Το φθινώπορο έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Όσο περνάνε οι μέρες και κάνουν την εμφάνιση τους οι καταιγίδες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα η νοσταλγία, η θλίψη και το άσχημο mood στο οποίο έχουμε επισέλθει κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά δεν είναι ώστε να ντυθούμε και να βγούμε για ένα ποτό ή μια βόλτα. Μην ανυσηχείτε όμως, γιατί σας έχουμε την λύση. Φορέστε τις πιτζάμες σας, ξαπλώστε στον καναπέ μαζί με την κουβέρτα σας και δείτε μαζί μας τις νέες αμερικανιικές σειρές που αναμενεται να κάνουν (ή έχουν κάνει ήδη)   πρεμιέρα σε λίγες μέρες στην «μικρή» οθόνη. Φτιάξτε λοιπόν, το απαραίτητο συνοδευτικό σας -ποπκόρν, τι άλλο?- και ας δούμε μαζί «τι παίζει» η τηλεόραση.

RED BAND SOCIETY

Αν και τα νούμερα που σημείωσε στην πρεμιέρα δεν ήταν «τρελά» και παρόλα τα μοιρασμένα σχόλια που δέχθηκε, η συγκεκριμένη σείρα έχει καταφέρει να κερδίσει μια σημαντική θέση στην καρδιά των θεατών με το πέρασμα των εβδομάδων. Συγκεκριμένα το ευρέως αναγνωρισμένο δίκτυο IMDB την αξιολογεί με 8.3. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον κατέχει η Ολίβια Σπένσερ που υποδύεται μια σοβαρή στα όρια της αυστηρής με γεμάτη σοφία νοσοκόμα σε παιδιατρικό νοσοκομείο με εφήβους ηθοποιούς να ενσαρκώνουν τους αρρώστους. Πρόκειται για ένα πολύ καλό δράμα με «μπόλικο» χιούμορ αλλά και βρώμικη γλώσσα στους διαλόγους. 

THE MYSTERIES OF LAURA

Πρόκειται για αστυνομικό κωμωδράμα. Η Λόρα που είναι ντετέκτιβ αλλά και χωρισμένη προσπαθεί να τα βγάλει πέρα ισορροπώντας την επαγγελματική με την προσωπική ζωή της. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν σείρα και είναι μυστήριο τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης της. Κακοσκηνοθετημένο, δεν στοχεύει κάπου, δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο και δεν προσφέρει ούτε συγκινήση ούτε γέλιο. Καταλάβατε….Zapping!! 

MADAM SECRETARY

Η Τέια Πεόνι είναι υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με οικογένεια και καλύτερο φίλο –μάντεψε ποιόν- τον Πρόεδρο των ΗΠΑ! Πρόκειται για μια γυναίκα με οξυδέρκεια που λύνει με επιτυχία όλα τα ζητήματα είτε στρατιωτικά είτε πολιτικά. Η σειρά έχει χιούμορ, είναι διασκεδαστική, «αμερικανιά» όπως λέμε. Άλλοι ηθοποιοί που παίζουν είναι οι Κίθ Καραντίν, Ζέλικο Ιβάνεφ και οι Τιμ Ντέιλι οι οποίοι ενσαρκώνουν ικανοποιητικά τους χαρακτήρες τους. 

SCORPION

Ένας ομοσπονδικός πράκτορας στρατολογεί ένα τύπο “genious” και την ομάδα του με στόχο να σώσουν τον κόσμο. Αυτή η σειρά προσφέρεται για πολύ γέλιο αφού οι χαρακτήρες της είναι κωμικοί και απευθύνεται σε νεανικό εως παιδικό κοινό, είναι δηλαδή οικογενειακού χαρακτήρα. Εντούτοις, πάει πολύ καλά στις τηλεθεάσεις. 

NCIS: NEW ORLEANS

Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για το πιο πετυχημένο εμπορικό δράμα των τελευταίων ετών. Το συγκεκριμένο σίκουελ δεν είναι τόσο «δυνατό» όσο τα άλλα πάντως επειδή είναι «φρέσκο» φαίνεται να τραβάει το ενδιαφέρον του κοινού. Είναι κλασσικη, όπως όλα τα NCIS εξάλλου και προβάλουν την φιλοπατρία στο «φουλ». Σταθερή αξία παραμένει, εννοείται, ο Σκοτ Μπάκιουλα. 

