Ο Νίκος Ζήσης σήμερα κατάφερε να κατακτήσει ένα ακόμα τρόπαιο στην πολύ σπουδαία καριέρα του, αυτό του Πρωταθλητή Γερμανίας με την Μπάμπεργκ και πλέον έφτασε τους 9 τίτλους Πρωταθλητή με 5 διαφορετικές ομάδες.

   Η αρχή με την ΑΕΚ 

Ο Έλληνας γκαρντ σε ηλικία 17 ετών πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ στην οποία αγωνίστηκε από το 2000-2005 με απόλυτη επιτυχία. Μάλιστα με τους «κιτρινόμαυρους» κατέκτησε τους δύο πρώτους σπουδαίους τίτλους της καριέρας του, το Κύπελλο Ελλάδας το 2001 απέναντι στον Παναθηναίκό με 66-64 και την αμέσως επόμενη σεζόν το 2002 η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του Ελληνικού μπάσκετ μετά από την μεγάλη ανατροπή στους τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό (2-0 σε 2-3) και ο Ζήσης κατέκτησε το πρώτο από τα πολλά Πρωταθλήματα της καριέρας του.

   Τα δύο χρόνια στο Τρεβίζο

Μετά την ΑΕΚ ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας πήρε μεταγραφή στην Μπενετόν Τρεβίζο στην οποία έμεινε για 2 χρόνια το 2006 και το 2007. Από την πρώτη του χρονιά κιόλας ο Ζήσης κερδίζει με τους Ιταλούς το εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ την δεύτερη και τελευταία σεζόν στο Τρεβίζο τα μόνο που κερδίζει είναι το Κύπελλο Ιταλίας και το Σούπερ Καπ. 

   Η μεγάλη ευκαιρία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ίσως η μεγαλύτερη στιγμή στην συλλογική καριέρα του Νίκου Ζήση είναι η μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Έττορε Μεσίνα και το 2ετες συμβόλαιο που υπέγραψε μαζί της. Την πρώτη σεζόν εκπληρώνει το όνειρο της κατάκτησης της Ευρωλίγκα στο final four της Μαδρίτης και μάλιστα έχει συμπάικτη τον Θοδωρή Παπαλουκά. Η χρυσή διετία στην Μόσχα θα ολοκληρωθεί με back to back κατακτήσεις του Πρωταθλήματος Ρωσίας και μία επικράτηση στην VTB League to 2009.

   Τα καλύτερα μπασκετικά χρόνια στην Σιένα

Ο Έλληνας γκαρντ το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του το έπαιξε σίγουρα στην Σιένα την τριετία 2010-12. Η συγκεκριμένη τριετία είναι η καλύτερη σε συγκομιδή τίτλων για τον Ζήση αφού κατέκτησε σε 3 σεζόν όλους τους εγχώριους τίτλους, δηλαδή 3 πρωταθλήματα Ιταλίας, 3 Κύπελλα Ιταλίας και 3 Σούπερ Καπ. Επίσης σπουδαίο επίτευγμα ήταν η πρόκριση της ομάδας του κόουτς Πιανιτζιάνι και του Νίκου Ζήση στο final four της Βαρκελώνης όπου όμως ήρθε ο αποκλεισμός στον ημιτελικό από τον μετέπειτα Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό.

    Τα χρόνια σε Μπιλμπάο, Καζάν, Πόλη και Μπάμπεργκ

Η σεζόν 2012/13 βρήκε τον Ζήση στην Μπιλμπάο όπου όμως δεν έκανε και την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του, αλλά και μόνο η συμμετοχή στην ACB ήταν σπουδαία εμπειρία για τον Έλληνα παίκτη.Την επόμενη χρονιά το 2013/14 ο Νίκος Ζήσησς βρέθηκε στο παγωμένο Καζάν και την Ούνικς όπου κατάφερε και με αυτό τον σύλλογο να κατακτήσει τίτλο αυτόν του Κυπέλλου Ρωσίας, ανώ έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του δεύτερου Ευρωπαϊκού τίτλου της καριέρας του αυτό του Eurocup. Όμως τον Δεκέμβρη του 2014 την πόρτα του διεθνή γκαρντ χτύπησε η Φενέρμπαχτσε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όπου τον έπεισαν να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα και με την Φενέρ έφτασε κοντά στον πρόκριση του τελικού της Ευρωλίγκα στο final four της Μαδρίτης αλλά και πάλι έπεσε πάνω στον μετέπειτα πρωταθλητή όπου αυτή την φορά ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης με την Φενέρ ήταν άτυχος γιατί δεν κατόρθωσε να πάρει κάποιον τίτλο αφού γνώρισε τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος από την Καρσίγιακα. Το καλοκαίρι όμως του 2015 έκανε μία εξαιρετική επιλογή για την καριέρα του αφού επέλεξε την Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκιέρι όπου κάνοντας φέτος μία πολύ καλή σεζόν κατέκτησε το Πρωτάθλημα με 3-0 νίκες απέναντι στην Ουλμ.

   Τα 11 συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό

Ο Νίκος Ζήσης πάντως όλα αυτά τα επιτεύγματα στην καριέρα του τα έχει πετύχει μακριά από την πατρίδα του αφού είναι φέτος 11 συνεχόμενα χρόνια εκτός Ελλάδας. Και επίση κάτι πολύ σπουδαίο είναι συνολικά οι τίτλοι του, τα 9 πρωταθλήματα τα οποία τα έχει κατακτήσει με την ΑΕΚ(1), Μπενετόν Τρεβίζο(1), Σιένα(3), ΤΣΣΚΑ Μόσχας(2) και επίσης με την ΤΣΣΚΑ έχει και μία VTB League. Επίσης έχει 6 Κύπελλα με τις ΑΕΚ(1), Σιένα(3), Ούνικς Καζάν(1) και Μπενετόν Τρεβίζο(1). Ακομα πολύ σπουδαία στιγμή στην τεράστια καριέρα του είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκα το 2008 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δείτε μερικά βίντεο από την μεγάλη καριέρα του Νίκου Ζήση: