Στο πλατό της εκπομπής “Jump Shoot” του Τόλη Κοτζιά βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος. Ο πρώην προπονητής του Αθηναϊκού μίλησε τόσο για τους δύο “αιωνίους” και την πορεία τους στη φετινή Ευρωλίγκα, όσο και για το ευρωπαϊκό γυναικείο μπάσκετ και το πέρασμά του από τον πάγκο της ομάδας του Βύρωνα, ενώ δήλωσε σίγουρος πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα αγαπήσουν τον Τζέιμς Γκιστ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Ολυμπιακό: “Οποιοσδήποτε παίζει με τον Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή Ευρώπης, παίζει καλά. Από κει και πέρα, η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή ομάδα. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την απώλεια ενός καθαρόαιμου σέντερ”.

Για τον Παναθηναϊκό: “Ο Παναθηναϊκός παίρνει τα αποτελέσματα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οι δυσκολίες, που αντιμετωπίζει ο κόουτς Πεδουλάκης, είναι πάρα πολλές. Από πέρυσι έμειναν μόνο δύο παίκτες, υπάρχουν και προβλήματα τραυματισμών. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την απόλυτη χημεία, ψάχνει να την βρει”.

Για τον Τζέιμς Γκιστ: “Όταν ήμουν προπονητής στη γυναικεία ομάδα της Φενέρ, έβλεπα προπονήσεις και παιχνίδια της ανδρικής ομάδας της Φενέρ, αφού κάναμε προπόνηση στο ίδιο γήπεδο. Θα τον λατρέψουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Δεν έχω ξαναδεί παίκτη να πηδάει τόσο ψηλά. Είναι δύσκολο να σουτάρει κάποιος μπροστά του. Δεν είναι κλασικός σουτέρ, αλλά δεν μπορείς να τον αφήσεις μόνο του”.

Για το ευρωπαϊκό γυναικείο μπάσκετ: “Στην Φενέρμπαχτσέ, όπου ήμουνα, το μπάτζετ ήταν 6-7 εκ. δολάρια. Στην Γαλατά, που ήταν αντίπαλός μας, έφθανε τα 12 εκ. δολάρια. Στην Ταργκοβίστε, όπου ήμουν μέχρι πρότινος, είχαμε ένα ρομαντικό και μεγαλεπήβολο στόχο, να βάλουμε την Ρουμανία στο χάρτη του μπάσκετ. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Στην Ευρωλίγκα κερδίζαμε, περάσαμε στον επόμενο γύρο. Οι πολιτικές εξελίξεις, όμως, έπαιξαν ρόλο, το μπάτζετ μειώθηκε κατά 50% και έτσι η συνεργασία μας διακόπηκε”.

Για τον Αθηναϊκό: “Ήταν μία πολύ ωραία περίοδος της ζωής μου. Ο Αθηναϊκός με καταξίωσε. Είχαμε αρμονική συνεργασία. Στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Ο Αθηναϊκός αποδυναμώθηκε, είναι τρεις ομάδες περίπου στο ίδιο επίπεδο. Παρόλα αυτά, δίνω μία τύχη παραπάνω στον Αθηναϊκό”.