Λένε πως επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Κάποιοι ίσως πουν ότι όλα αυτά είναι απλά λόγια του αέρα και αμπελοφιλοσοφίες που δεν γίνονται ποτέ πράξη. Ε, όχι άδικο θα έχουν αν το πουν. Καλύτερα είναι πριν βγάλουν αυτό το συμπέρασμα να ρωτήσουν τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Η ιστορία του θα τους πείσει πως η δύναμη της θέλησης μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Πως όσο σκληρά κι αν σε χτυπήσει η μοίρα κι όσο κι αν σε σωριάσει κάτω, πρέπει να βρεις την δύναμη να σηκωθείς και να σταθείς και πάλι όρθιος και να συνεχίσεις.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πέρασε πολλά. Πάρα πολλά. Η μοίρα του χάρισε τα πάντα στο ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά μετά του έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Τον χτύπησε με όλη της την δύναμη με σοβαρούς τραυματισμούς. Άλλος στην θέση του θα είχε λυγίσει. Εκείνος, όμως, όχι.

Επεσε. Στάθηκε όμως, όρθιος και συνεχίζει ακάθεκτος. Εστω κι αν έχει φτάσει πια στα 34. Χθες (2/3) απέδειξε και πάλι ότι παραμένει ένας σπουδαίος παίκτης. Ηταν ο ήρωας της νίκης  του Περιστερίου στο ματς με τον Χολαργό. Στην εκπνοή του ματς σηκώθηκε από την γωνία έβαλε ένα μαγικό τρίποντο και έστειλε στον  παράδεισο της νίκης την ομάδα του και στην κόλαση της ήττας τους γηπεδούχους.

Παράδεισο και κόλαση είπαμε. Ο Βασιλόπουλος ξέρει καλά κι αυτή τη διαδρομή. Την έκανε πολλές φορές στην καριέρα του εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών, αλλά ποτέ δεν έχασε την δύναμή του. Πάλεψε, επιβίωσε και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Το λαμπερό ξεκίνημα και το σκοτάδι

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος γεννήθηκε στης 8 Φεβρουαρίου του 1984. Η καταγωγή του είναι από το Κάτω Σαμικό στην Ηλεία. Επαιξε μπάσκετ στον Ιφιτο Πύργου και στον Ηρακλή Πύργου και εκεί τον ανακάλυψε το 2001 ο ΠΑΟΚ. Το 2005 ήρθε η πολύ μεγάλη μεταγραφή. Τον απέκτησε ο Ολυμπιακός. Το 2009 όμως, η μοίρα τον έβαλε στο σημάδι.

Τα απανωτά χειρουργεία

Αρχικά είχε προβλήματα στη μέση. Εκανε δυο επεμβάσεις το 2009 και το 2010 για να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Γύρισε στα γήπεδο, αλλά η μοίρα δεν τον είχε ξεχάσει. Και τον χτύπησε ξανά. Μετά την δεύτερη επέμβαση στη μέση γύρισε στα γήπεδα τον Ιανουάριο του 2011. Ένα μήνα μετά όμως, ήρθε το πρώτο μεγάλο χτύπημα. Υπέστη ρήξη χιαστού. Εκανε επέμβαση, αλλά εκεί ήρθε το δεύτερο χτύπημα. Το μόσχευμα υπέστη μόλυνση και αναγκάστηκε να ξαναμπεί στο χειρουργείο.

Τον Απρίλιο του 2012 γύρισε στα παρκέ, αλλά έπρεπε να περάσει πάλι από τη κόλαση. Τον Νοέμβριο του 2012 έκανε πάλι επέμβαση στο γόνατο.

Ο Ολυμπιακός τον άφησε ελεύθερο. Αποθεραπεύτηκε και αποφάσισε να πάει στην Ισπανία και να παίξει με τη Βαγιαδολίδ. Εκεί, όμως, η μοίρα τον χτύπησε ξανά. Τον Νοέμβριο του 2013 υπέστη ξανά ρήξη χιαστών.

Επαιζε στον Ερμή Πειραιά

Δεν λύγισε ούτε τότε. Γύρισε στα γήπεδα, αλλά δεν μπορούσε να βρει ομάδα. Το πάθος του όμως, για το μπάσκετ έκαιγε μέσα του. Ηθελε να γυρίσει στα γήπεδα και τίποτα δεν έδειχνε ικανό να τον σταματήσει. Επαιξε μπάσκετ στο τέλος της σεζόν 2013-14 στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ με τον Ερμή Πειραιά.

Η επιστροφή

Γύρισε τελικά δριμύτερος στα γήπεδα και ξανάπαιξε και πάλι στην Α1. Την επόμενη σεζόν (2014-15) έπαιξε στην Κηφισιά. Την σεζόν 2014-15 πήγε στον Κόροιβο και από εκεί μετακόμισε στον Κολοσσό την σεζόν 2016-17. Την σεζόν 2017-18 έπαιξε στον Αρη αρχικά και μετά στην ΑΕΚ και φέτος μετακόμισε στο Περιστέρι.

 

TO ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