BLACK-ISH

Είναι μια επιτυχημένη κωμική σειρά, σαρκαστική αρκετά. Έχει ωραίες σκηνές αφού είναι γυρισμένη εκτός στούντιο και πρόκειται για ένα «φρέσκο» προϊόν που ταιριάζει στην εποχή. Απεικονίζει μια μεταμορντένα πλούσια αφροαμερικανική οικογένεια με τον πατέρα, τον Άντε Τζόνσον να είναι διαφημιστής και την μητέρα, Ρέινμποου Τζόνσον να είναι αναισθησιολόγος. Διαθέτει κοφτερό χιούμορ και εφάπτει στην αβεβαιότητα της πολιτικής ομαλότητας στην μεταρατσιστική πολυπολιτισμική Αμερική. Ακόμα, παίζει ο παραγωγός της σειράς ονόματι Λόρενς Φίσμπερν έναν προοδευτικό -τρομάρα του- και ξεκαρδιστικό παππού. 

ΗOW TO GET AWAY WITH MURDER

Η πιο successful νεα σειρά στις ΗΠΑ. Η Βάιολα Ντέιβις έχει αποσπάσει σπουδαίες κριτικές για τον ρόλο της ενώ πηγαίνει ολοταχώς για ΕΜΜΥ. Από την άλλη η ερμηνεία της Σάντα Ράιμς είναι αποκαθηλωτική για το κοινό.  Πρόκειται για μια δαιμόνια δικήγόρος, την Άναλις Κίτινγκ που μαζί με τους συνεργάτες της μπλέκεται σε περίεργες δικαστικές υποθέσεις. Οι πολλές κορυφώσεις κουράζουν, ωστόσο, τον θεατή και δεν συντελούν με τον καλύτερο τρόπο στην δραματουργία με αποτέλεσμα, η σειρα να είναι αμφιλεγόμενη ως προς τις κριτικές της. Επίσης, αδικείται η παρουσία της Βαϊόλα Ντέιβις στην ΤV, καθώς μια σταρ του βεληνεκούς της είναι για τις ‘’μεγάλες’’ οθόνες. 

STALKERS

Το πιο τρομακτικό με διαφορά σόου με πρωταγωνιστή τον Ντίλαν ΜακΝτέρμπι. Δημιουργός είναι ο Κέβιν Γουίλιαμσον. Οι «καταδιώκτες» λοιπόν είναι «τρελάρες» που στοιχειώνουν γυναίκες. Αυτούς λοιπόν τους κυνηγάει η αστυνομία του Λος Άντζελες με επικεφαλής την Μάγκι Κουν(η γνωστή «Νικίτα»). Άμεσος συνεργάτης της είναι ο ΜακΝτέρμπι ο οποίος είναι πρώην stalke rτης γυναίκας του. Η σειρά δεν έχει αποσπάσει και τα καλύτερα σχόλια μέχρι τώρα. 

GRACEPOINT

Κάθε άλλο παρα περίφημα τα πηγαίνει μέχρι τώρα στις τηλεθεάσεις. Πρωταγωνιστής είναι ο Ντέιβιντ Τέναντ. Σε μια μικρή πόλη στην Καλιφόρνια δολοφονήθηκε ενα 16χρονο αγόρι και η αστυνομία ερευνά ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή στο κοινό με τις υποψίες να περιστρέφονται γύρω από όλους.  Η Άννα Γκαν (βραβευμένη με ΕΜΜΥ) είναι η γυναίκα του Τέναντ ενώ παίζουν ακόμα οι Νικ Νόλτε και Τζάκι Γουίβερ. Αρκετά καλή σειρά, κρατάει αμείωτο το ενδιφέρον στο ενήλικο κυρίως κοινό στο οποίο απευθύνεται. 

SURVIVOR’S REMORSE

Ανανεώθηκε για δεύτερη χρονιά η συγκεκριμένη «αθλητική» σειρά μολονότι δεν τα πήγε καλά στην τηλεθέαση την πρώτη σεζόν. Βέβαια, καθοριστικό για αυτή την ανανέωση είναι το όνομα του Lebron James που φιγουράρει στην παραγωγή.  Το story περιλαμβάνει ένα 20χρονο ταλέντο στο μπάσκετ το οποίο υπογράφει συμβόλαιο με μια μεγάλη ομάδα της Ατλάντα. Ο νεαρός λοιπόν, σε αύτη την νεα αρχή παίρνει μαζί τον ξάδερφο του και τον «κολλητό» διατηρώντας πάντα το λαϊκό του background. Η σειρά έχει αρκετό χιούμορ αλλά… μέχρι εκει! 

KINGDOM

Μας μεταφέρει στο πολύ λαϊκό κομμάτι της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο προάστειο του L.Βένις. Ο Άλβι Κουλίνα, λοιπόν, είναι ένας άνθρωπος που έχει γυμναστήριο cage fighting, δυο μεγάλους γιούς που παίζουν στα ρινγκ αλλά και μια αιθέρια παρουσία δίπλα του. Κάποια στιγμή αποφυλακίζεται ο πρώην της κοπέλας του Άλβι που είναι μποξέρ. Αυτός λοιπόν τον θέλει στο γυμναστήριο του αποσκοπώντας σε οικονομικά οφέλη ενώ εκείνη αντιδρά. Έχει ρεαλισμό σαν σειρά, πρόκειτα για πολυ καλό δράμα που αφορά τις οικογενειακές σχέσεις. Οι ερμηνείες είναι εκπληκτικές, ενώ ο Ματ Λόρια που ενσαρκώνει τον Ράιαν είναι πολύ καλός. Αξίζει την προσοχή σας η σειρά. 

CRISTELA

Η Κριστέλα Αλόνσο γράφει και πρωταγωνιστεί στη σειρά. Παίζει μια συμπαθητική με αρκετά κιλά 30αρα Λατίνα που μένει μαζί με την κυνική μητέρα της, την νάρκισσο αδερφή της αλλά και τον γαμπρό της που είναι «θύμα» με την κατάσταση στο σπίτι να μυρίζει «μπαρούτι». Η σειρά ανταποκρίνεται στην latin κοινότητα της Αμερικής  ενώ η Κριστέλα με το να μην είναι η «τέλεια» γυναίκα σε αναλογίες ταιριάζει στον μισό γυναικείο πληθυσμό. Πάντως θα βρει άντρα, οπότε μην ανησυχείτε! Έχει πολύ πλάκα, αξίζει… 

OLIVE KITTERIDGE

Βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο της Ελίζαμπεθ Στάουτ με τους Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και Τομ Χάνκς να βρίσκονται στην παραγωγή.  Την σκηνοθεσία αυτής της εξαιρετικής σειράς έχει αναλάβει η Λίζα Τσολοντένκο. Στο cast επίσης συναντάμε τους  Ρίτσαρντ Τζένκινς, Μπιλ Μάρεϊ, Πίτερ Μάλαν και Ζόι Καζάν. Πρέπει να σημειωθεί οτι τα μέχρι τώρα επεισόδια έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Το story μας μεταφέρει στον μικρόκοσμο της Νέας Αγγλίας με ηρωίδα μια μαθηματικό ονόματι Olive Kitteridge η οποία έχει άντρα και παιδιά. Πως προσδιορίζονται οι οικογενειακές σχέσεις μέσα σε αυτή την κλειστή κοινωνία που ζει; Σε αυτό το ερώτημα απαντάει  σειρά. Πολυ καλό δράμα που εμβαθύνει στις ανθρώπινες σχέσεις. 

THE COMEBACΚ

Όπως το λέει και το όνομα, είναι ένα comeback! Η δεύτερη σεζόν της σειράς κάνει πρεμιέρα με το όνομα της Λίζα Κούντοου να φιγουράρει στην κορυφή. Ο πρώτος κύκλος που παιζόταν το 2005 δεν είχε επιτυχία, κάτι που καλείται να φέρει ο δεύτερος. Για αυτό το λόγο άλλωστε έχει επιστρατευτεί η αγαπημένη μας «Φοίβη» από τα «φιλαράκια». Τα πρώτα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς τα χρόνια εχουν περάσει για την Λίζα που καταντάει κουραστική.  Δεν είναι ούτε αστεία ούτε δραματική η σειρά. Ξαναζεσταμένο φαγητό με άλλα λόγια…Zapping!!

THE MISSING

Πρόκειται για ένα θρίλερ και αστυνομικό δράμα που τα έχει πάει περίφημα στις κριτικές μεχρι τώρα. Διαδραματίζεται σε δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους κατα τις οποίος αποτυπώνονται γλαφυρά τα πάθη ενός αντρόγυνου που το παιδί τους εξαφανίστηκε χρόνια πριν σε διακοπές τους στην Γαλλία αλλά και τις προσπάθειες ενός εργατικού αστυνομικού που προσπαθεί να βοηθήσει. Η εμμονή του πατέρα όμως, να ανακαλύψει τι έχει συμβεί στο παιδί του καταστρέφει τις ζωές των γύρω του. Εκπληκτικό δράμα, θα το δούμε σίγουρα. 

