Η Κηφισιά δεν κατάφερε χθες (8/10) να αποκλείσει τον Φάρο στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με το 61-59 να την αφήνει εκτός συνέχειας, στρέφοντας τον ενδιαφέρον της στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όπου φιλοξενεί την Κυριακή (11/10) στο Ζηρίνειο τον νεοφώτιστο Αρκαδικό.

Ωστόσο, μπορεί όλα τα φώτα να έχουν πέσει πάνω στον Φάρο, και δικαίως, αλλά βλέποντας το ρόστερ του, διαθέτει παίκτες που θα έπαιζαν πενταδάτοι σε αρκετές ομάδες της Basket League.

Ας δούμε από την άλλη τι ομάδα παρουσίασε ο Κηφισιά, η οποία μπορεί να έχει δυο αναγνώσεις. Από την μια αξίζουν συγχαρητήρια σε παίκτες που την περσινή σεζόν ήταν ρολίστες να παίρνουν την μπακέτα του πρωταγωνιστή, αλλά από την άλλη, αν εξαιρέσουμε τον Στίγκερς (7 π., 3/8 δίπ., 0/6 τριπ., 8 ριμπ., 4 ασίστ) σε 32 λεπτά, οι υπόλοιπο Αμερικανοί, αλλά και ο Πόποβιτς (2 π.), προβλημάτισαν με την απόδοση τους.

Συγκεκριμένα Χογκ και Μπρίστολ είχαν μαζί 2 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής, ενώ δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Φρέιζερ.

Αναφορικά με τους Έλληνες, εκτός από τον πολύπειρο και ποιοτικό Δημήτρη Μαυροειδή (23 π. με 9 ριμπ.), ας δούμε τι έκαναν την περσινή σεζόν οι υπόλοιποι του ρόστερ:

Γιαννούλης Χατζηνικόλας (5 π.): Ήταν δανεικός στο Παγκράτι στην Α2, έχοντας σε 25 παιχνίδια 5,4 πόντους ανά παιχνίδι.

Νίκος Γκίκας (5 π.): Ξεκίνησε την σεζόν στον Άρη (3 π. σε 9 παιχνίδια), και στην συνέχεια μετακόμισε στην Λετονία και την Βέντσπιλς έχοντας σε 8 παιχνίδια στην Βαλτική Λίγκα 6,8 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια (6,8 π.). Αγωνίστηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Γιώργος Διαμαντάκος (δεν αγωνίστηκε): Ήταν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, έχοντας 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρωλίγκα.

Λεωνίδας Κασελάκης (13 π.): Αγωνίστηκε με την ΑΕΚ στην Α1, έχοντας σε 21 παιχνίδια 3,7 παιχνίδια και 3,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Λίνος Χρυσικόπουλος (2 π.): Πέρασε την χρονιά στην Δράμα και τον ΚΑΟΔ, όπου σε 13 παιχνίδια είχε 4,9 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής.

Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης (δεν σκόραρε): Ήταν συμπαίκτης του Χρυσικόπουλου στον ΚΑΟΔ και συμμετείχε σε 9 παιχνίδια έχοντας 3,4 πόντους κατά μέσο όρο.

Σαν συμπέρασμα απορρέει ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δείχνει να κάνει εξαιρετική δουλειά με το ρόστερ που διαθέτει, στηριζόμενος σε νέα παιδιά, τα οποία δεν έχουν σε καμία περίπτωση τις παραστάσεις που είχαν οι αντίστοιχοι παίκτες του Φάρου! Όσο για τους Αμερικανούς παίκτες, σίγουρα χρειάζονται τον χρόνο τους, με τρανταχτό παράδειγμα τον Χογκ, ο οποίος είχε 22 πόντους στην Πάτρα με τον Προμηθέα, ενώ χθες (8/10) σε 25 λεπτά συμμετοχής είχε 0/1 σουτ.