24 Ιανουαρίου 1981. 38 χρόνια συμπληρώνονται από ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στην ιστορία της Α1 και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα. Ο Ιωνικός Νικαίας υποδέχεται στο κλειστό του Πλάτωνα τον Άρη, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και το Νίκο Γκάλη να έρχονται αντιμέτωποι σε μία μοναδική παράσταση για όσους βρέθηκαν στο κλειστό της Νίκαιας.

Οι δύο μετέπειτα συμπαίκτες σε Εθνική Ελλάδος και Άρη βρίσκονται για πρώτη φορά αντίπαλοι, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να έχει τη φήμη του πρώτου σκόρερ της προηγούμενης σεζόν, όντας τότε μόλις 21 ετών, ενώ από την άλλη ο 24χρονος Νίκος Γκάλης ερχόταν με την αύρα της άλλης πλευράς του Ατλαντικού προκειμένου να δείξει στη χώρα μας το τεράστιο ταλέντο που διέθετε.

Οι δύο παίκτες είναι ασταμάτητοι στα επιθετικά τους καθήκοντα και το παιχνίδι φτάνει στο 101-101, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Το άστοχο σουτ του Γιαννάκη στο φινάλε της παράτασης δίνει τη νίκη στον Άρη με το σκορ να φτάνει το ιλιγγιώδες 113-114. Ο “δράκος” έφτασε τους 73 πόντους από τους οποίους οι 34 στο πρώτο ημίχρονο, οι 31 στο δεύτερο και οι 8 στην παράταση, ενώ ο hall of famer Νίκος Γκάλης είχε 62 πόντους με 34 πόντους στο α’ ημίχρονο, 36 στο β’ ημίχρονο και 2 στο 5λεπτο της παράτασης.

Το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης:

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Αναστασάτος): Νυδριώτης 12, Αλεξανδρίδης 10, Μπεζαντάκος 2, Κατσαφάδος, Πετρίδης 2, Γιαννάκης 73, Γουργιώτης 14, Μπολάτογλου, Λάζαρης, Μίσσας.

ΑΡΗΣ (Ίβκοβιτς): Σκόνδρας 8, Γκάλης 62, Παραμανίδης 14, Ανανιάδης 2, Ρωμανίδης 5, Στυλιανού 21, Τσαχτάνης, Βαμβακούδης 2, Νάστος, Οικονόμου.