Ήρθε λοιπόν η εποχή που το μπάσκετ παίζεται στα γήπεδα των δικαστηρίων. Και το παιχνίδι περιλαμβάνει πολύ τακτική, υπομονή, αιφνιδιασμούς, μεγάλα καλάθια αλλά και πολλά…τούβλα.

Σήμερα οι τρεις υποψήφιοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι οποίες λίγο πολύ είναι γνωστές και έχουν αναλυθεί σε όλα τα sites.

Ο Λιόλιος με 220 εξουσιοδοτήσεις πρότεινε για μεταβατικό Πρόεδρο τον Νίκο Φιλίππου, ο Άγγελος Παπανικολάου με 27 πρότεινε τον Γιάννη Αλεξόπουλο ενώ ο Παναγιώτης Φασούλας με 21 εξουσιοδοτήσεις, πρότεινε τον εαυτό του.

Βέβαια οι περισσότεροι θα περίμεναν ο Παναγιώτης Φασούλας να συναινέσει με την πρόταση Φιλίππου αλλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά πως δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις πλέον.

Ωστόσο ακόμη και αν οι περισσότεροι εστίασαν στη σύγκριση των αριθμών των εξουσιοδοτήσεων από τα σωματεία – με τη σύγκριση να είναι συντριπτικά υπέρ του Βαγγέλη Λιόλιου καθώς ξεπερνά κατά περίπου 200 σωματεία τους ανθυποψηφίους του σε αυτή την άτυπη «κόντρα»- η ουσία είναι αλλού.

Αφενός πλέον παύουν τα σενάρια για μακρά περίοδο διοίκησης Πρωτοδικείου, αφετέρου ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι φανερό πως έχει στο πλευρό τη συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων εντός μητρώου από όλη την επικράτεια. Ουσιαστικά έχει στο πλευρό του σχεδόν το 40% του εκλογικού σώματος.

Και αν το αναλύσει κανείς λίγο παραπάνω θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της κίνησης. Δεν είναι τόσο εύκολο μέσα σε λίγες ημέρες ο Πρόεδρος ενός σωματείου εν μέσω οξείας συγκρουσιακής προεκλογικής συγκυρίας να βάζει την υπογραφή του και τη σφραγίδα του σωματείου σε εξουσιοδότηση της πλευράς Λιόλιου την ώρα που οι άλλοι υποψήφιοι δεν ξεπέρασαν τα 27 σωματεία.

Σκεφτείτε δηλαδή πόσα σωματεία για όποιους λόγους, είτε αντικειμενικούς, είτε λόγω του «φόβου» που επικρατεί διαχρονικά στο να εκτεθεί κάποιο σωματείο δημόσια στο χώρο του μπάσκετ, τάσσεται με τον κ. Λιόλιο, θα τον ψηφίσει αλλά δεν παρείχε την εξουσιοδότηση.

Συνοψίζοντας, από αύριο θα περάσουμε σε μια ιστορική στιγμή. Η ΕΟΚ θα διοικείται από διοίκηση Πρωτοδικείου, ο κ. Βασιλακόπουλος θα είναι παρελθόν (και εδώ πρέπει όλοι να του αναγνωρίσουν τα όσα έχει προσφέρει, παρά το ότι επέλεξε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο με την πλέον μαύρη σελίδα στα διοικητικά της ΕΟΚ), εκλογές θα έχουμε οριστικά και αμετάκλητα έως τις 31.5 και οι κ.κ. Παπανικολάου, Φασούλας θα πρέπει όχι μόνο να καλύψουν την μεγάλη διαφορά που φαίνεται πως του χωρίζει με τον κ. Λιόλιο, πρώτα επικοινωνιακά (άλλωστε η τάση στις εκλογές είναι πάντα με τον ίσχυρο)  αλλά να εξασφαλίσουν πρώτα τη δική τους εκλογή πιάνοντας το 25%

Επίσης αύριο παίζει ενδεχόμενο να δούμε Βασιλακοπουλο ως απλό μέλος της διοίκησης πρωτοδικείου. Και Φιλίππου πρόεδρο!