Ο Κίμωνας Γκιουλιστάνης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ κατόπιν των αποτελεσμάτων που ακολούθησαν την εκλογική διαδικασία. Του ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή θητεία.
Θα μας επιτρέψει, όμως, να απευθυνθούμε προς εκείνον για κάποια πράγματα. Το ύφος δεν εμπεριέχει ούτε σταγόνα «επίθεσης», άλλωστε είναι ένας νέος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά και δηλώνουμε ότι θα τον στηρίξουμε και θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας. Όπως όλοι που εξελέγησαν σε διοικητικές θέσεις στο μπάσκετ.

Πες μας όμως κάτι κύριε Γκιουλιστάνη

Είδαμε για παράδειγμα ότι έλαβες 34 ψήφους έναντι 21 του Γιώργου Νικολάκη. Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Ταυτόχρονα όμως είδαμε και μια συνέντευξή σου, στις 21/2/2021 σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου «έκραζες» για το ότι είχαν ενταχθεί στα μητρώα μόλις 515 σωματεία από τα 1000 ενεργά. Κι έκανες λόγο για «πρόβλημα δημοκρατικότητας».

Κι αναρωτιέμαι πρόεδρε. Όταν στις εκλογές του 2020 (ήσουν πάλι υποψήφιος και είχες πάρει και 36 ψήφους δηλαδή δύο περισσότερες απ’ όσες τώρα όπως και ο αντίπαλός σου είχε πάρει 17 περισσότερες) είχαμε ρεκόρ συμμετοχής με 68 ψηφίσαντες στις εκλογές της ΕΣΚΑΝΑ, τώρα πόσα σωματεία ψήφισαν; Αν αθροίσουμε το 34 με το 21 βγαίνει 55!

Τώρα υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικότητας;

Θα προσπεράσω, νέε πρόεδρε, το γεγονός ότι κάποιοι που «καμώνονται» ως φίλοι/αδερφοί/συνεργάτες σου έχουν ήδη αρχίσει τις περίεργες αναρτήσεις στα social media αν και θα έπρεπε πρώτος ΕΣΥ να τους έχεις βάλει ένα STOP. Για το δικό σου το καλό (άλλωστε τις ευχές μας τις έχεις και είναι ειλικρινείς για καλή κι επιτυχημένη θητεία) και για το ρόλο σου που πρέπει να είναι οικουμενικός.

Θα μας επιτρέψεις να μην ασχοληθούμε περισσότερο με αυτούς διότι σεβόμαστε το δικό σου πρόσωπο και το θεσμό που εκπροσωπείς.

Αν και θα έπρεπε να τους εξηγήσεις, πριν κάνουν αυτές τις πανυγηρτζίδικες αναρτήσεις ότι δεν έχεις την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. Ψιλά γράμματα διότι εμείς πιστεύουμε στο πνεύμα συνεργασίας. Αυτοί δε ξέρουν που πιστεύουν και στρέφουν βέλη μέσω ΜΚΔ σε αντιπάλους που πλέον θα είναι συνεργάτες σου για μια καλύτερη Ένωση.

Κάτι ακόμα πρόεδρε. Η ΕΣΚΑΝΑ εκπροσωπεί μια περιοχή μεγάλη, σωματεία ιστορικά και η προοπτική της είναι σημαντική. Περιμένουμε από εσένα ν’ αναδείξεις την Ένωση, να την κάνεις πολύ καλύτερη αλλά κυρίως να βελτιώσεις την εικόνα σου. Αμ θεωρείς ότι η παρούσα ανάρτηση (στον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης είναι τιμητική (γραμμένα μόνο τα επώνυμα και πουθενά τα σωματεία που εκπροσωπούν) τότε πάμε πάσο. Αλλά επειδή είσαι ένας νέος άνθρωπος που για να διεκδικήσεις αυτή τη θέση σίγουρα έχεις όρεξη για δουλειά (άλλωστε είσαι και παιδί της περιοχής) είμαστε βέβαιοι ότι δε σε εκφράζει. Και θα το αλλάξεις προς το καλύτερο

Είναι μάλλον άσχημο να είναι η ΕΣΚΑΝΑ ουραγός πίσω από την ΕΣΚΑ ή την ΕΚΑΣΘ σε ό,τι αφορά στην παρουσίαση και στην προβολή της. Εκλογές έγιναν και λίγοι το πήραν χαμπάρι…

Και κάτι τελευταίο: Ακόμα περιμένουμε (δικηγόρος είσαι άλλωστε) να μας εξηγήσεις τις αναρτήσεις σου στα social media κατά τη διάρκεια των εκλογών στην ΕΟΚ, περί… πληρωμένων σάιτ και δημοσιογράφων. Θα έπρεπε να έχεις ήδη πάει στον Εισαγγελέα και στην ΕΣΗΕΑ (όπως και ο Κλεάνθης Γάλλος, επίσης δικηγόρος) αλλά μάλλον ξεχάστηκες

Τι θέλουμε να πούμε;
Εκείνες οι αναρτήσεις δεν είναι για ανθρώπους του επιπέδου σου, πρόεδρε. Και είχες αδικήσει τον εαυτό σου.