν πάνω από 100 π. μ.ο σε κάθε τους παιχνίδι.

Ο Ντάνκαν ήταν ο πρώτος στην ομάδα και πέρυσι σε αμυντικά ριμπάουντ και σε κοψίματα, είναι ένας παίκτης που μόνο η παρουσία του αποτελεί φόβητρο για τους αντιπάλους, αλλά συν της άλλης δείχνει να έχει ακόμα καύσιμα στο ντεπόζιτο του. Αλλά φέτος θα έχει ένα ακόμα παίκτη ο οποίος θα μπορεί να κάνει την διαφορά στην άμυνα και ακόμα πιο πειστικούς τους Σπερς, τον Λάουι Λέοναρντ ο οποίος στην θέση του σμολ φόργουορντ δείχνει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γκρεγκ Πόποβιτς, που οι Σπερς είχαν πρόβλημα μετά από την απόσυρση από την αγωνιστική δράση του Μπρους Μπόουεν.

Πέρυσι τον εμπιστεύτηκε ο προπονητής του παρόλο που ήταν ρούκι, κάτι που δεν συνηθίζει, αλλά έδειξε ότι ακούει, ακολουθεί εντολές και δουλειές πολύ και έχει διάθεση να μάθει και να βελτιώνεται. Ήταν στατικός παίκτης επιθετικά, αλλά έδειξε το καλοκαίρι ότι έχει εμπλουτίσει και άλλο το ρεπερτόριο του παιχνιδιού του.

ΦΥΣΙΚΑ ΤΖΙΝΟΜΠΙΛΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣ: Ο Μάνου Τζινόμπιλι αν μείνει μακριά από τραυματισμούς θα είναι και πάλι ο παίκτης για τις δύσκολες αποστολές και για τις τελευταίες φάσεις, αλλά και πάντα ένας παίκτης μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες και από αυτούς που κάθε βράδυ θα μπορεί να φορτώνει με πολλούς πόντους στις αντίπαλες άμυνες. Αλλά και ο Πάρκερ φυσικά θα είναι ένας παίκτης που δεν θα έχει πρόβλημα να φέρει εις πέρας τις δύσκολες αποστολές και τα τελευταία κρίσιμα σουτ και φάσεις.

Το Σαν Αντόνιο δείχνει να έχει και βάθος στον πάγκο του και πολλούς παίκτες που μπορεί να δώσουν λύσεις, που έχουν όχι μόνο ταλέντο αλλά και εμπειρία. Ένας από τους παίκτες που υπολογίζει αρκετά φέτος ότι μπορεί να κάνει καλή σεζόν είναι ο Στέφεν Τζάκσον που είναι ένας παίκτης που μπορεί να μην έχει και από τις καλύτερες φήμες στην λίγκα, αλλά είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει παίξει σε πολλές θέσεις στην καριέρα του και έδειξε πέρυσι ότι έχει προσθέσει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του όπως το να είναι πιο ομαδικός να διαβάζει περισσότερο το παιχνίδι και βγάζει και μεγάλη ενέργεια και διάρκεια πλέον στο παιχνίδι του.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΓΑΛΛΟΣ: Το Σαν Αντόνιο φέτος το καλοκαίρι έκανε μόνο μία προσθήκη και στην ομάδα πλέον έχει ένα ακόμα Γάλλο. Τον Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος θα παλέψει για να κερδίσει χρόνο σαν ρούκι με τους Πάτι Μιλς και τον Γκάρι Νιλ. Ο παίκτης θα χρειαστεί χρόνο, αλλά δεν θα έχει και άπειρο, έχει καλό σουτ από την περιφέρεια και είναι γρήγορος, θα πρέπει να δείξει από νωρίς στον Πόποβιτς ότι μπορεί να ανταπεξέλθει από την στιγμή που η ομάδα του θα κάνει και πάλι πρωταθλητισμό. Ένα από τα μεγάλα όπλα του Σαν Αντόνιο και φέτος δεν θα είναι άλλο από τον προπονητή του, τον Γκρεγκ Πόποβιτς ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους στην λίγκα.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ… Ο ΠΟΠΟΒΙΤΣ: Η ομάδα θέλει να τον κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί στον πάγκο της ομάδας, του έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στις επιλογές του, είναι αυτός που πιστώνεται την περσινή πορεία της ομάδας, αφού είναι ένας τεχνικός ο οποίος καταφέρνει να παίρνει το μάξιμουμ από τους παίκτες του και να στήνει καλά την ομάδα και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε την τρομερή διαχείριση που έκανε πέρυσι στο υλικό του όπου παρόλο που είχε μία σχετικά γερασμένη ομάδα, όχι μόνο δεν την άφησε να κάνει κοιλιά, αλλά προς το τέλος της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ πάτησε γκάζι.

Η επίθεση λοιπόν θα είναι και πάλι το δυνατό σημείο της ομάδας, πέρυσι είπαμε ότι είχε 103,7 π. μ.ο και μόνο το Ντένβερ ήταν πιο παραγωγικό και κάνει σκορ όχι μέσα από ατομικές ενέργειες, αλλά είναι πολύ ομαδικό και καλοδουλεμένο, με πλάνο στο παιχνίδι του και χωρίς βεντετισμούς. Στα δύσκολα η ομάδα συσπειρώνεται και γίνεται ακόμα πιο δυνατή και πιο σκληρή και παίζει καλύτερα. Δουλεύει πολύ καλά σαν ομάδα στο ριμπάουντ, προσπαθεί να τρέξει και το καταφέρνει με επιτυχία και γενικά ξέρει να ελέγχει το ρυθμό στα παιχνίδια.

ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Η ΑΜΥΝΑ: Είχε δυσκολίες και πέρυσι και το ίδιο θα έχει και φέτος. Δεν είναι η ίδια άμυνα που είχαμε συνηθίσει από την ομάδα μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Επίσης η ομάδα δείχνει να έχει και ένα κενό στην επίθεση και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τους πόντους κοντά από το καλάθι. Πέρα από τον Ντάνκαν δεν δείχνει να υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας άλλος αξιόπιστους παίκτης για σκορ μέσα από την ρακέτα.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: Η ομάδα φέτος έχει το συμβόλαιο του Τζινόμπιλι να λήγει και δεν ξέρουμε αν στην περίοδο των ανταλλαγών και ανάλογα με την κατάσταση και την πορεία που έχει κάνει μέχρι τότε επιλέξει σε εκείνο το σημείο να κάνει αλλαγές, που μπορεί να αλλάξουν τα πλάνα και το σχεδιασμό της ομάδας. Επίσης ο Πόποβιτς είναι προς το τέλος της προπονητικής του καριέρας και η αλήθεια είναι ότι θα θελήσει να φύγει με το κεφάλι ψηλά στην ομάδα, οπότε αν κάτι δεν πάει καλά μπορεί να απογοητευτεί και ο ίδιος.

Ο Μ.Ο ΗΛΙΚΙΑΣ: Δεν πρέπει αν και μας έχει δείξει το Σαν Αντόνιο το αντίθετο, να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα με μεγάλο μ.ο ηλικίας και ειδικά σε παίκτες κλειδιά. Αυτό σημαίνει ότι πάντα μπορεί να κάνει κοιλιά και να βγάλουν βασικοί του παίκτες κόπωση, αλλά και να είναι και πάλι επιρρεπείς στους τραυματισμούς. Έχει δείξει ότι μπορεί να καλύπτει τις απουσίες του, ακόμα και των βασικών, αλλά μπορεί φέτος να έχει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και να μην τα καταφέρει. Έχει παίκτες που μπορεί να βελτιωθούν και τους έχει ανάγκη φέτος να είναι πολύ καλύτεροι από πέρυσι, αν δεν δείξουν σημάδια βελτίωσης και δεν συνεισφέρουν από νωρίς, θα είναι ένας ακόμα μείον για την ομάδα.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Ξεκίνησε σαν ομάδα του Ντάνκαν, στην συνέχεια έγινε η ομάδα του Τζινόμπιλι και πλέον είναι η ομάδα του Πάρκερ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε τίποτα να αλλάξει κάτι από πέρυσι. Ούτε αποδυναμώθηκε, ούτε και ενισχύθηκε κιόλας. Ο Ντεζουάν Μπλερ είναι restricted και δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το μέλλον του στην ομάδα, το μόνο που έχει να ανακαλύψει το Σαν Αντόνιο είναι πως θα αντιμετωπίσει τα μις ματς και τις εναλλαγές στα σχήματα αν βρει και πάλι μπροστά του την Οκλαχόμα στους τελικούς της Δύσης, γιατί μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ

ΠΕΡΥΣΙ: Με τον Κέβιν Μακ Χέιλ στην πρώτη του χρονιά στο πάγκο, η ομάδα είχε και πάλι μία σεζόν παρόμοια με τις δύο προηγούμενες όταν έκανε ένα ρεκόρ λίγο πάνω από το 50%, αλλά δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ. Είχε την τύχη στα χέρια του πάντως αλλά δεν τα κατάφερε αφού έχασε τα 7 από τα τελευταία του 9 παιχνίδια για την κανονική περίοδο. Τα τελευταία 15 χρόνια το Χιούστον έχει καταφέρει μόνο δύο φορές να προκριθεί από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ όσες φορές έχει καταφέρει να φτάσει σε αυτά.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΦΕΤΟΣ: Η λογική έλεγε ότι οι Γκόραν Ντράγκιτς (Φοίνιξ) και ο Κάιλ Λόρι (Τορόντο) δεν θα έφευγαν από την ομάδα, άντε στην χειρότερη περίπτωση να είχε να επιλέξει ένα από τους δύο παίκτες, αλλά το Χιούστον έκανε την έκπληξη και αποφάσισε να αλλάξει τα πάντα και να φτιάξει μία ομάδα από την αρχή. Πέρυσι θυμόμαστε ότι είχε πάει να πάρει τον Πάου Γκασόλ από τους Λέικερς, ήθελε ένα νέο παίκτη να καλύψει το κενό του Γιάο Μινγκ και να ξεχάσει τον παίκτη αυτό. Στην συνέχεια προσπάθησε να πείσει τον Χάουαρντ να πάει στην ομάδα, με το Ορλάντο να μην διαφωνεί και τόσο αλλά ο παίκτης δεν ήθελε να φύγει από τους Μάτζικ για να πάει στο Χιούστον. Αυτό που ήθελε πιο πολύ όμως ήταν ένα πόιντ γκαρντ και ένα σέντερ.

Στα Draft: Είναι μία ομάδα που η αλήθεια είναι ότι ξέρει να επιλέγει στα ντραφτ. Φέτος πήρε 3 παίκτες που ήταν στην πρώτη 18αδα, τον Τζέρεμι Λαμπ, τον Ρόις Ουάιτ και τον Τέρενς Τζόουνς. Και οι τρεις παίκτες έχουν ταλέντο, δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ και συν της άλλης είχαν καλή εικόνα το Las Vegas Summer League. Ο Λαμπ έδειξε και πάλι ότι είναι ένας παίκτης σκόρερ, ο Γουάιτ ένας παίκτης ο οποίος βλέπει γήπεδο και το παιχνίδι και είναι παίκτης με ενέργεια και ο Τζόουνς είναι ο πιο αθλητικός από όλους και αυτός που έχει τα καλύτερα τελειώματα και από τους τρεις.

Ο Μακ Χέιλ φημίζεται ότι δουλεύει και ότι βελτιώνει νεαρούς παίκτες και θα είναι καλό και για τους τρεις όπως και για τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας. Αν συνυπολογίσουμε τους Μάρκους Μόρις, τον Ζαζουάν Τζόνσον, έτσι το Χιούστον έχει 6 παίκτες που είναι από 23 ετών και κάτω και όλοι μαζί δεν έχουν παίξει 40 παιχνίδια στο ΝΒΑ. Ταλέντα όλοι αλλά κανένας από αυτούς δεν είναι για να γίνει σταρ με το καλημέρα και ειδικά φέτος.

Με τους free agent: Πέρα από τον Ντράγκιτς και Λόρι έστειλε και τον Ντάλεμπερτ στο Μιλγουόκι για να πάρει μία καλύτερη επιλογή στα ντραφτ και μετά υπέγραψε με τον Κάμπι για τον στείλει στους Νικς για να πάρει τον Τόνεϊ Ντάγκλας. Για να καλύψει τις δύο βασικές του τρύπες πλέον στο πόιντ και στο σέντερ έδωσε από 3 χρόνια συμβόλαιο έναντι 25 εκ. δολαρίων για να πάρει τον Τζέρεμι Λιν από τους Νικς και τον Ομέρ Ασίκ από τους Σικάγο Μπουλς. Άφησε τον Λουίς Σκόλα επίσης μία κίνηση που προκάλεσε αίσθηση αφού μιλάμε για ένα παίκτη ο οποίος πέρυσι είχε 15,5 π. και 6,5 ρ. μ.ο και είχε παίξει και στα 66 παιχνίδια.

Με την κίνηση αυτή και με τον όρο της αμνηστίας το Χιούστον εξοικονόμησε 21 εκ δολάρια για τα επόμενα 3 χρόνια. Επίσης έδωσε τον γκαρντ Κέρτνεϊ Λι στην Βοστόνη για να πάρει τον Τζόνσον και ένα μελλοντικό πικ στα ντραφτ. Και στα τέλη του Αυγούστου ήρθε σε συμφωνία για δύο χρόνια και με 6 εκ. δολάρια με τον Κάρλος Ντελφίνο. Το μεγάλο μπαμ του έκανε με τον Χάρντεν από την Οκλαχόμα που πήρε το Σάββατο. Πήρε τον καλύτερο 6ο παίκτης της περσινής σεζόν για να γίνει ο ηγέτης της ομάδας.

Και τον πλήρωσε ακριβά, αλλά δεν τα σκέφτηκε από ότι φαίνεται τα λεφτά. Θα του βγει, αφού για να τον πάρει έδωσε τον Κέβιν Μάρτιν και τον Λαμπ και μελλοντικές επιλογές στο πρώτο και στο δεύτερο γύρο των ντραφτ.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ: Η ομάδα δείχνει και πάλι να είναι σε φάση ανανέωσης και χτισίματος λοιπόν, κάτι που είναι σύνηθες φαινόμενο για αυτό στην μετά Γιάο εποχή. Φέτος πήρε τον Λιν ο οποίος έκανε αίσθηση με την Νέα Υόρκη και ειδικά από τον Φλεβάρη και μετά, είναι ένας παίκτης στον οποίο έχει ποντάρει πολλά φέτος κι ευελπιστεί ότι θα φέρει την Λιν μάνια και στο Χιούστον. Από πέρυσι το μόνο βασικό που κράτησε ήταν ο Κέβιν Μάρτιν, ο οποίος είναι και ο μοναδικός παίκτης ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και έχει δείξει ότι όσο καιρό αγωνίζεται στο ΝΒΑ μπορεί να είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει σταθερά επιθετικά και να αποτελεί κίνδυνο για τις αντίπαλες ομάδες κάθε βράδυ.

Θα είναι ο παίκτης λογικά που θα είναι το πρώτο βιολί της ομάδας στην επίθεση, αλλά στο τέλος άλλαξε και τον έδωσε στην Οκλαχόμα σαν ένα από τα ανταλλάγματα για να πάρει τον Χάρντεν, στο μυαλό του θεωρεί ότι είναι αναβάθμιση, με τον Χάρντεν να είναι καλύτερος και πιο μικρός αλλά από την άλλη μεριά δεν ξέρουμε πως θα είναι όταν εδώ πλέον θα πρέπει να γίνει ο ηγέτης. Μπορεί να τα καταφέρει και να βγάλει ωφελημένο το Χιούστον.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΚΑΙ Ο ΨΗΛΟΣ: Ο Ασίκ έχει την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στο ΝΒΑ. Ο Λιν θα είναι ο παίκτης που θα έχει το κουμάντο της ομάδας, αλλά κουβαλάει την κληρονομιά από την περσινή σεζόν και τις μεγάλες προσδοκίες που θα υπάρχουν από αυτόν για φέτος και με το καλημέρα μάλιστα. Επιπλέον σε αντίθεση με τους Νικς που πλαισιωνόταν από δύο σταρ, εδώ στο Χιούστον δεν θα κοιτάζει μόνο να οργανώσει αλλά θα πρέπει να σκοράρει κιόλας και να παίρνει και τις δύσκολες φάσεις. Μαζί με τον Χάρντεν άλλωστε είναι ότι καλύτερο έχει να στηριχτεί η ομάδα επιθετικά φέτος.

ΤΟΝ ΠΕΡΙΝΟΥΜΕ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ: Φέτος περιμένει πολλά από τον Τσάντλερ Πάρσονς ο οποίος πέρυσι σαν ρούκι έκανε πολύ καλή χρονιά και μάλιστα πέταξε με ορισμένες από τις καλές του εμφανίσεις εκτός πεντάδας τον Τσέις Μπάντιγκερ. Φέτος έχει τον ρόλο του βασικού, αλλά πρέπει να βρει διάρκεια στην απόδοση του και σταθερότητα αλλά και να βελτιωθεί, αφού από την προηγούμενη σεζόν θυμόμαστε ότι είχε μερικά εξαιρετικά βράδια, αλλά και μερικές βραδιές που δεν βλεπόταν σχεδόν.

Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΝΙΑΝΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Το Χιούστον υπολογίζει πολύ στον Ντονάτας Μοτιεγιούνας, τον Λιθουανό ο οποίος ξεκίνησε από την Ζαλγκίρις και πέρυσι τον είδαμε με την πολωνική Πρόκομ, οι Ρόκετς θεωρούν ότι ο παίκτης θα γίνει ο δικός τους Μπαρνιάνι. Ο Σον Λίβινγκστον είναι ένας από τους λίγους παίκτες με εμπειρία στην ομάδα και με τον Μάρτιν να είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει μετά από μερικούς μήνες είναι ο παίκτης ο οποίος θα κρατάει ήρεμα τα αποδυτήρια και σαν πόιντ γκαρντ θα βοηθήσει τον Λιν αλλά και τους Μασάδο και Ντάγκλας να παίξουν την θέση του πόιντ και να βελτιώσουν το παιχνίδι τους.

Το Χιούστον άλλωστε είναι πλήρες στην θέση του πόιντ και στην θέση του πάουερ φόργουορντ και ο ανταγωνισμός αναμένεται να φέρει μεγάλη βελτίωση στους παίκτες που παίζουν σε αυτές τις θέσεις. Πολύ πικ εν ρολ και συνεργασίες ψηλού κοντού θα είναι το παιχνίδι του Χιούστον φέτος.

ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Η ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ: Το ρόστερ δείχνει να μην έχει ισορροπία και να μην είναι ομοιόμορφα δομημένο. Πήρε τον Χάρντεν σαν ένα παίκτη ηγέτη γύρω από τον οποίο θα χτίσει μία νέα ομάδα. Αλλά ο Χάρντεν δεν ήταν ηγέτης στην Οκλαχόμα, έχει τα προσόντα να γίνει αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί και δεδομένο. Έχει ρίσκο η επιλογή, μικρό μεν, αλλά το έχει. Κινήθηκε και προσπάθησε για τον Χάουαρντ αλλά τελικά δεν του βγήκε και έτσι δείχνει να είναι στο ίδιο σημείο με πέρυσι.

Είναι μία ομάδα που έχει πολλά πάουερ φόργουορντ και στην περιφέρεια δείχνει να έχει κενά και προβλήματα και το παιχνίδι του θα είναι μονόπλευρο και δείχνει ότι μπορεί να είναι και αργό επιθετικά. Συν της άλλης άφησε να φύγουν παίκτες που είχαν καλή παρουσία πέρυσι όπως είναι οι Κάιλ Λόρι, Τσέις Μπάντιγκερ, Σάμουελ Ντάλεμπερτ, Κέρτις Λι και Μάρκους Κάμπι και δεν δείχνει να πήρε τίποτα αξιόλογο στην θέση τους ή τουλάχιστον ισάξιο.

ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΟΛΛΑ: Τόσο ο Τζέρεμι Λιν όσο και ο Ομέρ Ασίκ που πήρε είναι καλοί παίκτες, αλλά από την άλλη μεριά είναι ακριβοί και το ρίσκο είναι μεγάλο σχετικά με την χρονιά που μπορεί να κάνουν και κανένας από τους δύο και ειδικά ο δεύτερος δεν έχει τις προοπτικές να γίνει ο σταρ που θέλει και χρειάζεται η ομάδα. Μπορεί να αντιδράσουν και διαφορετικά στο παιχνίδι του αφού θα είναι η πρώτη του σεζόν που θα είναι βασικοί για μία ολόκληρη σεζόν και συν της άλλης καλούνται να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην ομάδα και μπορεί να λυγίσουν στην πίεση. Και τα πιο πολλά τα έδωσε για τον Χάρντεν. Ανοίχτηκε πολύ φέτος με το ρίσκο σε σχέση με αυτά που δίνει να είναι μεγάλο.

Η ΑΠΕΙΡΙΑ: Έχει σχεδόν 13 παίκτες οι οποίοι έχουν το μάξιμουμ μέχρι 3 χρόνια εμπειρία από το ΝΒΑ, κάτι που κάνει την ομάδα άπειρη και με πολλά ερωτηματικά για την διάρκεια της και τον χρόνο που μπορεί να δέσει. Τέσσερεις από τους παίκτες του είναι ρούκι. Και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα δεν κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ της τρεις παίκτες που ήταν κλειδιά και από τους καλύτερους σκόρερ πέρυσι, τον Λουίς Σκόλα, τον Γκόραν Ντράγκιτς και τον Κάιλ Λόρι. Λείπουν οι βετεράνοι και όταν μία ομάδα είναι με τόσους νεαρούς παίκτες πέρα από την απειρία και η καθοδήγηση είναι πολύ σημαντική για την βελτίωση και για τις ισορροπίες.

ΤΑ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ: Ο Ασίκ που είπαμε ότι μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της ομάδας, είναι επιρρεπής στο φάουλ και συν της άλλης δεν λογίζεται και από τους πλέον απειλητικούς παίκτες για την θέση του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και ο μοναδικός σέντερ στην ομάδα που έχει εμπειρία από ΝΒΑ και έτσι στο σέντερ μπορεί να έχει μεγάλα θέματα το Χιούστον. Παρόλο που είναι μία ομάδα που έχει πολλά πάουερ φόργουορντ η αλήθεια είναι ότι κανένας από αυτούς δεν θα ήταν βασικός στις περισσότερες ομάδες με βλέψεις. Βάθος έχει λοιπόν αλλά όχι και ποιότητα και ένα ψηλό που να μπορεί να είναι εξίσου πειστικός και στις δύο άκρες του γηπέδου και έτσι θα πρέπει να έχει πολλά μέσα έξω.

