Μπορεί το 1993 να φαντάζει αρκετά μακρινό, μιας και μιλάμε για απόσταση 25 ετών, όμως είναι ένα ιστορικό έτος για το Σπόρτιγκ. Είναι η χρονιά που η ομάδα από τα Πατήσια φοράει τα… καλά της και πανηγυρίζει την άνοδο στην Α1 με αρχιτέκτονα τον Κώστα Διαμαντόπουλο. Μέχρι τότε το Σπόρτιγκ είχε αρκετές επιτυχίες στο παλμαρέ του, έχοντας 2 κατακτήσεις πρωταθλημάτων της Α2 (3 συνολικά), ένα πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και συμμετοχές στην Α1, τόσο πριν τη σύσταση της (Πανελλήνιο πρωτάθλημα) όσο και αργότερα, ενώ είχε και ευρωπαϊκές πορείες με τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Κόρατς.

Η επιστροφή στην Α1 γίνεται και με ένα μεταγραφικο μπαμ, μιας και το Σπόρτιγκ έφερε στα Πατήσια τον Μίτσελ Ουίγκινς, ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με την ομάδα, έγινε το απόλυτο πρόσωπο στις μνήμες όλων ως ένας σκόρερ ολκής, ενώ αγαπήθηκε τόσο από τους φίλους της ομάδας αλλά και γενικότερα του αθλήματος όσο λίγοι. 

Το Σπόρτιγκ όχι μόνο δεν δυσκολεύεται να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά τερματίζει στην 7η θέση και επιστρέφει στην Ευρώπη και το Κύπελλο Κόρατς, με την ομάδα να γράφει μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Μπορεί το 2000 το Σπόρτιγκ να γνώρισε τον υποβιβασμό και έκτοτε να μην ορθοπόδησε ποτέ ξανά, όμως από την ομάδα πέρασαν ουκ ολίγοι μεγάλοι αθλητές. Ενδεχομένως η μεγαλύτερη προσωπικότητα που πέρασε από την ομάδα στη σύγχρονη εποχή της μετά τον Μίτσελ Ουίγκινς ήταν ο αείμνηστος Αλφόνσο Φορντ. Ποιος μπορεί βέβαια να ξεχάσει και τον… κύκλωπα Τόνι Κόστνερ. Αλλά και Έλληνες αθλητές φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας και διέπρεψαν στη μετέπειτα πορεία τους, όπως ο Δημήτρης Παπανικολάου και ο Ντίνος Αγγελίδης, ενώ άλλοι ακολούθησαν το δρόμο της προπονητικής, όπως ο Νάσος Χούμπαυλης που βρίσκεται τώρα στο Δούκα και ο Αλέξης Παπαδάτος.

Το Basketball Stories θυμάται μέσω του φωτογραφικού καρέ παρακάτω όλες εκείνες τις στιγμές που το Σπόρτιγκ μεγαλουργούσε στα σαλόνια της Α1: