Το αθλητικό «γυμνό», είναι μια «τέχνη» που έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αναπτύσσεται ραγδαία, με όλο και περισσότερες περιπτώσεις διασήμων αθλητριών και αθλητών, να προσφέρουν το κορμί τους, για να περάσουν το δικό τους μήνυμα. Εν προκειμένω, το περιοδικό ESPN έχει ανάγει το εν λόγω φαινόμενο σε μια γιορτή, θέλοντας να τονίσει τη σημασία της υγείας και της ευεξίας, που άπαντες μπορούν να απολαμβάνουν, προστατεύοντας το σώμα τους. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίος ο τίτλος «Bodies we want», για το έβδομο τεύχος του περιοδικού του.

Σε αυτή την «εκστρατεία» του διάσημου αμερικανικού Μέσου Ενημέρωσης, αθλήτριες και αθλητές με… άριστα σμιλεμένα σώματα, ποζάρουν, συνήθως με τα αντικείμενα της εργασίας τους, για να δηλώσουν το δικό τους «παρών» και να δείξουν στο κοινό, πως με τη δική του θέληση, μπορεί να αποκτήσει εξίσου τη δυνατότητα να το χαίρεται. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν τρεις εκπρόσωποι του χώρου του μπάσκετ. Ο λόγος γίνεται για την σέντερ των Φοίνιξ Μέρκιουρι του WNBA, Μπρίτνι Γκρίνερ, καθώς και τους ΝτιΆντρε Τζόρνταν και Κέβιν Λαβ. Ο πρώτος είναι ένας εκ των «αστέρων» των Λος Άντζελες Κλίπερς, με τον δεύτερο να ανήκει στην παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Μαζί τους, υπάρχουν δημοφιλείς παίκτες των… δύο ποδοσφαίρων (αμερικανικού και ευρωπαϊκού), του βόλεϊ, του χόκεϊ, της κολύμβησης, του επτάθλου, της σφύρας, της τοξοβολίας, του τένις, του ράγμπι, της ενόργανης γυμναστικής, του γκολφ, του μπέιζμπολ, του surfing ακόμη και… του skateboard ή του wakerboard!