Νέα τηλεοπτική στέγη θα έχει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, καθώς η NOVA πήρε τα δικαιώματά του. Η πρόταση που κατέθεσε το συνδρομητικό κανάλι στον ΕΣΑΚΕ ήταν η καλύτερη, κάτι που “ανάγκασε” τη διοργανώτρια αρχή να της παραχωρήσει τα δικαιώματα, βάζοντας… τέλος στη συνεργασία του με την ΕΡΤ (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο σύνολο των ομάδων).

Η συμφωνία έχει τριετή διάρκεια (2+1 χρόνια, με το συνδρομητικό κανάλι να διατηρεί την οψιόν ανανέωσης) και αφορά τις δώδεκα (12) από τις δεκατέσσερις (14) ομάδες, καθώς -ως γνωστόν- οι δύο “αιώνιοι” βρίσκονται εκτός κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως η οικονομική προσφοαρά που κατατέθηκε ήταν ελαφρώς ανεβασμένη από τη φετινή.

Εντός των επόμενων ωρών (ου μην και λεπτών) αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, τόσο από τον ΕΣΑΚΕ όσο και από τη NOVA. Το σημαντικό είναι πως παρότι η απουσία των δύο “μεγάλων” υποβάθμισε το… “προϊόν“, η συμφωνία δείχνει να είναι σε θετική κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να υπάρχουν δύο κανάλια που θα δείχνουν το πρωτάθλημα.

Η σχετική ανακοίνωση:

ΕΣΑΚΕ και Nova ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την προώθηση και την αναβάθμιση της Basket League ΟΠΑΠ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση της πρώτης ελληνικής συνδρομητικής τηλεόρασης για την παραχώρηση των τηλεοπτικών και χορηγικών δικαιωμάτων για 2+1 χρόνια. Η συμφωνία αφορά όλες τις ΚΑΕ – μέλη του ΕΣΑΚΕ, πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Με δεδομένη την αγαστή μεταξύ τους συνεργασία κατά το παρελθόν, Nova και ΕΣΑΚΕ υπόσχονται από κοινού στους φίλους του μπάσκετ, ότι η τηλεοπτική κάλυψη της Basket League ΟΠΑΠ από τα κανάλια Novasports θα συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή του πρωταθλήματος και την εξάπλωση του αθλήματος”.