Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι τον επηρέασε η κρίση. Άλλωστε, είναι δισεκατομμυριούχος. Ωστόσο, φαίνεται πως ο Μάικλ Τζόρνταν αποφάσισε να πουλήσει την πολυτελή έπαυλή του στο Σικάγο, για την… χρήση. Για την ακρίβεια, για την μη χρήση της. Ο παλαίμαχος σταρ των Μπουλς, που έζησε 20 χρόνια σε αυτό το σπίτι, του έβαλε πωλητήριο και σύμφωνα με την «Wall Street Journal» θα το παραχωρήσει σε δημοπρασία.

«Τα παιδιά μου μεγάλωσαν και πλέον δεν χρειάζομαι πλέον μία τόσο μεγάλη οικία», εξήγησε σε ένα mail του ο «M.J.», νυν ιδιοκτήτης των Μπόμπκατς, που μοιράζει τον χρόνο του στη Σάρλοτ, αγοράζοντας ένα νέο σπίτι εκεί, παράλληλα με μία νέα έπαυλη στην Φλόριντα, μετά τον γάμο του με την Ιβέτ Πριέτο. Ο «Air» διαθέτει και ένα σπίτι (χειμερινών) διακοπών στην Γιούτα, αν και με τόσα ταξίδια, ακόμη και σε Σπέτσες και Μύκονο στην Ελλάδα και με τόσες επαγγελματικές υποχρεώσεις, δεν πηγαίνει πολύ συχνά στο Σολτ Λέικ.

Το σπίτι του Τζόρνταν στο Σικάγο είναι 5.202τμ.(!) και διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, 15 μπάνια και τουαλέτες, ένα δωμάτιο για… πούρα, έναν εσωτερικό κινηματογράφο, πισίνα και ένα γήπεδο μπάσκετμπολ κανονικών διαστάσεων, με το logo του στο κέντρο! Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ξεκινά από τις 250.000δολ. και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πώληση κοντά στα 2εκατ.! Ώστε να δώσει ο Τζόρνταν τα κλειδιά, όπως έκαναν πρόσφατα με τα δικά τους σπίτια ο Κέβιν Ντουράντ, ο Λάρι Μπερντ και ο Κέβιν Γκαρνέτ