Ο John Wall σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα έκανε αναδρομή σε μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής του, η οποία χρονολογείται to 2019 όταν και φορούσε την φανέλα των Washington Wizards. Συγκεκριμένα ο νυν άσος των Clippers είχε υποστεί ρήξη αχιλείου τένοντα, ενώ η μητέρα του έκανε χημειοθεραπείες, αφού έπασχε από καρκίνο κι εν τέλει απεβίωσε. Όπως τόνισε o 31χρονος γκαρντ εκέινο το χρονικό διάστημα έπασχε από κατάθλιψη, με συνέπεια να κάνει ακόμη και σκέψεις αυτοκτονίας. Βέβαια ο Wall πάλεψε και κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του και πλέον έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα, όντας μέλος των Clippers.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν η πιο σκοτεινή περίοδος για μένα. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Είχα πάθει ρήξη αχιλλείου, η μητέρα μου ήταν άρρωστη και τελικά πέθανε, ενώ έναν χρόνο μετά πέθανε και η γιαγιά μου. Όλα αυτά στην πρώτη περίοδο του κορωνοϊού. Πήγαινα στις χημειοθεραπείες της μητέρας μου και καθόμουν, την είδα να παίρνει την τελευταία της ανάσα, φορούσα τα ίδια ρούχα τρεις μέρες και καθόμουν δίπλα της».

«Έκανα ψυχοθεραπεία. Όλοι μας περάσαμε δύσκολα, δεν θέλω να καυχιέμαι για τίποτα. Αν μπορώ να ξεπεράσω κάτι τέτοιο, μπορώ να ξεπεράσω τα πάντα στη ζωή»