Ο Kyrie Irving αποκάλυψε στο πλαίσιο της Media Day των Nets ότι την περυσινή σεζόν ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία με τον οργανισμό του Brooklyn για συμβόλαιο τεσσάρων ετών με 100 εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Βέβαια το επικείμενο deal χάλασε, καθώς ο ίδιος έμεινε πιστός στην στάση του κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, διότι θεωρεί πως αυτό το μέτρο  καταπατά τα ανθρωπίνα δικαιωμάτα. Ο κύριος λόγος όμως που αποσύρθηκε η προσφορά των Nets ήταν η αδυναμία συμμετοχής του έμπειρου σταρ στα εντός έδρας παιχνίδια, εξαιτίας της νομοθεσίας που υπήρχε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πέταξα 100 εκατ. δολάρια για τετραετές συμβόλαιο όταν αποφάσισα να μείνω ανεμβολίαστος” , ανέφερε αρχικά.

Έπρεπε να αποφασίσω αν θα υπέγραφα, αν θα έκανα το εμβόλιο ή θα έμενα ανεμβολίαστος και υπήρχε αβεβαιότητα για το μέλλον, αν θα ήμουν στην λίγκα, αν θα μείνω στην ομάδα. Χρειάστηκε λοιπόν να αντιμετωπίσω την κατάσταση όπου θα έχανα την δουλειά μου από αυτή την απόφαση”, συνέχισε, ενώ στην συνέχεια έδειξε την απογοήτευσή του για την στάση των Nets

Υποτίθεται ότι το θέμα του συμβολαίου θα είχε λυθεί πριν το περσινό training camp. Και αυτό δεν έγινε επειδή δεν εμβολιάστηκα.

Καταλαβαίνω την πλευρά των Νετς και έπρεπε να ζήσω με αυτό. Ήταν όμως δύσκολο να το καταπιώ αυτό για να είμαι ειλικρινής.

Κατάλαβα το σκεπτικό των Νετς και το σεβάστηκα, αλλά δεν εκτίμησα το γεγονός ότι ξαφνικά επειδή δεν εμβολιάστηκα μου έμεινε ένα στίγμα για την καριέρα μου. Ότι δεν θέλω να παίξω ή ότι τα εγκατέλειψα όλα για να γίνω η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή. Εγώ όμως δεν ήθελα απλώς να είμαι η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, αλλά να στηρίξω κάτι που ήταν μεγαλύτερο από μένα”.