Δεν αποτελεί μικρή υπόθεση να μπορείς να διηγηθείς ένα ταξίδι… από τη μία άκρη της Γης στην άλλη. Το προνόμιο αυτό κατέχει ένας παίκτης που αγωνίζεται στα μέρη μας, χωρίς όμως να νιώθει ιδιαίτερη ασφάλεια, αν και χθες το απόγευμα… έδωσε ρέστα στον αγώνα της ΑΕΚ με τα Τρίκαλα, «ενορχηστρώνοντας» ιδανικά το παιχνίδι της Ένωσης με τις 14 ασίστ του. Παράλληλα, ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον τομέα αυτόν, κάτι που έχει πετύχει δύο φορές ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ενώ για μία μόλις δεν έφτασε στην κορυφή τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος ως παίκτης του Παναθηναϊκού είχε μοιράσει 15 τελικές πάσες κόντρα στον Άρη.

Ο λόγος γίνεται για τον Κρις Ουόρεν, ο οποίος θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει ακόμη καλύτερη πορεία στην καριέρα που έδειχνε να έχει προοπτικές στη θητεία του στο κολλέγιο. Αγωνιζόμενος τότε με κοντό μαλλί στην πατρίδα του, πραγματοποίησε σπουδαίες σεζόν, κερδίζοντας ουκ ολίγες προσωπικές διακρίσεις με τους Ole Miss Rebels. Εκεί, «έσπασε» αρκετά ρεκόρ για το Πανεπιστήμιο, όντας πλέον ο πρώτος σκόρερ, σουτέρ τριών πόντων και «πασαδόρος» της ιστορίας του. Παράλληλα, στην πρώτη του κιόλας χρονιά, το 2007-2008, είχε χριστεί από το CollegeHoops.net, ως ο κορυφαίος Freshman της χώρας στη θέση του, ενώ ταυτόχρονα βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα της Νοτιοανατολικής Περιφέρειας με ομοφωνία των προπονητών της. Στη θέση αυτή βρισκόταν μόνιμα, πλην της σεζόν 2009-2010, στη Junior περίοδό του. Ως Senior, μάλιστα, είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό τριπόντων του Final-4 του NCAA, όπου έχασε από τον πρώην παίκτη των Ούνικς Καζάν και Φενέρμπαχτσε και περσινή εξέχουσα φυσιογνωμία της Ευρωλίγκα, τον Άντριου Γκάουντλακ.

Όλα αυτά προϋπέθεταν μία λαμπρή καριέρα, αλλά παρά τις προσδοκίες δεν κατάφερε να επιλεγεί από κάποια ομάδα στο ντραφτ του ΝΒΑ, εν έτει 2011. Και κάπως έτσι, προέκυψε… η Αυστραλία. Από τη μια μέρα στην άλλη, έπρεπε να διασχίσει όλο τον πλανήτη για να βρεθεί στην Αδελαΐδα και τους 36ers. Μπορεί η ομάδα να κατετάγη ένατη στο πρωτάθλημα, αλλά ο ίδιος κράτησε… αναλλοίωτο το «ένστικτο» του σκόρερ και του «μαέστρου», κάτι που του έδωσε το «διαβατήριο» για την Ευρώπη και την «νεοφώτιστη» στο γαλλικό πρωτάθλημα Ναντέρ.

Χωρίς να το περιμένει κανείς, στην παρθενική της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, ο ομώνυμος σύλλογος κατέληξε στην όγδοη θέση της κανονικής περιόδου, αλλά… τα καλύτερα δεν είχαν ακόμη έρθει. Υποτάσσοντας τη Στρασμπούρ με 3-1, έφτασε σε έναν πρωτοφανή θρίαμβο και κέρδισε το πρωτάθλημα μαζί με το ευρωπαϊκό «όνειρο» της Ευρωλίγκα, με τον Ουόρεν να παίζει καθοριστικό ρόλο, ολοκληρώνοντας τα play-offs με 13.3 πόντους και 2.8 ασίστ. Στα δύο παρακάτω βίντεο, θα τον δείτε σε πλάνα αγώνων κόντρα σε Βιλερμπάν και Παρί Λεβαλουά, να αγωνίζεται με τον αριθμό 6.

Ο Αμερικανός δεν ακολούθησε τους Γάλλους στην επόμενη πρόκληση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, πηγαίνοντας στο ανταγωνιστικό τουρκικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ουσάκ. Κοντά στα «βάθη» της Μικράς Ασίας, ήταν και πάλι εξαιρετικός αν και η πορεία της ομάδας στο τουρκικό πρωτάθλημα δεν ήταν ιδανική, καθώς μετά την όγδοη θέση τη σεζόν 2013-2014, βρέθηκε στη 13η και εκτός play-offs την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ στο EuroChallenge δεν κατάφερε να προχωρήσει πέραν του Top-16. Ο Ουόρεν, ωστόσο, ήταν από τους κορυφαίους με 14.6 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ στην Τουρκία και 11.9 πόντους με 2.8 ασίστ στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τώρα πια, μετακόμισε από το Ουσάκ στην Αθήνα, προκειμένου να «εξαργυρώσει» τις σεζόν του αυτές με μία μεταγραφή στην φιλόδοξη ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα. Τόσο ο «Δικέφαλος», όσο και ο ίδιος δεν έχουν ξεκινήσει ιδανικά αυτή τη σεζόν, αλλά ο 27χρονος πλέι-μέικερ απέδειξε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κρίνει οποιοσδήποτε, με την εμφάνισή του κόντρα στην ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη να «σωπαίνει» προσωρινά όσους θεωρούσαν ότι παίζει… μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης. Κι αυτό, γιατί φρόντισε να μας… συστηθεί καλύτερα την ώρα που έπρεπε να «απαντήσει»!