Το Αιγάλεω αποτελεί μία από τις πλέον κεντρικές περιοχές της Αθήνας. Στα δυτικά προάστια της πόλης, αποτελεί το αντίπαλον… δέλεαρ του Περιστερίου, με τον κόσμο της περιοχής να έχει γαλουχηθεί με το σωματείο της πόλης στο ποδοσφαιρικό τμήμα του, όταν και μετρούσε μεγάλες επιτυχίες. Πριν από σχεδόν 12 χρόνια, το Αιγάλεω τερμάτιζε στην 2η θέση της βαθμολογίας και ακολουθούσε την Ολυμπιάδα Πατρών στα σαλόνια της Α1. Η ομάδα που είχε γαλουχηθεί πριν μερικά χρόνια από τον Τάκη Πανούλια και έχοντας στο ρόστερ του τον σημερινό τραγουδιστή και παίκτη του Πόλις Καλλιθέας, Χρήστο Χολίδη, φτάνει στην Α1, με σκοπό την παραμονή και την καταξίωση της στο κορυφαίο ελληνικό επίπεδο.

Η ομάδα της Β’ Εθνικής με… σταρ τον Χρήστο Χολίδη

Η συνέχεια στην Α1 είναι απόλυτα πετυχημένη. Την πρώτη σεζόν τα ηνία του συλλόγου αναλαμβάνει ο θρυλικός Στηβ Γιατζόγλου, ο οποίος καλείται να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, με τον ίδιο να θεωρείται έναν από τους μετρ για τέτοιου είδους ομάδες. Παίκτες όπως ο Πέττας, ο Σουρλής, ο Σούλης, φοράνε την φανέλα του “Σίτι”, ενώ το.. κερασάκι στην τούρτα έρχεται με την απόκτηση του Κίκι Κλαρκ και του Ρασάντ Άντερσον. Η ομάδα τερματίζει στην 12η θέση και παραμένει στην κατηγορία, σκορπίζοντας ενθουσιασμό και αισιοδοξία στους φίλους της ομάδας για ακόμα πιο ένδοξες ημέρες.

Η χρονιά της καταξίωσης

Η επόμενη σεζόν, 2007-08 χαρακτηρίζεται ως η πλέον επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου. Το Αιγάλεω με τον Θανάση Σκουρτόπουλο στον πάγκο δημιουργεί ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά ρόστερ, προσθέτοντας ελληνική εμπειρία αλλά και αμερικανική ποιότητα. Μπορεί ο Κίκι Κλαρκ να αποχώρησε, όμως τη θέση του πήρε ο Ιμπραήμ Τζάαμπερ, ένας από τους καλύτερους γκαρντ του επιπέδου του που ακόμα λησμονείται, ενώ δεν είναι τυχαίο πως λίγα χρόνια αργότερα το όνομα του είχε συνδεθεί με ενδιαφέρον από πλευράς Παναθηναϊκού. Ο Άντονι Γκόλντγουαϊρ προστέθηκε στη λίστα των Αμερικανών, με τον πρώην αθλητή του Ολυμπιακού να προσφέρει εμπειρία στο “Σίτι”. Δίπλα στους Αμερικανούς προστέθηκαν ο σημερινός “ψηλός” της Καρδίτσας, Σπύρος Μαγκουνής, ο “αειθαλής” Πρόδρομος Νικολαΐδης, ενώ παρών σε όλη την προσπάθεια της ομάδας είναι ο Αβραάμ Καλλινικίδης. Η ομάδα τερματίζει στην 9η θέση της βαθμολογίας, έχοντας ρεκόρ 12-14 σε 26 αγώνες και χάνει το εισιτήριο για τα playoffs σε ισοβαθμία με την Ολύμπια Λάρισας.

Η παρακμή και η αναγέννηση

 

Τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός δεν είχαν όμως συνέχεια, με το Αιγάλεω να πίνει το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού τερματίζοντας στη 15η θέση της βαθμολογίας και πήρε την κάθοδο για την Α2. Από τότε το Αιγάλεω δεν μέτρησε ξανά κάποια επιτυχία προσπαθώντας να βρει ανάστημα να διατηρηθεί στις εθνικές κατηγορίες, με αποκορύφωμα τον υποβιβασμό στην Α’ ΕΣΚΑ. Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται μία νέα προσπάθεια, με τον Χριστόδουλο Καράβολα να τρέχει την ομάδα και μετά την επιτυχία της περασμένης αγωνιστικής περιόδου με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ, φέτος ο πήχης έχει ανέβει ψηλά στην Γ’ Εθνική. Ήδη το “Σίτι” βρίσκεται στην 1η θέση του 1ου Ομίλου και στα Δυτικά Προάστια κάνουν όλη όνειρα για επιστροφή στα σαλόνια.

Δείτε στο παρακάτω φωτογραφικό καρέ στιγμές από τις ένδοξες εποχές του Αιγάλεω στην Α1: