Οι ειδήσεις της μετακόμισης των Λευτέρη Μποχωρίδη και Μονίκ Ολιβερ από το Αλεξάνδρειο και τον Αρη, προς τον Παναθηναϊκό (ΟΑΚΑ ο 20χρονος, Λεωφόρο η 24χρονη) μακραίνουν την λίστα. Τα αντίστοιχα δρομολόγια έγιναν πολλές φορές κατά το παρελθόν. Από τους «κίτρινους» στους «πράσινους», αλλά και το ανάποδο. Δεδομένο είναι άλλωστε, πως Αρης και Παναθηναϊκός είχαν στο παρελθόν πολλά πάρε δώσε και σε άλλα αθλήματα, όπως το βόλεϊ (πχ Πλάμεν Κονσταντίνοφ, Γιάννης Καλμαζίδης, Στέλιος Παπακοσμάς) και το ποδόσφαιρο (πχ Νασίφ Μόρις, Νίκος Παντίδος, Ζοέλ Επαλέ, Κώστας Χαλκιάς).

Προπονητικά και καθαρά μπασκετικά λοιπόν, αν το δει κανείς, προσμετρά τις περιπτώσεις των Mιχάλη Κυρίτση, Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου και προχωρά στους Λευτέρη Σούμποτιτς, Σωτήρη Μανωλόπουλο, Δημήτρη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Πρίφτη. Ολοι τους βρέθηκαν και στους δύο πάγκους, είτε ως χεντ κόουτς, είτε ως συνεργάτες των εκάστοτε προπονητών. Σε επίπεδο παικτών άλλωστε, μπορεί κανείς να κοιτάξει σε κάτι περισσότερο από μισό αιώνα πίσω και να εστιάσει στην περίπτωση του αείμνηστου «Πατριάρχη», Φαίδωνα Ματθαίου. Πολύ πιο μετά και ακόμη πιο ηχηρά, σημειώθηκε η κάθοδος του Νίκου Γκάλη προς την Αθήνα, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης επίσης φόρεσε και τις δύο φανέλες.

Το ίδιο έκαναν κάποτε και οι Δημήτρης Κοκολάκης, Μέμος Ιωάννου, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Bαγγέλης Βουρτζούμης, Χρήστος Μυριούνης, Σάσα Μάρκοβιτς, Γιώργος Μασλαρινός, Γιώργος Καλαϊτζής, Αλέξης Κυρίτσης, Δήμος Ντικούδης, Γάιος Σκορδίλης. Ολοι τους με τυχαία σειρά και βέβαια με διαφορετική εξέλιξη στην καριέρα τους. Και συνεχίζεται η καταγραφή του δρομολογίου: Γιάννης Σιούτης, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, Τζανής Σταυρακόπουλος, Μίροσλαβ Πετσάρσκι, Ζάρκο Πάσπαλι, Γιάννης Γκαγκαλούδης, Γιάννης Γιαννούλης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Γιώργος Μπόγρης, Δημήτρης Βεργίνης και Νίκος Χατζηβρέττας. Αλλοι βοήθησαν περισσότερο την μία, είτε την άλλη ομάδα. Στην πορεία παραλίγο «πρασινοκίτρινοι» να γίνουν και οι Νέστορας Κόμματος και Δημήτρης Τσαλδάρης.