Η ΑΜΥΝΑ: Το Χιούστον τα προηγούμενα του χρόνια φημιζόταν για την άμυνα του και για την σκληράδα του, αλλά φέτος η άμυνα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι η αλήθεια, αφού πολλοί από τους παίκτες που έχει δεν φημίζονται ότι τους αρέσει και τόσο πολύ να μαρκάρουν. Δείχνει ομάδα που για καιρό θα ψάχνει να βρει τον προσανατολισμό της και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει τρία χρόνια πλέον όπου δεν έχει μπει στα πλέι οφ και αυτό παίζει το ρόλο του για την νοοτροπία και για τις παραστάσεις.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Ο Λιν είναι ένας παίκτης που έχει κάνει μισή της μισής σεζόν καλή πέρυσι με τους Νικς. Αλλά θα κάνει την διαφορά στο Χιούστον αν έχει διάρκεια και τα βρει με τον Χάρντεν. Ο Ασίκ δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά στην θέση του και έτσι το Χιούστον δείχνει και στις δύο θέσεις αντί να έχει δυναμώσει να είναι χειρότερο από πέρυσι. Οι ριζικές αλλαγές όχι μόνο δεν αφήνουν το περιθώριο στο Χιούστον να έχει χημεία αλλά συν της άλλης το έχουν κάνει πολύ νεανικό.

Αυτή η ομάδα πλέον γεννάει περισσότερα ερωτηματικά φέτος παρά δίνει απαντήσεις. Ο Πάρσονς είναι ένας 23χρονος ο οποίος έχει ταλέντο και την περσινή σεζόν ήταν ένας παίκτης που μπορούσε να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο, ενώ ο Πάτρικ Πάτερσον που έμεινε είναι μία πολύτιμη ρεζέρβα, αλλά ρεζέρβα, που όμως στην φετινή ομάδα και με τόσους νεαρούς παίκτες μπορεί να αποκτήσει ακόμα και ρόλο βασικού. Μυστήριο σίγουρα δεν μπορεί να κοντράρει Σαν Αντόνιο, Μέμφις αλλά και Ντάλας.

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΣ

ΠΕΡΥΣΙ: Αυτό που θυμάται από την τελευταία σεζόν είναι ο τρόπος με τον οποίο την έκλεισε που η αλήθεια είναι ότι ήταν απογοητευτικός. Η αλήθεια είναι ότι είχε ξεκινήσει με πολλά όνειρα και με φιλοδοξίες την σεζόν αλλά δεν εξελίχθηκε όπως την περίμενε. Ήταν σαν η ομάδα αουτσάιντερ, αλλά ικανή να κοντράρει και να αφήσει εκτός τους Θάντερ, τους Λέικερς και τους Σπερς, ήταν ομάδα με κορμιά ψηλά, ομάδα που μπορούσε να κάνει σκορ και να παίξει και καλή άμυνα.

Μπήκε στα πλέι οφ και κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με τους Κλίπερς και μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι είχε και διαφορά 27 π. στο παιχνίδι αλλά από το δεύτερο και μετά όλα πήγαν στραβά και προς την αντίθεση κατεύθυνση. Παρόλα αυτά πήγε την σειρά σε 7ο παιχνίδι αλλά και πάλι στην 4η περίοδο κόλλησε στην επίθεση και έχασε το παιχνίδι και έτσι δεν είχε την ευκαιρία να προκριθεί στην επόμενη φάση όπου θα έβρισκε μπροστά του το Σαν Αντόνιο, το οποίο είχε αποκλείσει την προ περασμένη σεζόν στα πλέι οφ.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΦΕΤΟΣ: Αυτό που ήθελε ήταν ένα δύο κινήσεις ποιοτικές που θα το έκαναν ακόμα πιο δυνατό φέτος. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε και πολλά περιθώρια για μεγάλα ανοίγματα και συν της άλλης αυτό που βασικά του έλειπε ήταν ένας παίκτης με καλό περιφερειακό σουτ. Ένα παίκτη ο οποίος θα μπορούσε να είναι μαζί με τον Ρούντι Γκέι και ένα παίκτη για να είναι ένα αξιόπιστο μπακ απ του Μαρκ Γκασόλ και του Ζακ Ράντολφ. Και ίσως ακόμα να ήθελε και ένα μπακ απ στην θέση του πόιντ γκαρντ. Αλλά και πάλι από την άλλη μεριά και να μην τους έπαιρνε όλους αυτούς και πάλι είχε καλό ρόστερ για να είναι μία ομάδα που θα είναι πολύ ανταγωνιστική και φέτος.

Στα Draft: Είχε το νούμερο 25 που σημαίνει ότι θα μπορούσε να έχει μία καλή επιλογή αλλά από την άλλη μεριά όχι και την καλύτερη και αυτή που θα επιθυμούσε. Ξέροντας από την άλλη μεριά ότι δεν είχε μεγάλα περιθώρια για να κάνει μεγάλες κινήσεις στους free agent, ήθελε ακόμα μία πιο καλή επιλογή. Τελικά πήρε τον Τόνι Ρότεν ένας παίκτης που είναι κόμπο γκαρντ και είναι επιπλέον πολύ καλός στην περιφερειακή άμυνα και είναι και ψηλός για την θέση του και μπορεί να παίξει τόσο μαζί με τον Κόνλεϊ όσο και σαν αλλαγή αυτού.

