Μεγάλη μέρα μπορεί να χαρακτηριστεί η αυριανή, τόσο για το ελληνικό μπάσκετ, όσο και την πόλη της Τρίπολης. Το συναπάντημα τόσο πολλών “μεγαθηρίων” του αθλήματος, καθώς και ο σκοπός αυτού, δίνουν ξεχωριστή σημασία στο μεταξύ τους αγώνα.

Σε διοργάνωση της τοπικής Αρχής, το ΔΑΚ Τρίπολης θα φιλοξενήσει αύριο τους Βετεράνους Έλληνες παίκτες, ανθρώπους που έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στα παρκέ μας, προκειμένου να αγωνιστούν στις 18:00, κόντρα στην ομάδα του Αρκαδικού, σε ένα παιχνίδι με φιλανθρωπικό σκοπό και χαρακτήρα, με τίτλο “Τρίποντα Ζωής”. Την ομάδα αυτήν των Βετεράνων, θα απαρτίζουν σπουδαία ονόματα, και πρόκειται για τους Γιώργο Σιγάλα, Νίκο Μπουντούρη, Δήμο Ντικούδη, Γιάννη Γιαννούλη, Κώστα Τσαρτσαρή, Γιάννη Σιούτη, Μπάνε Πρέλεβιτς, Χρήστο Χριστοδούλου, Χρήστο Κωνσταντινίδη, Γιάννη Μολφέτα, Σάκη Τζαλαλή, Σταύρο Δανιήλ, Νάσο Χούμπαυλη, Γιώργο Καλαϊτζή, και Νίκο Κασουρίδη. Προπονητής θα είναι ο Βουλευτής και Υφυπουργός Αθλητισμού, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης.

– www.kalimera-arkadia.gr

Τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν για πολύ σημαντικό σκοπό, και αυτός είναι η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Τρίπολης, με τον Δήμο Τρίπολης καιτο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου να απευθύνουν γενική έκκληση, προκειμένου ο κόσμος να δώσει το δικό του “παρών” και στήριξη σε όσους αντιμετωπίζουν σημαντικά βιοποριστικά προβλήματα, ώστε οι γιορτινές αυτές μέρες να είναι γι’ αυτούς λίγο διαφορετικές.

Οι εκδηλώσεις που αφορούν τον εν λόγω αγώνα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ, καθώς ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής θα βραβεύσει τρεις εξέχουσες προσωπικότητες, που έχουν αφήσει το δικό τους “στίγμα” στον ελληνικό αθλητισμό, και που θα τιμηθούν γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Πρόκειται για τον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών του “Αυτοκράτορα” Άρη της δεκαετίας του ’80, καθώς και μερικών των σπουδαίων ομάδων του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ της δεκαετίας του ’90, Γιάννη Ιωαννίδη, του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος, Νίκου Χατζή, καθώς και του άλλοτε “εμβληματικού” ηγέτη και νυν προέδρου του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς.

Μία ξεχωριστή μέρα, λοιπόν, στην Τρίπολη, από την οποία κανείς δεν πρέπει να λείψει!