«Η Εθνική Γυναικών έκανε το 2/2 σε αυτό το πρώτο παράθυρο στη διαδρομή για το Ευρωμπάσκετ 2023. Επικράτησε στην Ξάνθη της Πορτογαλίας με 64-57 και είναι πρώτη στον όμιλό της.»

Είναι η εισαγωγή του κειμένου από το σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ. Αφορά τον αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ των Γυναικών . Ενός αγώνα που δεν είδαμε από την Ελληνική τηλεόραση.
Δεν είδαμε προβολή από την ΕΡΤ. Λογικό η Μιςς Μαρπλ ήταν πιο σημαντική στην ΕΡΤ1. Ακόμα και αν εξαιτίας της Basket League δεν μπορούσε να μεταθοδεί το ματς (δύσκολος ο προγραμματισμός) η προβολή αργότερα γιατί δεν ήταν δυνατή;

Έπαιξε στo Ertflix (όχι Netflix), το οποίο είναι πλατφόρμα της ΕΡΤ, που παρέχει στους χρήστες της δωρεάν υπηρεσίες streaming VoD και Live περιεχομένου. Δεν είναι τηλεόραση.

Αλήθεια πόσους συνδρομητές έχει το Ertflix ; Πόσοι συνδρομητές είδανε την Εθνική στο Youtube ; Σίγουρα οι 1600+ που κάποια στιγμή ήταν ζωντανά στο Youtube είναι περισσότεροι από όσους είδανε το ματς από το Ertflix.

Εμείς πάντως και ίσως και αρκετοί άλλοι ψάχναμε στην ΕΡΤ το ματς όταν είδαμε το ακόλουθο tweet . Δεν έχουμε ακόμα προσαρμοστεί με τις ονομασίες της ΕΡΤ.



Ωστόσο ο κόσμος πήγε στο γήπεδο, στήριξε το μπάσκετ και την Εθνική. Δεν το είδαμε όμως αυτό όπως σημειώσαμε.

Δεν μας το είπε και η Oμοσπονδία με το δελτίο τύπου της. Πόσοι πήγανε στο γήπεδο ;
Δεν είδαμε τίποτα καινούργιο και στο γήπεδο, ίδιο ύφος παρουσίασης, μια ακόμα βραδιά διεκπεραιωτική. Για όλους εκτός από τα κορίτσια της Εθνικής που μπαίνουν πάντα στο γήπεδο να τα δώσουν όλα.

Χαρακτηριστικά στο τάιμ άουτ, που έδινε οδηγίες ο προπονητής της Εθνικής μας, όταν μείωσε η Πορτογαλία στο 47-39 , ο παρουσιαστής ζήταγε χειροκρότημα για την ομάδα μας. Για όσους ασχολούνται με το sports presentation γνωρίζουν καλύτερα το πως, το που και πότε πρέπει να εμψυχωθεί η ομάδα.
Δεν οφείλουμε λοιπόν και όλοι οι υπόλοιποι να κάνουν καλύτερες τις συνθήκες για αυτές τις παίκτριες. Μουσική, κέφι, κάποιο χορευτικό από τοπικά συγκροτήματα, κάποια κορίτσια και αγόρια μικρά να παίξουνε ανάμεσα από το ημίχρονο, πριν ή μετά. Η κάμερα του Ertflix , που έμεινε ανοικτή σε όλο το ημίχρονο ήταν η τραγική απόδειξη των όσων γράφονται.

Κάποια happenings, δώρα για το κοινό, μπλουζάκια για το κόσμο, διαγωνιστικά με όσους δώσανε το παρών, κληρώσεις κτλ. Πάρα μόνο φωνές που αυξομειωνόταν και ανέβαζαν ντεσιμπέλ προκειμένου να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα. Τραγούδια που δεν πιάνανε τον παλμό της κερκίδας, της επαρχίας. Η δίψα όμως των κοριτσιών και του κόσμου έφτανε και αυτό έχει σημασία.

Τέλος δεν είδαμε στήριξη και διαφημίσεις από την τοπική περιοχή, υπήρχε match programme, υπήρχε σύνδεση της περιοχής με την ομάδα; Φάγανε οι παίκτριες σε τοπικά μαγαζιά ή πήγανε βόλτα στην πόλη ; αν τα προαναφερόμενα ήταν δύσκολα εξαιτίας του covid- 19 τότε καλέστηκαν σχολεία στο γήπεδο ή τοπικά σωματεία και ακαδημίες,;

Η αλήθεια είναι ότι αναμέναμε περισσότερα, περιμένουμε περισσότερα από όλους, από πρώην υποστηρικτές και νυν υπαλλήλους, από νέα πρόσωπα και από την νέα διοίκηση.

Υπομονή υπάρχει αλλά δεν θέλουμε να σιγοτραγουδάμε τους στίχους του Νίκου Παπάζογλου

”…όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…” γιατί το όραμα μας για το μπάσκετ είναι μεγαλύτερο από τα συμφέροντα των λίγων. Αν δεν ήταν δεν θα στηρίζαμε την αλλαγή στην Ομοσπονδία και θα δίναμε και περίοδο χάριτος σε όλους . Για να είμαστε ειλικρινής σύσσωμα τα μπασκετικά σάιτ στηρίξανε την αλλαγή ( ή σχεδόν όλα) στην Ομοσπονδία και αναμένουμε όλοι μας να δούμε ένα καλύτερο αύριο για το άθλημα που αγαπάμε.