Περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό να δούμε την αλλαγή της νοοτροπίας από την διοίκηση κ. Βασιλακόπουλου στη διοίκηση κ. Λιόλιου. Σε κάποια σημεία την βλέπουμε και σε κάποια σημεία δεν την βλέπουμε και το έχουμε πει εδώ και καιρό.
Δεν φανταζόμασταν ποτέ όμως ότι σε θέματα διοικητικά θα συνεχιζόντουσαν οι αναθέσεις.

Ειδικά οι αναθέσεις όταν έχουν γίνει και αφού έχουν προηγηθεί ανοικτές συζητήσεις και προσκλήσεις ενδιαφέροντος μάλλον για κακό σημάδι το βλέπουμε.
Αν ειδικά η ανάθεση είναι σε γνωστό μπασκετικό , ως υπευθύνου 3Χ3 στα πλαίσια του Final Four του Kυπέλλου, τότε έχουμε ένα ακόμα λάθος. Τα υπόλοιπα ή έστω κάποια (κρατήσαμε μερικά, να ξέρετε), τα γράψαμε από τον Φεβρουάριο.

Τουλάχιστον στην Κρήτη, ο αγαπητός μπασκετάνθρωπος Μπάμπης Μαρκάκης δεν έπρεπε να κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος γιατί αλλιώς πώς κάποιος θα αναλάμβανε την διοργάνωση.

 

 

Εμείς δεν γνωρίζουμε για λεπτομέρειες και όλα αυτά που μεταφέρθηκαν από στόμα σε στόμα για κάποια εταιρεία που κάποιος προωθεί. Οι ανακοινώσεις μιλούσαν γενικά για την περιφέρεια Κρήτης και άλλους συνδιοργανωτές.
Εμείς όμως, είδαμε αυτήν την απόφαση στην διαύγεια που μιλάει για μια εταιρεία από τον Πύργο. Μια ανάθεση. Ένα γεγονός.

Εδώ να πούμε, για να πληροφορηθεί το κοινό, ότι τα κόστη διαφέρουν ανάλογα το που διεξάγεται κάτι, τα έξοδα, τον κόσμο κλπ.
Άλλοτε για 2 γήπεδα 6.000€, άλλοτε 18.000€, άλλοτε 8.000€ όπως εδώ στην Κόρινθο, άλλοτε 4.500€άλλοτε 24.000€.

Για παράδειγμα, στο τουρνουά της Ιnterwetten στην Πρέβεζα (στον Δήμο Πρέβεζας) είχανε 12 ομάδες όπως είδαμε στη FIBA, στο Ηράκλειο 16 ομάδες.
Υπάρχουν και άλλα έξοδα όπως οι αμοιβές των καλεσμένων (πχ 10.000€) και διοργάνωσης (πχ 8.000€ σε μια εταιρεία ή στον Δήμο Πειραιά που φτάνει στα 23.000€).

 

 

 

Πάμε σε κάτι διαφορετικό τώρα. Όταν το σάιτ της πόλης που ζει ο Μάκης Γιατράς το επιβεβαιώνει, δεν νομίζω πως μπορούμε να αμφιβάλλουμε.
Πιο συγκεκριμένα έγραψε o SportFM Πάτρας: «Ο Πατρινός τεχνικός το τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολείται με τα τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας», ενώ ο ίδιος δήλωσε: «Είναι σημαντικό για την πόλη, εμείς θέλουμε να γίνει θεσμός, νομίζω ότι η όλη η πόλη το χαίρεται και ελπίζω να γίνεται κάθε χρόνο», κάτι που σημαίνει ότι ασχολείται με την διοργάνωση.

 

 

 

Διοργανώνει ο κόουτς δηλαδή και events πλέον, άρα αναπτύσσεται επιχειρηματικά.
Το οποίο κακό δεν είναι, αρκεί να γίνεται με ίσους όρους για όλους. Με ίσους όρους για τις εταιρείες, τους ανθρώπους και το προπονητή του Προμηθέα Πατρών, της ομάδας του κ. Λιόλιου, Προέδρου πλέον της ΕΟΚ.

Πώς το είχε γράψει ο Γιώργος Συρίγος…;

 

 


 

 

Το να στήνεις, από την άλλη μεριά, ένα τμήμα 3Χ3, που έχει έναν άνθρωπο από το βόλεϊ και ένα από το Μαραθώνιο της Αθήνας, κακό δεν είναι, ούτε είναι κακό αν τα παιδιά δεν είναι κάθε μέρα στο γραφείο ή αν δεν παρευρίσκονται σε όλα τα 3Χ3 που γίνονται ανεξάρτητα αν έχουν την αιγίδα ή όχι της ΕΟΚ.
Νομίζω κακό είναι να μην συνεργάζεσαι με εταιρείες ή με ανθρώπους που «μυρίζουν» το μπάσκετ, που έχουν παίξει ή δει στα ανοικτά γήπεδα αγώνες ή έστω διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις…

Να λειτουργούμε επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα. Γιατί το να στήνεις διοργανώσεις που στα social media έχουνε 3-5 με 12-15 ομάδες σε ένα Σαββατοκύριακο δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση.

Μια κατάσταση μπερδεμένη λοιπόν, μια κατάσταση όχι ξεκάθαρη με όρους διαφανείς και με ελεύθερη συμμετοχή όσων θέλουν να εργαστούν και να προσφέρουν. Μας θυμίζει λίγο -τυχαία αναφορά- τα όσα γίνονται με τα ρούχα στο μπάσκετ, τους υπεύθυνους, τους πωλητές, τους μεσάζοντες, τους προπονητές, τις γραμματείς που εκτελούν χρέη προέδρων και παραγόντων. Όλα όσα δηλαδή είχαμε γράψει στο παρελθόν.

Κλείνοντας θα πούμε ότι η τιμιότητα, ως επί το πλείστον, είναι λιγότερο επικερδής από την ατιμία, όπως έλεγε και ο Πλάτωνας. Είναι δύσκολο έργο αυτό της νέας διοίκησης, όμως οφείλει η Ομοσπονδία να φέρει σε άλλη εποχή το άθλημα που αγαπούν οι Έλληνες.
Πιστεύουμε σε αυτή την διοίκηση, τουλάχιστον από το σάιτ, γιατί όταν γυρίσαν την πλάτη σε αυτό το προεδρείο όλοι οι μεγάλοι των αθλητικών σάιτ, εμείς στηρίξαμε την υποψηφιότητα τους, την αλλαγή, τους τεχνοκράτες. Μένει μόνο να το δούμε πλέον αυτό και στην πράξη σε όλα τα επίπεδα…

 

ΥΓ. Ερώτηση: Τα 3Χ3 του ΠΣΑΚ (του Συνδέσμου Παικτών δηλαδή) είναι στο 3Χ3 της ΕΟΚ; Γιατί στο σάιτ του ΠΣΑΚ τα είδαμε, αλλά στο χώρο για τα 3Χ3 στο σάιτ της ΕΟΚ δεν τα είδαμε.
Αν όχι, γιατί διαφοροποιούνται και έχουν και την στήριξη της ΕΟΚ που στοχεύει πλέον στο 3Χ3;