O Θανάσης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εν δράσει, καθώς άλλωστε αμφότεροι βρίσκονται στην καθημερινή επικαιρότητα. Και να ήταν μόνο αυτό το «ντουέτο». Τα στόρις με τα (μπασκετικά) αδέρφια είναι πολλά και μάλιστα από τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι και σήμερα.

Από τις πιο χαρακτηριστικές ιστορίες οικογενειακής υπόθεσης είναι ο Μιχάλης με τον Γιάννη Κακιούζη, ο Γιώργος με τον Στέφανο Δέδα, ο Ανδρόνικος με τον Σωκράτη Γκιζόγιαννη. Και ακόμη, ο Θοδωρής με τον Κώστα Παπαλουκά και ο Αντώνης με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Πάντα ή σχεδόν πάντα κάποιος εκ των αδερφών, ανεξαρτήτως ηλικίας, ξεχώριζε, περισσότερο από τον άλλο στον τομέα του. Οπως ανάλογα, το ίδιο συνέβη με τον Βασίλη και τον Δημήτρη Σπανούλη, τον Νικ με τον Πατ Καλάθη, τον Ντούσαν με τον Μίλος Σάκοτα, τον Ιαν με τον Αλεξ Βουγιούκα, τον Γιώργο με τον Νίκο Θεοδωράκο, τον Γιάννη με τον Πέτρο Μπουρούση, τον Περικλή με τον Σάββα Δορκοφίκη και τον Σοφοκλή με τον Αλέξανδρο Σχορτσανίτη. Μακρά πορεία στις εθνικές κατηγορίες έχουν τα αδέρφια Γεωργοπαπαδάκου (Νίκος και Θανάσης), όπως οι αδερφοί Τοπούζη (Νίκος, Σάκης), ο Παντελής με τον Γιώργο Κακκαβά, ο Ντίνος με τον Παύλο Αχή, o Λεωνίδας με τον Χάρη Σκούταρη, αλλά και ο Οδυσσέας με τον Γιάννη Μπέλλα. Και ενώ τον δικό τους -ξεχωριστό- δρόμο πήραν ο Παναγιώτης Καυκής με τα ξαδέρφια του Βασίλη και Ανδρέα, όπως και ο Νίκος Χατζηβρέττας με τον (συνονόματο) ξάδερφό του.

Δύο εκ των ενδεικτικότερων περιπτώσεων (Αμερικανών) αδερφών, που δύο εκ των οποίων τουλάχιστον πέρασαν από την ελληνική λίγκα, είναι εκείνη του Κέβιν με τον Κιθ Λάνγκφορντ, του Κάιλ με τον Τάιλερ Χάινς ή του Ερικ με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ. Στο διεθνές μπάσκετ ξεχωρίζουν τα αδέρφια Ντράγκιτς (Γκόραν, Ζόραν), ο Ντάριους με τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, ο Πάου με τον Μαρκ Γκασόλ και ο Εραζεμ με τον Ντόμεν Λόρμπεκ.

Υπάρχει όμως και η σχετική «λίστα» με αδέρφια άντρα και γυναίκα! Ο Κώστας Σλούκας και η αδερφή του Αναστασία, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης και η Κατερίνα, ο Γιώργος Γιαννουζάκος και η Ζωή, ο Τζορτζ Παπαδάκος και η Ορθούλα, ο Αλεξάντερ Μέλνικς και η Ζέντα Μέλνικα. Η βέβαια πέρασαν από τον χώρο και Γυναίκες αδέρφια. Η Ανα με την Μίλιτσα Ντάμποβιτς, η Φωτούλα και η Βίκυ Βολωνάκη. Προστίθενται βέβαια και οι αδερφές Φουράκη (Βάσω, Στέλλα), Κουλούρη (Μαίρη, Στελλίνα), Ζέρβα (Ελβίρα, Αναστασία), Ράτσα (Τιάνα, Ιβάνα), Καζαντζή (Βασιλική, Στέλλα, Σπυριδούλα), Γεροστεργίου (Χριστιάνα, Μαριλένα).

Από την εποχή άλλωστε, των Χρήστου και Αγγελου Ζούπα, μέχρι των αδερφών Σπανουδάκη (Αλέκου και Γιάννης) ως τούς Αριστείδη και Γιώργο Ρουμπάνη (σ.σ. αν και περισσότερο ο ίδιος διέπρεψε τότε στο επί κοντώ), οι «μπράδερς» είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Οι ιστορίες των αδερφών που έπαιξαν μπάσκετ σε ίδιες ή διαφορετικές ομάδες «προχωράει» με την τριάδα Κατσούλη (Μάνθος, Ζαχαρίας, Γιώργος) και φτάνει στον Φάνη και τον Χρήστο Χριστοδούλου. Οπως αντίστοιχα, την τιμητική τους είχαν ο Δημήτρης με τον Γιώργο Αβδάλα, ο Νικ και ο Τομ Κατσίκης, οι αδερφοί Μπιλλή (Θανάσης, Δημήτρης), ο Μάξιμος με τον Σάντρο Μουμούρη και ο Νάσος με τον Γιώργο Γαλακτερό. Αυτά, μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’90.