Ο Έσπερος μπορεί μέχρι πριν λίγα χρόνια να περνούσε σοβαρή κρίση, ακόμα και υπόστασης, όμως τα τελευταία χρόνια βρήκε το δρόμο να ορθοποδήσει και πλέον βρίσκεται στη Β’ Εθνική, μετρώντας σερί ανόδους και παλεύει τη φετινή σεζόν για μία αξιοπρόσεκτη και ανταγωνιστική πορεία.

Φυσικά αυτή η πορεία δεν είναι παρά συνέχειας της μεγάλης παρακαταθήκης της ομάδας, με το σωματείο της Καλλιθέας να κουβαλά πλούσια ιστορία πίσω του. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τη μεγάλη επιστροφή της ομάδας στην Α1 το καλοκαίρι του 1999; Στα μέσα Μαΐου του ίδιου έτους η παρέα του Τζαλαλή, του Πέτρουλα, του Χάττον, του Μπερκ και των υπόλοιπων, με τον τότε προπονητή της ομάδας, Απόστολο Κόντο και στη συνέχεια τον Κίμωνα Κοκορόγιαννη.

Η ομάδα της Καλλιθέας βρέθηκε για μία σεζόν στα σαλόνια της Α1, εκεί όπου πάλεψε στα ίσα όλους τους αγώνες, ενώ ενδιαφέρον έχει το ρόστερ που είχε δομηθεί εκείνη τη σεζόν, με παίκτες όπως ο Νίκος Μίχαλος, ο Πρόδρομος Νικολαΐδης, ο Δημήτρης Μαρμαρινός και ο Άλβιν Γιανγκ, ενώ το κορυφαίο όνομα, αν και βρισκόταν πλέον στη δύση της καριέρας του ήταν ο αείμνηστος Ρόι Τάρπλεϊ.

Το Basketblog.gr θυμάται μέσα από το παρακάτω φωτογραφικό καρέ όλες εκείνες τις στιγμές ου ο Έσπερος έζησε στα σαλόνια της Α1.