Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ο Φάρος Κερατσινίου στηρίζοντας τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» . Μάλιστα πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Προμηθέα Πατρών οι παίκτες κράτησαν ένα πανό που έλεγε «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών, δώσε ελπίδα , δώσε ζωή», θέλοντας έτσι να κινητοποιήσει τους φιλάθλους της να γίνουν και αυτοί δότες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας για το «Όραμα Ελπίδας»:

«Ο Φάρος Κερατσινίου από χθες(11/6) και επίσημα στηρίζει το «Όραμα Ελπίδας» στον αγώνα που κάνει για την κινητοποίηση του κοινού ώστε να γίνουμε όλοι μας εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Η ομάδα μας ξεκινάει μία σειρά πρωτοβουλιών για να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο ώστε να συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια των ανθρώπων του «Οράματος Ελπίδας» στον αγώνα τους.
Ως ένα πρώτο δείγμα, ο Φάρος Κερατσινίου ετοίμασε ένα πανό με το μήνυμα «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών, δώσε ελπίδα, δώσε ζωή» το οποίο τοποθετήθηκε στο κέντρο του γηπέδου λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα με τον Προμηθέα Πάτρας.

Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τον εθελοντισμό των δοτών μυελού των οστών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Προμηθέα Πάτρας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα πριν το χθεσινό παιχνίδι.»