Ο ΕΣΑΚΕ συζητά με τη NOVA το ενδεχόμενο να μεταδοθούν οι τελικοί (“μικρός” και “μεγάλος“) από το συνδρομητικό κανάλι, αλλά αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες δεν είναι μόνο η μετάδοση στον αέρα, αλλά και οι ίδιοι οι τελικοί! Και για να μην γράφουμε γρίφους, αν δεν υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση, δεν θα υπάρξουν και αγώνες.

Η απόφαση είναι ειλημμένη από την πλευρά ομάδων και ΕΣΑΚΕ. Οι τελικοί (και ειδικά ο τρίτος, στο ΣΕΦ) δεν θα γίνουν κάτω από το φως των κεριών, δεν θα γίνουν μεταξύ… συγγενών και φίλων (που θα προσέλθουν στο γήπεδο του Φαλήρου), αλλά με ανοικτούς στον κόσμο δέκτες.

Αν όντως υλοποιηθεί -και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένδειξη περί του αντιθέτου- η απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ, οι τελικοί μένουν ορφανοί. Βεβαίως, μπορεί να μεταφερθούν στο συνδρομητικό κανάλι, αλλά για την ώρα συζητούν μόνο οι άνθρωποι της λίγκας και αυτοί της NOVA, αφού δεν υπάρχει κανείς (και λογικό είναι) να μπορεί να μιλήσει για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Είναι πρόδηλο πως δεν υπάρχει κάποιο προηγούμενο να ανατρέξει κανείς για να βρει τί γίνεται σε περίπτωση που από τις 12 το βράδυ σταματήσει να εκπέμπει το σήμα της κρατικής τηλεόρασης, άρα κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει αν, πώς και κάτω από ποια διαδικασία (και από νομικής πλευράς) μπορούν να μετακομίσουν οι τελικοί στη συνδρομητική πλατφόρμα.