Ο Ρικ Πιτίνο αποτελεί μία περίπτωση προπονητή που αποτελεί τοτέμ για το παγκόσμιο μπάσκετ. Ένας προπονητής θρύλος τόσο στη χώρα του όσο και σε όλη την υφήλιο και σαφώς κάθε παίκτης θα ήθελε να μυηθεί στις προπονητικές του επιλογές και σκέψεις.

Ο Αμερικανός τεχνικός μπορεί να έμεινε την περασμένη σεζόν για σχεδόν έξι μήνες στη χώρα μας, όμως έμαθε τα πάντα για το ελληνικό μπάσκετ, διέκρινε τους παίκτες που είναι να κάνουν τη διαφορά και σαφώς γνωρίζει τις ικανότητες των Ελλήνων παικτών.

Μάλιστα, με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής, το βλέμμα του στράφηκε σε έναν παίκτη που θα ήθελε να κοουτσάρει. Ποιος είναι αυτός; Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο θρύλος του Ολυμπιακού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την ενεργό δράση από την Εθνική, δεδομένης και της ηλικίας και του βεβαρημένου προγράμματος του. Παρόλα αυτά, ο Ρικ Πιτίνο θα ήθελε να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη “γαλανόλευκη” και ήδη έχει μεταφέρει προς τον Σπανούλη το ενδιαφέρον του. Μέσω ποιων μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον; Μα με αυτούς που έχει μιλήσει ήδη, τον Κώστα Παπανικολάου και τον Γιώργο Πρίντεζη.

Μάλιστα, ο Αμερικανός τεχνικός έχει ζητήσει από τους δύο φόργουορντ να “ψήσουν” τον κορυφαίο γκαρντ να φορέσει για μία τελευταία φορά τη φανέλα της Εθνικής. Η αγκαλιά ανάμεσα στον Σπανούλη και τον Πιτίνο μόνο τυχαία δεν είναι. Λέτε να έχουμε εξελίξεις; Οψόμεθα.