Ο «Greek Freak» αποφάσισε να ανοίξει ένα θέμα, το οποίο έχει συζητηθεί άπειρες φορές από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το NBA και το μπάσκετ γενικότερα. Συγκεκριμένα το περασμένο καλοκαίρι ο Κέβιν Ντουράντ αποφάσισε να αποχωρήσει από τους Θάντερ και να πάει στους Γουόριορς. Η συγκεκριμένη απόφαση βρήκε πολύ κόσμο σύμφωνο αλλά μια ακόμα μεγαλύτερη μερίδα εξέφρασε την αντίθεσή της.

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα και έπειτα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος των «πολεμιστών» με MVP των τελικών τον Ντουράντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε να αναφέρει τη δική του άποψη πάνω στο θέμα. Συγκεκριμένα ο Έλληνας άσος ανέφερε πως ένας παίχτης μπορεί να θέλει να μείνει στην ομάδα που αγωνίζεται αλλά εκείνη όταν δεν μπορεί να του προσφέρει πράγματα μοιραία τον χάνει. Κάτι που ίσχυσε και στην περίπτωση του Αμερικανού small forward.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη:

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι πρόκειται να παραμείνουν σε μια ομάδα και μετά αποφασίζουν να πάνε σε άλλο σύλλογο. Να θυμάστε πως ένας παίκτης μπορεί να θέλει να μείνει σε ένα σύλλογο, όμως η ομάδα μπορεί να μην κάνει τα σωστά πράγματα και τις σωστές κινήσεις για να γίνει ο παίκτης σπουδαίος. Ο Κέβιν Ντουράντ ήθελε να μείνει στην Οκλαχόμα για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να φύγει, οπότε μην μισείτε μόνο τον παίκτη, γιατί μερικές φορές δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνον».