Αγέρωχο και παρά το πέρασμα του χρόνου στέκει το γηπεδάκι μπάσκετ στην συμβολή των οδών Αλκέτου και Δαμάρεως στο Παγκράτι, το «θρυλικό» για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο «Παλαί ντε Προφήτη».

1

2

3

Η ονομασία αυτή δόθηκε καθώς το ανοιχτό γηπεδάκι βρίσκεται κάτω από την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία, ενώ δίπλα υπάρχει το σώμα προσκόπων, με τον χώρο να ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Αποτελεί ένα από τα πλέον μπασκετικά σημεία στην πυκνοκατοικημένη Αθήνα, σε μια γειτονιά που έχει το μπάσκετ μέσα στο DNA της. Από αυτό έχουν περάσει όλα τα μεγάλα αστέρια του Παγκρατίου, παίκτες Εθνικής ομάδας, υποδομές, κόσμος και κοσμάκης. Μια εποχή υπήρξε το σημείο συνάντησης όλων των μπασκετικών της περιοχής, και για να βρεις χώρο και χρόνο να παίξεις και να αθληθείς…έπρεπε να κάνεις αίτηση.

4

5

6

7

8

9

Στο συγκεκριμένο γηπεδάκι έχουν δοθεί θρυλικοί αγώνες των υποδομών του ΑΟ Παγκρατίου, αλλά και πολλά σχολικά και ανεξάρτητα πρωταθλήματα. Ο Αθηναϊκός σύλλογος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να μπορέσει να καλύψει με μπαλόνι το κλειστό ώστε να του δώσει ζωή, αλλά αυτό πλέον είναι ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στο μεσημέρι, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα παιδί να χτυπάει την μπάλα στο σκληρό τσιμέντο του, το γηπεδάκι πλέον έχει αφεθεί στην μοίρα του…με το δωματιάκι του φύλακα να έχει μείνει χωρίς τζάμι, την πόρτα του γηπέδου να έχε διαλυθεί, και τα λεγόμενα αποδυτήρια να αποτελούν μια ανάμνηση. Ελπίζουμε ο Δήμος Αθηναίων να μεριμνήσει ώστε ένα χώρος που στέκει εκεί επί δεκαετίες να ξανά πάρει ζωή!

10

12

13

14

15

16