“Ο γάμος κοστίζει ακριβά” λένε σε πολλές περιπτώσεις, αλλά κάποιες φορές αποδεικνύεται πως ο έγγαμος βίος είναι πολύ φθηνότερος από την εργένικη ζωή. Απτά παραδείγματα αποτελούν δέκα αθλητές, οι οποίοι πλήρωσαν (πολύ) ακριβά την απόφασή τους να βάλουν τέλος στο γάμο τους. Κι αν ο Κόμπε Μπράιαντ την… γλίτωσε μεταπείθοντας τη γυναίκα του, Βανέσα Μπράιαντ, να παραμείνει στο πλευρό του, παρά την… απιστία του, κάποιοι άλλοι αθλητές δεν στάθηκαν εξίσου τυχεροί (και ικανοί).

Κένι Άντερσον

Τρεις φορές αποφάσισε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας ο Κένι Άντερσον, και άλλες τρεις να πάρει διαζύγιο. Καθόλου σοφή κίνηση, όπως αποδείχθηκε, αφού πέρα από τα έξοδα των τριών γάμων που έκανε, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη προικίζοντας με συνολικά 60εκατ. δολάρια (!) τις… τρεις γυναίκες της ζωής του.

Μάικλ Στάχαν

Ο χωρισμός του Μάικλ Στάχαν από τη σύζυγό του του στοίχισε περισσότερο… οικονομικά, παρά συναισθηματικά. Και πώς να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, όταν η Τζιν Μάγκλι τον “έγδυσε” παίρνοντας ως “αποζημίωση” για το διαζύγιό τους 15εκατ. δολάρια συν 180χιλ. δολάρια μηνιαίως για τα -όχι και τόσο- βασικά της έξοδα.

Άλεξ Ροντρίγκεζ

Το να παίζεις στο NFL είναι αρκετά προσοδοφόρο, αλλά το να… χωρίζεις τον Άλεξ Ροντρίγκεζ αποδεικνύεται καλύτερο. Ρωτήστε την Σίνθια Σκέρτις, η οποία πήρε μεγάλο μέρος της περιουσίας του αστεριού των ΝΥ Γιάνκις, αλλά και την αξίας 12εκατ. δολαρίων βίλα τους. Και εις ανώτερα…

Ντιόν Σάντερς

Στην ίδια λίστα φυσικά μπαίνει και ο Ντιόν Σάντερς, ο οποίος είδε περίπου 10εκατ. δολάρια από τον τραπεζικό του λογαριασμό να… κάνουν φτερά μετά το διαζύγιό του με την σύζυγό του, Πιλάρ. Καλύτερα… παντρεμένοι!

Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ

Το διαζύγιό του με την τότε σύζυγό του μάς πάει πολύ πίσω (1990), αλλά είναι δεδομένο πως ο Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ χόρτασε… φαρμάκι από το ύψος της διατροφής που έπρεπε να πληρώνει κάθε μήνα, και η οποία ανερχόταν στα 50χιλ. δολάρια.

Τσάρλι Μπελ

Ο άλλοτε μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Τσάρλι Μπελ, μπορεί να μην έκανε ποτέ μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ και να μην πληρωνόταν αδρά, αλλά το διαζύγιο που πήρε του κόστισε ένα καράβι λεφτά, με την πάλαι ποτέ εκλεκτή της καρδιάς του να καρπώνεται ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα συμβόλαια που υπέγραφε ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ.

Σούγκαρ Σέιν Μόσλεϊ

Ο δεύτερος… “ζαχαρωτός” (από το Sugar του ονόματός του) της λίστας μας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους τρεις τίτλους που κατέκτησε, την κηδεμονία των παιδιών του, αλλά και ένα μεγάλο μέρος από την περιουσία του. Όχι κι άσχημα για την πρώην κυρία Μόσλεϊ…

Μάικλ Τζόρνταν

Όσο… “Air” και να ήταν εντός παρκέ, έξω από αυτό ο Μάικλ Τζόρνταν αποδείχθηκε αρκετά άστοχος. Κι αυτό γιατί η Χουανίτα Βανόι αφού πρώτα πήρε “προαγωγή” από γραμματέας σε σύζυγός του, εν συνεχεία τον “έγδυσε” παίρνοντας ως αποζημίωση για το διαζύγιό τους 168εκατ. δολάρια. Περαστικά “Air”…

Μάικ Τάισον

Μπορεί στα ρινγκ να δάγκωνε (κυριολεκτικά και μεταφορικά), αλλά μακριά από αυτά ο Μάικ Τάισον αποδείχθηκε… αρνάκι. Η Ρόμπιν Γκίβενς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον γάμο της με τον πάλαι ποτέ σούπερ σταρ της πυγμαχίας και μετά το διαζύγιό τους καρπώθηκε συνολικά 135εκατ. δολάρια.

Τάιγκερ Γουντς

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο συγκεκριμένος ήθελε και τα παθε. Μόλις αποκαλύφθηκε το ερωτικό σκάνδαλο στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής, η Ελίν Νόρντιγκρεν με την οποία ήταν παντρεμένος εκείνη την περίοδο εισέπραξε περίπου 100εκατ. δολάρια ως αποζημίωση για την… απιστία του.