Στην 8η αγωνιστική του ετοιμάζεται να μπει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στο Νότο και ένα από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν είναι αυτό ανάμεσα στο Μαρούσι και το Αιγάλεω, με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και το “Σίτι” να θέλει να συνεχίσει με φόρα μετά τη νίκη επί του Πρωτέα Βούλας.

Το παιχνίδι των δύο ομάδων κρύβει και ιστορικές πτυχές, μιας και η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στο κλειστό του Αγ. Θωμά ήταν τη σεζόν 2008/09 στην τότε Α1. Το Μαρούσι αποτελούσε τότε μία σταθερή δύναμη της κατηγορίας, μετρώντας πολλές επιτυχίες τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα όσο και εντός των τειχών με αποκορύφωμα την συμμετοχή στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2003/04.

Από την άλλη το Αιγάλεω είχε ξεκινήσει στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας την επανάσταση του και τη σεζόν 2005/06 παίρνει το μαγικό εισιτήριο που οδηγεί στην άνοδο από την Α2 στην Α1. Εκεί δημιούργησε μία πολύ ισχυρή ομάδα με παίκτες που γνώριζαν το πρωτάθλημα, ενώ δεν έλειψαν και οι ξένοι που έκαναν τη διαφορά. Η σεζόν 2008/09 ήταν η τελευταία του “Σίτι” στην Α1, με το παιχνίδι με το Μαρούσι στο κλειστό του Αγ. Θωμά να διεξάγεται στις 19 Οκτωβρίου του 2008.

Προπονητής του Αμαρουσίου εκείνη τη χρονιά ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος, ενώ για την ομάδα των Δυτικών Προαστίων ήταν ο μέχρι πρότινος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Θανάσης Σκουρτόπουλος. Το Μαρούσι διέθετε παίκτες που αγωνίστηκαν μετέπειτα στο υψηλότερο επίπεδο και αγωνίζονται πολύ από αυτούς ακόμα και σήμερα, όπως ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο Φάνης Κουμπούρας και ο Νώντας Παπαντωνίου, ενώ τότε αγωνιζόταν στην ομάδα και ο αδερφός του Νικ Καλάθη, Πατ και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Από την άλλη το Αιγάλεω είχε στο ρόστερ του παίκτες που αγωνίζονται και σήμερα, όπως ο Νίκος Μαγκουνής, ο Αβραάμ Καλλινικίδης ο Θέμης Κουπίδης, ο Ανδρόνικος Γκιζογιάννης και ο Νίκος Αγγελόπουλος, ενώ στο ρόστερ υπήρχε και ο Βασίλης Σούλης.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερο διάστημα του, με το Μαρούσι να έχει το προβάδισμα στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όμως το ξέσπασμα του Αιγάλεω στο δ’ δεκάλεπτο, έφερε ένα επιμέρους 29-13 δια χειρός Κρις Μπρέισι και Άντονι Γκόλντγουάιρ, με αποτέλεσμα να έρθει η πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη για το “Σίτι”. Δυστυχώς για το Αιγάλεω αυτή έμελλε να είναι και η μία από τις έξι συνολικά νίκες που πέτυχε στη σεζόν, με αποτέλεσμα να έρθει ο υποβιβασμός, με το Μαρούσι από την άλλη να τερματίζει στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 38-29, 53-43, 66-72

Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Καλάθης 8, Γλυνιαδάκης 4, Καϊμακόγλου 4, Στίβενσον 10 (2), Χαφ, Χαραλαμπίδης 6 (1), Κις 11 (2), Κουμπούρας 3 (1), Πάντιους 15 (2), Μαυροκεφαλίδης, Παπαντωνίου, Μαυροειδής 5,

Αιγάλεω (Σκουρτόπουλος): Αγγελόπουλος Δ., Καλλινικίδης 7, Γκιζογιάννης 2, Σούλης 8, Πάτερσον 2, Μπρέισι 16 (2), Αγγελόπουλος Ν. 9, Γκόλντγουαϊρ 14 (1), Κουπίδης, Χόχλερ, Μαγκουνής 10, Κρστιτς 4

Δείτε φωτογραφικό υλικό από εκείνη την αναμέτρηση: