Η πρώτη επίσκεψη του Μάικλ Τζόρνταν στην χώρα μας, ως «κολλεγιόπαιδο» με τη Βόρεια Καρολάινα, δε θα ήταν η μοναδική. Λίγες μέρες μετά το παιχνίδι στο «Αλεξάνδρειο» και τη μοναδικής αξίας «μονομαχία» με τον Νίκο Γκάλη, η αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με το εν λόγω Πανεπιστήμιο επαναλήφθηκε. 

Αυτή την φορά, ο τόπος συνάντησης ήταν ο Άγιος Ελευθέριος. Στο Κλειστό του Σπόρτιγκ, οι δύο ομάδες διασταύρωναν πάλι τα «ξίφη» τους και αντίπαλος του «MJ» θα ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Με ηγέτη τον «Δράκο», αφού ο Γκάλης είχε μείνει στη Θεσσαλονίκη, η ελληνική ομάδα αντιστάθηκε σθεναρά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πριν το συγκρότημα του σπουδαίου Ντιν Σμιθ επικρατήσει με 79-71. Κοινό σημείο με το ματς της Θεσσαλονίκης, ήταν η μη ύπαρξη της γραμμής του τριπόντου!

Το «στρίμωγμα» των Ελλήνων φιλάθλων άξιζε τον κόπο, βλέποντας άλλο ένα εν Ελλάδι «σόου» του ανθρώπου που λίγο αργότερα, θα ανακηρρυσόταν από την πλειοψηφία των οπαδών του αθλήματος, σε μεγαλύτερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Φυσικά, ακόμη κι αυτός έμελλε να ζήσει στιγμές που θα θυμόταν για πάντα, καθώς δέχθηκε ένα μεγαλοπρεπή τάπα από τον Νίκο Φιλίππου, σε έναν αγώνα όπου δεν έλειψαν ακόμα και τα νεύρα, μεταξύ του ιδίου και του Γιαννάκη. Ήταν η ίδια βραδιά, στην οποία θα γινόταν ξεχωριστή και εξαιτίας της ατάκας του Σακελλαρίου σε ένα κάρφωμα του Τζόρνταν πάνω του: «Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ πρόλαβα και είδα τον αριθμό του παπουτσιού του».

Για άλλη μια φορά, ωστόσο, η περιγραφή είναι περιττή και σειρά πρέπει να πάρει το βίντεο. Απολαύστε τη μοναδική δεύτερη παράσταση του «Air» στην χώρα μας. Ένα προνόμιο, που είχαν να διηγούνται μόνο όσοι είχαν βρεθεί στα Πατήσια, πριν από 33 χρόνια…