Το κλίμα στους Nets δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αφού γνώρισαν την συντριβή από τους Kings (153-121), την στιγμή μάλιστα, που οι “Βασιλιάδες” έκαναν ρεκόρ παραγωγικότητας την τελευταία 30ετία. Όπως ήταν αναμενόμενο τα “πυρά” γι’ αυτό το “ναυάγιο” πήγαν στον ηγέτη της ομάδας Kevin Durant, ο οποίος όμως αποποιήθηκε τις ευθύνες του. Συγκεκριμένα ο 34χρονος άσος με δηλώσεις του στο Bleacher Report τόνισε ότι δεν υπάρχει προοπτική για τον οργανισμό του Brooklyn, δείχνοντας μάλιστα με το δάχτυλο ορισμένους συμπαίκτες του, κάτι που δεν αρμόζει για έναν παίκτη που θεωρείται το “πρώτο βιολί” μίας ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Δεν είμαι ηγέτης; Τι στο διάολο σημαίνει αυτό; Πολλοί το λένε επειδή δεν είπα στον Καϊρί να εμβολιαστεί. Ελάτε! Είπαν ότι δεν τον κατέκρινα επειδή έφυγε από την ομάδα, επειδή έβγαινε και έκανε τη ζωή του. Δεν θα πω εγώ σε έναν ώριμο άνδρα τι θα κάνει και τι όχι στη ζωή του” ήταν η ατάκα του Ντουράντ που συνέχισε: “Μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και συζητήσουμε, χωρίς να πρέπει οι άλλοι να ακούσουν όσα λέμε σαν ώριμοι άνδρες. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν με ενδιαφέρει να δείξω τι κάνω με τους συμπαίκτες μου για να μου πουν “Μπράβο KD, είσαι ηγέτης, είσαι το αφεντικό”. Αυτά τα χρειάζονται άλλοι. Όχι εγώ“.

Δείτε την πεντάδα μας. Ο Σάμνερ, ο Ο’ Νιλ, ο Χάρις, ο Κλάξτον κι εγώ. Δεν είναι ασέβεια, αλλά τι μπορεί να περιμένει κάποιος από αυτή την ομάδα; Περιμένει ότι θα νικήσουμε επειδή είμαι εγώ εκεί έξω, περιμένει να παίξουμε καλά επειδή υπάρχει ο τύπος με το νούμερο 7 στη φανέλα. Περνάω καλά, αν υπήρχε ένα μικρόφωνο για περισσότερη ώρα πάνω μου, ο κόσμος θα σταματούσε να με ρωτάει αν είμαι χαρούμενος ή όχι. Απολαμβάνω κάθε στιγμή μετά από τη ρήξη αχιλλείου και την πανδημία, δεν ήξερα καν αν θα ξαναπαίξω μπάσκετ