THE AFFAIR

Είναι «top» σειρά, σύμφωνα με τα πρώτα θετικά σχόλια. Δείχνει ένα παθιασμένο lovestory ανάμεσα σε δυο παντρεμένους που ζουν έναν «παράνομο» έρωτα. Προβάλλει εξαιρετικά τις ιδιοσυγκρασίες των  δυο φύλων και τους προβληματισμούς που κυριεύουν τον άνθρωπο γενικότερα στις κρίσιμες στιγμές. Ο Νοα και η Άλισον είναι πρωταγωνιστές σε αυτή την φιλοσοφημένη σειρά που είναι “must

JANE THE VIRGIN

Είναι τρομερή κωμωδία, ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις των κριτικών. Η Τζέιν μένει έγκυος-αν και παρθένα- καταλάθως καθώς η γιατρός της τής εμφυτεύει το σπέρμα ενός άνδρα. Ναι, όσο γελοία και αν ακούγεται αυτή είναι η υπόθεση!  Η μάνα της Τζέιν την έκανε στα 16, η γιαγιά της είναι «γιούχου» ενώ ο ατυχής πατέρας του παιδιού μοιάζει με τον γνωστό Κεν! Όλοι αυτοί οι κωμικοι χαρακτήρες συμβάλλουν στον σαρκαστικό χαρακτήρα του έργου και στο παιχνιδιάρικο του ύφος. Όπως καταλάβατε, απευθύνεται σε εφηβικό εως νεανικό κοινό. 

CONSTANTINE

Τζον Κονσταντάιν είναι καταραμένος εξορκιστής που παλεύει με τα λάθη του παρελθοντος ενώ παράλληλα προσπαθεί να σώσει και τον κόσμο από τις σκοτεινές δυνάμεις. Ο Ματ Ράιαν είναι ο πρωταγωνιστής σε μια σειρά που έχει πολύ μαύρο χιούμορ, συνταρακτικά εφέ και θυμίζει την ταινία ‘’Dracula’’. Αξίζει να την δείτε. 

STATE OF AFFAIRS

Η βραβευμένη με ΕΜΜΥ Κάθριν Χάιγκελ επιστρέφει στην TV, ενσαρκώνοντας μια αναλύτρια της CIA που γίνεται μετέπειτα έμπιστη σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Κόνστανς Πέιτον(Άλφρι Γούνταρντ) αφού έχει προηγηθεί ο φόνος  του φιλάνθρωπου συζύγου και του γιού της από τρομοκράτες. Η θέληση της Χάιγκελ και η δίψα της να καθηλώσει τα πλήθη εγγυάται την επιτυχία της εν λόγω σειράς.

GIRLFRIEND’S GUIDE TO DIVORCE

Βασισμένη στο ομότιτλο Best Seller βιβλίο με εξαιρετικό cast προεξέχουσας της Λίζα Έντελστεϊν και της Τζανίν Γκαρόφαλο. Η πρώτη ως επιτυχημένη συγγραφεάς που κρύβει τις χείριστες σχέσεις με τον σύντροφο της από τα φώτα της δημοσιότητας για να προστατέψει την καριέρα της  ενώ παράλληλα προσπαθεί να προσαρμοστεί στην νέα εργένικη καθημερινότητα. Κωμικοτραγική σειρά, αρκετά σέξι. Σίγουρα αξίζει. 

MARCO POLO

Μεγάλο έργο πάνω στην ζωή του Βενετού εμπόρου που λαμβάνει χώρα στην αυλή του Κουμπλάμ Χαν, στην Κίνα του 13ου αιώνα. Περιγράφει τις τωρινές ιδιαιτερότητες της Κίνας αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος άνθρωπος τα είχε προβλέψει αυτα πριν από 700 περίπου χρόνια! Πάει να γίνει μεγάλο hit η σειρά με τον Λορέντζο Ριτσέλμι να κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αξίζει σίγουρα την προσοχή σας. 

ASCENSION

Παρουσιάζει μια εναλλακτική πραγματικότητα στην οποία 50 χρόνια πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο ‘’Οrion’’ και έστειλε σκάφος επανδρωμένο με 600 ανθρώπους στο διάστημα για να εξασφαλίση την συνέχεια του ανθρώπινου είδους. Όλα όμως έρχονται πάνω-κάτω όταν ανεξιχνίαστα δολοφονείται μια νεαρή επιβάτης. Συνταρακτική σειρά, γεμάτη σασπένς και αγωνία. Την προτείνουμε. 

πηγή: free cinema