Ο Joel Embiid πριν από λίγους μήνες απέκτησε γαλλικό διαβατήριο και από τότε η απορία όλων είναι αν θα κατέβει να αγωνιστεί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση με τους “τρικολόρ” (Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 ή Ολυμπιακοί Αγώνες 2024), αφού σε ένα τέτοιο σενάριο  θα αποκτήσουν ένα τρομακτικής ικανότητας δίδυμο στους ψηλούς με τον Rudy Gobert. Ο ίδιο απάντησε στο αν είναι εφικτό αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι προς το παρόν είναι επικεντρωμένος στους Sixers και στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάκτηση του “δαχτυλιδιού”, ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα να δώσει το παρών στην αποστολή του συνόλου του Collet αν το σώμα του βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην L’ Equipe:

«Μου κάνουν συχνά την ερώτηση για τη Γαλλία. Είμαι συγκεντρωμένος στη σεζόν στο ΝΒΑ, γιατί έχουμε μια καλή ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα με τους Σίξερς. Θέλω να είμαι 100% συγκεντρωμένος εδώ. Από εκεί και πέρα, σε διεθνές επίπεδο είναι ωραίο ότι έχω πάρει το γαλλικό διαβατήριο.

Ναι, θα ήταν όμορφο αν κέρδιζα το πρωτάθλημα με τους Σίξερς. Ένας τίτλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες την επόμενη χρονιά θα ήταν επίσης κάτι πολύ καλό. Όμως, δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι τότε. Αν φτάσουμε στο σημείο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, θα είμαι πολύ κουρασμένος. Επομένως, θα εξαρτηθεί και από το σώμα μου. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο ΝΒΑ. Μετά θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, αφού ολοκληρωθεί η σεζόν».