Δεν πέρασαν πάρα μόνο λίγοι μήνες όταν και το όνομα του Juanzo Hernangomez είχε παίξει για τα ρεπορτάζ των δύο μεγάλων αντιπάλων στην Ισπανία (Barcelona και Real Madrid), με στόχο να τον φέρουν ξανά στη χώρα του το προσεχές καλοκαίρι. Τα δημοσιεύματα αυτά προέκυψαν γιατί την φετινή σεζόν ο πολύ ικανός φόργουορντ ήταν αρκετά μακριά από τα στάνταρ του, έχοντας μέσο όρο 6,2 πόντους σε 17 αγώνες.

Παρά τις συγκεκριμένες φήμες η επιστροφή του διεθνούς Ισπανού φόργουορντ στην Ευρωλίγκα φάνταζε πολύ δύσκολη και για οικονομικούς λόγους, διότι έχει λαμβάνειν από την επόμενη σεζόν περίπου το ποσό των 6.500.000 δολαρίων. Οπότε όπως είναι εύκολα αντιληπτό για να πειστεί να αφήσει το ΝΒΑ θα έπρεπε να του δοθεί συμβόλαιο μεγαλύτερο κι από του Mirotic, που είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη, με το ετήσιο συμβόλαιο του 31χρονου φόργουορντ να ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του δεν υποτίμησε την δυναμική ούτε της ACB ούτε της Euroleague, λέγοντας ότι το επίπεδο είναι ανταγωνιστικό, αλλά στόχος του κι επιθυμία  του είναι η παραμονή του στο ΝΒΑ. Επομένως όπως φαίνεται  ο μόνος τρόπος για να δούμε τον 27χρονο άσο στα ευρωπαϊκά παρκέ είναι με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, καθώς όπως είναι γνωστό εδώ και λίγες μέρες η πρόθεσή του είναι να δώσει κανονικά το παρών σε αυτό το μεγάλο ραντεβού του Σεπτεμβρίου.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω να συνεχίσω στο ΝΒΑ, δεν βλέπω τον εαυτό μου να επιστρέφει σύντομα στην Ευρώπη. Δεν έχει να κάνει με έλλειψη σεβασμού προς κάποιον, προς τη Liga Endesa ή την EuroLeague. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει, δεν θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα ήταν βήμα προς τα πίσω για την καριέρα μου. Όταν μιλάνε όμως για τη Ρεάλ Μαδρίτης, για την Μπαρτσελόνα, για την ΤΣΣΚΑ δεν με απασχολεί. Δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα έτσι κι αλλιώς, ούτε έχω μιλήσει με κάποιον».