Με τους free agent: Μπορεί το μπάτζετ του να ήταν περιορισμένο αλλά και εδώ δεν τα πήγε και άσχημα είναι η αλήθεια. Πήρε τον Τζέριντ Μπέιλες, ένας παίκτης που μπορεί να μην αποδώσει το μάξιμουμ φέτος αλλά μακροχρόνια είναι μία πολύ καλή λύση, άφησε τον Οου Τζέι Μάγιο σαν restricted free agent και πήρε τον Ουέιν Έλινγκτον στην θέση του, ένας παίκτης που είναι ρεζέρβα, αλλά ο Μάγιο ο οποίος επίσης ερχόταν από τον πάγκο ήταν ένας παίκτης που μπορούσε να παράγει σαφώς περισσότερο και ήταν πιο αξιόπιστος. Πέρα από αυτές τις κινήσεις το Μέμφις ανανέωσε με τους Χάμεντ Χάνταντι, Ντάρελ Άρθουρ και Μαρίς Σπρέιτς.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΜΟ: Η αλήθεια είναι ότι φέτος ενισχύθηκαν σε αρκετά σημεία που είχαν κενά και αδυναμίες πέρυσι και συν της άλλης επειδή και στο ΝΒΑ η χημεία είναι βασικό συστατικό για την επιτυχία κράτησαν το κορμό τους από πέρυσι και μάλιστα κορμό με μεγάλες προοπτικές και ταλέντο, αφού έμειναν τόσο ο Ζακ Ράντολφ, τόσο ο Ρούντι Γκέι, Μαρκ Γκασόλ όσο και τον Μάικ Κόνλεϊ. Και γύρω από αυτούς έχει χτιστεί και η φετινή ομάδα. Έφερε τους Τζέριντ Μπέιλες, τον Ουέιν Έλιγκτον και τον Τόνι Ρότεν, με τους δύο τελευταίους να καλούνται να καλύψουν το κενό του Ο Μάγιο.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ: Ο Ρούντι Γκέι θα είναι και πάλι το πρώτο βιολί της ομάδας στην επίθεση, είναι ένας παίκτης πολύ αποτελεσματικός επιθετικά, αλλά πέρυσι δεν έκανε την καλή σεζόν που όλοι περίμεναν, φέτος μπορεί να και πρέπει να αποδείξει ότι είναι το πρώτο βιολί. Αλλά υπάρχει και ο Ζακ Ράντολφ δεν πρέπει να ξεχνάμε όπου είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να παράγει και να δημιουργεί πολλούς και άλυτους πονοκεφάλους στις αντίπαλες άμυνες. Μάλιστα αν χρειαστεί μπορεί να είναι και το πρώτο βιολί της ομάδας στην επίθεση.

Και από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει και ο Μαρκ Γκασόλ ο οποίος πλέον δεν είναι στην σκιά του αδερφού του, τον Πάου και κάθε χρόνο είναι όλο και καλύτερος με τον παίκτης να έχει 5 π. μ.ο την περσινή σεζόν, αλλά αυτό για το οποίο φημίζεται είναι για το παιχνίδι του στην άμυνα και τις λύσεις που δίνει μέσα στην ρακέτα, σε ριμπάουντ, κοψίματα και ατομικό μαρκάρισμα.

Η ομάδα δεν θα έχει και πρόβλημα φέτος στο να κάνει σκορ και έχει 4-5 παίκτες που μπορεί να έχουν κάθε βράδυ διψήφιο αριθμό πόντων και αυτό του δίνει την πολυτέλεια να έχει επιλογές για τον παίκτη που θα πάρει τις δύσκολες και καθοριστικές φάσεις.

ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ: Με τον Λόρι να είναι παρελθόν ο Μάικ Κόνλεϊ έχει την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει σαν μπορεί να κάνει. Μπορεί να μην γίνει Ντέρικ Ρόουζ αλλά είναι ένας πολύ καλός πλέι μέικερ για το Μέμφις και το πιο βασικό είναι ότι δείχνει διάθεση να δουλεύει και να βελτιώνεται και κάθε χρονιά που περνάει θα είναι και καλύτερος. Πέρυσι είχε και ένα κέρδος αφού τον καιρό που ήταν τραυματίας και εκτός ο Ράντολφ, ο Μαρίς Σπρέιτς κάλυψε το κενό του, δεν είναι εξίσου καλός παίκτης αλλά από την άλλη μεριά φέτος θα είναι ένα παίκτης που θα δίνει πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο στην θέση του.

Ο Τζέριντ Μπέιλες μέχρι στιγμής στην καριέρα του δεν έχει πιάσει την απόδοση που μπορεί με βάση τις δυνατότητες του και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του. Αν καταφέρει να σταθεροποιηθεί θα κάνει μία πολύ καλή σεζόν και θα είναι ίσως ένας από τους παίκτες αποκάλυψη για την φετινή ομάδα. Ο Τόνι Ρότεν είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει σκορ και αν και ρούκι μπορεί να έχει μία πολύ δυνατή σεζόν και να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πήρε και τον Τόνι Άλεν που είναι ένας παίκτης τον οποίο δεν είχε η ομάδα. Είναι ένας παίκτης που κάθε καλή ομάδα τον θέλει στο ρόστερ της αφού του αρέσει να κάνει την βρόμικη δουλειά και παίζει εξαιρετική άμυνα και θυσιάζει όλο το παιχνίδι του για το καλό της ομάδας και στο να κλέβει μπάλες. Ο Μπέιλες μετά από το πέρασμα του από Νέα Ορλεάνη, από Πόρτλαντ και από το Τορόντο πέρυσι όπου έκανε και το καλύτερο του πρωτάθλημα ελπίζει ότι στο Μέμφις βρήκε την στέγη και την ομάδα που μπορεί να κάνει το ξεπέταγμα του.

Πέρυσι είχε 11,4 π. μ.ο με το Τορόντο και σούταρε με 42% από το τρίποντο και με τον Ο Μάγιο παρελθόν έχει την ευκαιρία να έχει και χρόνο και σημαντικό ρόλο στο φετινό Μέμφις.

Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΛΟΙ: Η άμυνα ήταν το δυνατό σημείο της ομάδας και είχε πολύ καλό ροτέισον και φέτος θα είναι από τα πολύ δυνατά του σημεία και έτσι θα κερδίζει πολλά από τα ματς. Έχει πάντως μία από τις καλύτερες φροντ λάιν στην λίγκα.

ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ: Παρά την ενίσχυση του σε αρκετούς τομείς έχασε τον μοναδικό ίσως παίκτη που αποτελούσε απειλή από την περιφέρεια για τις αντίπαλες άμυνες και αυτός είναι ο Οου Τζέι Μάγιο, που ήταν ο καλύτερος 6ος παίκτης και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τους έφυγε ένας βασικός παίκτης από πέρυσι ο Μπατίρ. Φέτος επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα λειτουργούν υπό ακόμα μεγαλύτερη πίεση αφού ξεκινάνε την σεζόν σαν την τελευταία τους όπου πρέπει να κάνουν την υπέρβαση που ψάχνουν.

Η επίθεση σε πολλά από τα παιχνίδια δεν ήταν ικανοποιητική πέρυσι και ειδικά όταν η ομάδα αναγκαζόταν να έχει σουτ από την περιφέρεια για να μπορέσει να σκοράρει είχε θέμα και το ίδιο αναμένεται να έχει και φέτος αν δεν της βγουν ορισμένοι παίκτες όπως υπολογίζει. Το τρίποντο ένα ακόμα μείον, αφού αν οι ψηλοί του δεν τραβήξουν παίκτες πάνω τους για να ανοίξουν ελεύθερα σουτ υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα να βρει άλλο τρόπο στο να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις.

ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ: Γενικά το Μέμφις, ειδικά πέρυσι, έχει την φήμη της ομάδας που λάμπει στο ξεκίνημα, αλλά στα κρίσιμα χάνει την γυαλάδα του. Στα πλέι οφ η ομάδα λύγισε πέρυσι, το θέμα είναι ποια ομάδα θα δούμε φέτος, την προπέρσινη ή την περσινή. Πρέπει πέρα από την βελτίωση στην επίθεση πρέπει να βρει και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του και να συμπεριφέρεται όχι σαν αουτσάιντερ, αλλά να δίνει τον αέρα του φαβορί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν και αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και έτσι υπάρχει ένα ερωτηματικό πως θα είναι η ομάδα μετά από το τέλος της σεζόν και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και πίεση σε αρκετούς παίκτες και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά. Η λογική λέει ότι θα υπάρξουν περικοπές και αποχωρήσεις και θα φτιαχτεί ίσως μία ομάδα από την αρχή ειδικά αν η χρονιά δεν είναι επιτυχημένη.

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ: Είχε το ίδιο πρόβλημα και πέρυσι και έτσι αν ο Ράντολφ χάσει μεγάλο κομμάτι της σεζόν λόγω τραυματισμού και πάλι, θα αποδυναμωθεί ακόμα περισσότερο το Μέμφις επιθετικά.
 
ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Ήθελε να δυναμώσει τον πάγκο και να αποκτήσει βάθος. Σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε είναι η αλήθεια. Αυτό που θέλει τώρα και ελπίζει είναι να έχει καταφέρει να βρει τους σωστούς ρόλους και τις σωστές ισορροπίες. Το θέμα είναι αν η ομάδα μπορεί την υπέρβαση.

ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΧΟΡΝΕΤΣ

ΠΕΡΥΣΙ: Τι να πει κανείς για την περσινή σεζόν. Για όλη σχεδόν την περσινή περίοδο δεν είχε ιδιοκτήτη με την λίγκα να είναι αυτή που έκανε το κουμάντο στην ομάδα, είχε χάσει νωρίτερα τόσο τον Κρις Πολ όσο και τον Ντέιβιντ Ουέστ, ήξερε ότι θα έχει μία πολύ δύσκολη σεζόν αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και τόσο χάλια όσο την περίμενε. Το ρεκόρ της ήταν το χειρότερο στην λίγκα, αλλά η Νέα Ορλεάνη ήταν μία ομάδα που έβγαλε σκληράδα στα παιχνίδια της, πάλεψε σχεδόν όλο τα ματς με όλες της τις δυνάμεις, έπαιξε έξυπνα, αλλά δεν πήρε αποτελέσματα παρά την καλή της άμυνα, αφού δεν είχε ένα βασικό συστατικό. Το ταλέντο.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΦΕΤΟΣ: Το πρώτο που ήθελε ήταν ένας ιδιοκτήτης για να γίνει μία κανονική ομάδα και να ξεκινήσει από ένα σημείο. Τελικά ο Τομ Μπένσον είναι ο νέος της ιδιοκτήτης. Δεν είναι ένας ιδιοκτήτης που φέρνει ηρεμία αλλά έχει και χρήμα και διάθεση για να το διαθέσει για την ομάδα. Αυτό που ήθελε στην συνέχεια ήταν να ξεφορτωθεί τα μεγάλα συμβόλαια και να πάρει νεαρούς παίκτες με ταλέντο και με προοπτική για το μέλλον. Αλλά από την άλλη αυτό που έψαχνε δεν ήταν ένας και δύο παίκτες, αλλά σχεδόν ένα για κάθε θέση τόσο στους βασικούς όσο και για τον πάγκο. Και το πιο σημαντικό που ήθελε και έπρεπε να βρει ένα παίκτη γύρω από τον οποίο θα μπορούσε να χτίσει την νέα ομάδα.

Στα Draft: Πήρε την καλύτερη επιλογή στα ντραφτ και τον Άντονι Ντέιβις, είναι ένας παίκτης που ήταν στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ έχει αδυναμίες αλλά και όλα τα προσόντα για να κάνει μία μεγάλη καριέρα και να γίνει ο ηγέτης της ομάδας. Επιθετικά έχει θέματα και πρέπει να δουλέψει, ειδικά στο τζαμπ σουτ του, στην επίθεση με πρόσωπο στον αντίπαλο του είναι καλός και βελτιώνεται και μπορεί να γίνει εξαιρετικός. Είναι παίκτης με αθλητικά προσόντα και παίζει καλά το πικ εν ρολ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον είδαμε να σουτάρει ακόμα και τρίποντα. Είναι ένας παίκτης που ξέρει και έχει και διάθεση να παίζει άμυνα και από το πρώτο κιόλας παιχνίδι θα δείξει τις αρετές του.

Μετά πήρε τον Όστιν Ρίβερς ο οποίος είναι ένας παίκτης με πολύ καλά τεχνικά στοιχεία και συν της άλλης έχει μπασκετικό ένστικτο και αν καταφέρει να συνυπάρξει με τον Έρικ Γκόρντον θα έχει μία πολύ καλή χρονιά επίσης. Και τέλος στο δεύτερο γύρο πήρε τον Ντάριους Μίλερ από το Κεντάκι ο οποίος επίσης δεν είναι και άσχημα επιλογή.

Με τους free agent: Εδώ και αν έκανε κινήσεις. Πρώτα από όλα άφησε τόσο τον Οκαφόρ όσο και τον Αρίζα για να πάρει τον Ρασάντ Λιούις, έκανε ανταλλαγή στο Γκόλντεν Στέιτ τον Τζάρετ Τζακ και έτσι είχε τεράστια κενά τόσο στην θέση του πόιντ όσο και στο σμολ φόργουορντ όσο και στο σέντερ. Στην συνέχεια υπέγραψε και πάλι με τον Έρικ Γκόρντον. Πήρε τον Ράιαν Άντερσον σαν restricted free agent, αρχικά θεωρούσε ότι μπορούσε να πορευτεί με αυτόν στο 5 αλλά κατάλαβε ότι δεν θα ήταν καλή ιδέα και δεν θα έβγαινε η σεζόν και στο τέλος πήρε και τον Ρόμπιν Λόπεζ.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ: Μετά από την πολύ δύσκολη και περσινή σεζόν, έχασε τον καλύτερο της παίκτη είχε και αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, η φετινή σεζόν μόνο προς το καλύτερο μπορεί να πάει και να υπάρξει και καλύτερο κλίμα αλλά και περισσότερος ενθουσιασμός. Πήρε δύο παίκτες από την πρώτη δεκάδα στα ντραφτ, τους Άντονι Ντέιβις και τον Όστιν Ρίβερ, υπέγραψε και ανανέωση με τον Έρικ Γκόρντον και πήρε τους Ράιαν Άντερσον και Ρόμπιν Λόπεζ και έτσι δείχνει να έχει βελτιωθεί πολύ σε ποιότητα.

Επίσης ο Ντάριους Μίλερ είναι ένας ακόμα νεαρός και ταλαντούχος παίκτης και έτσι είναι ένα μείγμα παικτών με εμπειρία και παικτών νεαρών και άπειρων αλλά με ταλέντο. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνει να έχει ξεχάσει την απώλεια του Κρις Πολ πλέον και να βαδίζει προς τα μπροστά και με το βλέμμα στο μέλλον.

ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ: Έχει παίκτες με ταλέντο σε κάθε θέση και μπορεί να φτιάξει μία ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική για πολλά από τα επόμενα χρόνια που έρχονται. Ο Άντονι Ντέιβις το No. 1 overall pick, είναι ένας παίκτης που θα κάνει το κοινό της ομάδας φέτος να ξεχάσει τον Κρις Πολ ακόμα περισσότερο, ο πρώην παίκτης του Κεντάκι έχει τρομερά προσόντα και συν της άλλης ήταν στην Ολυμπιακή ομάδα φέτος των ΗΠΑ και το να παίρνει το χρυσό μετάλλιο και να είναι δίπλα έστω και για ένα μήνα με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου σίγουρα τον έχει βοηθήσει να είναι πιο έτοιμος για την σεζόν και να καταλάβει καλύτερα τι τον περιμένει και τι πρέπει να κάνει.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ: Πέρυσι ο Έρικ Γκόρντον είχε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και έπαιξε μόλις 9 παιχνίδια. Είναι όμως μόλις 23 ετών και μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους σούτινγκ γκαρντ στην λίγκα φέτος και φάνηκε με αυτόν ακόμα και πέρυσι ότι η Νέα Ορλεάνη είναι πολύ διαφορετική ομάδα και σίγουρα απειλεί και περισσότερο.

Μάλιστα για τον κρατήσει η Νέα Ορλεάνη φέτος και να μην πάει στο Φοίνιξ που του έδινε 58 εκ. δολάρια για 4 χρόνια συμβόλαιο, ισοφάρισε την προσφορά και τον κράτησε. Είναι ένας παίκτης που την τελευταία διετία σε όσα παιχνίδια έχει παίξει έχει 20 π. και πάνω στα παιχνίδια του και μαζί με τον Άντονι Ντέιβις θα είναι τα πρώτα δύο βιολιά της ομάδας στην επίθεση και μπορεί να κάνουν ένα εξαιρετικό δίδυμο.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΥΚΙ: Ο Ντέιβις αν και ρούκι μπορεί να είναι από τις αποκαλύψεις των φετινών Χόρνετς και στην άμυνα, κάνει μπλοκ, πέρυσι με το Κεντάκι είχε 5 μ.ο, είναι ένας ψηλός παίκτης, πολύ αθλητικός και έχει μπασκετικό ένστικτο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην εθνική ομάδα ήταν δίπλα στον Τάισον Τσάντλερ που ήταν ο καλύτερος αμυντικός της περσινής σεζόν και σίγουρα θα είδε πολλά και από αυτόν για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι.

ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΟ: Βασικός στο πλέι μέικερ και μέχρι να συνηθίσει την θέση ο Ρίβερς μάλλον θα είναι ο Γκρέιβις Βάσκεζ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Νέα Ορλεάνη πήρε και τον Ράιαν Άντερσον από το Ορλάντο