Τέσσερις μέρες για μια… αιωνιότητα! Γιατί η Ρώμη είναι η “αιώνια πόλη“, μια πρωτεύουσα που πρέπει να δει κανείς, μια πόλη στην οποία συγκατοικούν το… σήμερα και το… χθες. Το ταξίδι που σας προτείνουμε καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των σημείων που θα θέλατε να δείτε, φτάνοντας στη Ρώμη.

Αναλυτικά:

1η ημέρα: Αθήνα – Ρώμη (Ξενάγηση Πόλης) – Κατακόμβες
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, απ’ όπου ακολουθεί πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Με την άφιξη ξεκινάμε την ξενάγηση, όπου θα επισκεφτούμε μια από τις κατακόμβες της Ρώμης, που ήταν τα κοιμητήρια των πρώτων Χριστιανών, οι οποίοι για οικονομικούς λόγους εκμεταλλεύτηκαν τα έγκατα της γης για να κάνουν τους τάφους τους.

Με τη διάδοση του χριστιανισμού στη Ρώμη αυτές επεκτάθηκαν, σκάβοντας σήραγγες σε περισσότερα επίπεδα για χιλιόμετρα, μέχρι να σχηματίσουν ένα ιστό δαιδαλώδη που είναι μοναδικός στον κόσμο. Μετά θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου.

Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στη ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης.

Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους, που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη.

Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση.

Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ρώμη – Μουσεία Βατικανού
Πρωινό και μεταφορά στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, που θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα, με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών.

Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό, έργο του Μπερνίνι.

Χρόνος ελεύθερος.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ρώμη (Αφιέρωμα στο Καραβάτζιο)
Πρωινό και σήμερα θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε μια συγκεκριμένη εποχή της Ρώμης και έναν συγκεκριμένο ζωγράφο. Η Ρώμη είναι του 1.600 με όλες τις αντιθέσεις της -η πολυτέλεια της παπικής αυλής και η μιζέρια των λαϊκών στρωμάτων- και ζωγράφος ο Καραβάτζιο, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας τέχνης.

Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία Ναβόνα, το σαλόνι της Ρώμης όπως έχει ονομαστεί, την οποία στολίζει το σιντριβάνι των τεσσάρων ποταμών και μετά θα προχωρήσουμε για να επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Λουδοβίκου των Γάλλων, όπου στο παρεκκλήσι Κονταρέλι θα θαυμάζουμε τους τρεις πίνακες του Καραβάτζιο με τη ζωή του Αγίου Ματθαίου.

Από εκεί θα πάμε στην εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου, στην οποία υπάρχει το έργο του με τον τίτλο “Η Παναγία του Λορέτο“, θα καταλήξουμε στην πλατεία του λαού, όπου στην ομώνυμη εκκλησία, στο παρεκκλήσι cerasi θα θαυμάσουμε τους δυο πίνακες του Καραβάτζιο με το “Μαρτύριο του Αγίου Πέτρου” και το “Όραμα του Αγίου Παύλου“.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ρώμη. Το απόγευμα, χρόνος ελεύθερος για αγορές στην Ρώμη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ρώμη – Φλωρεντία (προαιρετική)
Πρωινό και η μέρα σας ελεύθερη, για να την εκμεταλλευθείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε (προαιρετικά) μονοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία, όπου θα γνωρίσετε από κοντά την Πιάτσα ντελα Σινιορία, την εκκλησία της Σαντα Κρότσε με τους τάφους των επιφανών Φλωρεντινών, όπως του Μιχαήλ Αγγέλου και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία του Άνθους και το ιστορικό Βαπτιστήριο.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπίτι του Δάντη, του κορυφαίου ποιητή της ιταλικής γλώσσας και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την αψίδα της Ελευθερίας.

Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ρώμη.
Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ρώμη – Αθήνα
Πρωινό χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο, απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα.
Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
● Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
Τοπικός ξεναγός για τα Μουσεία Βατικανού.
ΦΠΑ.
Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων.
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
● Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο την βραδιά.
Check point (10€).

Σημείωση:
● Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
● Το 4ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο ξενάγηση πόλεως και προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία.

Από 295 ευρώ το άτομο σε δίκλινο
Αναχώρηση κάθε Πέμπτη, από 17/01