Ο Καρί Αμπντούλ Τζαμπάρ έδειξε για άλλη μια φορά τις κοινωνικές του ευαισθησίες και απέδειξε ότι είναι πάντα δίπλα σε όλους έχουν ανάγκη και ειδικά δίπλα στα παιδιά. Ο μύθος του ΝΒΑ έβγαλε σε δημοπρασία προσωπικά αντικείμενα από την καριέρα του. Ανάμεσά τους ήταν και κάποια από τα δαχτυλίδια του πρωταθλητή που είχε πάρει με τους Λέικερς, αλλά και φανέλες και μπάλες από την θητεία του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο Τζαμπάρ μάζεψε 2.8 εκατ. δολάρια και θα τα διαθέσει σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Ένα μέρος από τα χρήματα θα πάει στο ίδρυμά του, «Skyhook Foundation» που βοηθάει άπορα παιδιά που δεν μπορούν να πάνε σχολείο και ένα άλλο μέρος θα πάει σε παιδιά με προβλήματα υγείας.

Ο Τζαμπάρ είχε περιγράψει πριν καιρό με τον δικό του τρόπο το γιατί ήθελε να κάνει την δημοπρασία αυτή.«Όταν καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα στο να αποθηκεύσεις σε ένα δωμάτιο τα τρόπαια που έχεις κατακτήσει και στο να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά ώστε να αλλάξουν οι ζωές τους, η απόφαση είναι εύκολη. Πούλα τα πάντα»!

Τα πιο ακριβά αντικείμενα

Το αντικείμενο που έπιασε τα πιο πολλά λεφτά στην δημοπρασία ήταν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του 1987, το οποίο αγοράστηκε από κάποιον έναντι 398.937 δολάριων! Το αμέσως επόμενο αντικείμενο που πουλήθηκε πιο ακριβά ήταν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του 1985, το οποίο έφτασε τα 343.700 δολάρια!

Τρίτο πιο ακριβό αντικείμενο ήταν η μπάλα (έφερε πάνω και την υπογραφή του) με την οποία είχε σκοράρει τους τελευταίους του πόντους το 1989. Η μπάλα έφτασε τα 270.050 δολάρια! Στην 4η και την 5η θέση των πιο ακριβών αντικειμένων ήταν τα δαχτυλίδια του πρωταθλητή του 1980 και του 1988 που πουλήθηκαν 245.500 δολάρια έκαστο!

 

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ

 

 

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ 1985