Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης για να αντιμετωπίσει τα νέα ενδεχόμενα που ίσως κληθεί να διαχειριστεί.

Συγκεκριμένα αν τα Τρίκαλα δεν καταφέρουν να αγωνιστούν στην Basket League και ο Εθνικός αρνηθεί την πρόσκληση που του έχει σταλεί τότε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι συγκεκριμένη. Όπως προβλέπεται από τις προκηρύξεις, θα συσταθεί πενταμελής επιτροπής με τρία μέλη της ΕΟΚ και δύο του ΕΣΑΚΕ και θα γίνει διαγωνισμός για ενδιαφερόμενους. Θα υπάρχει σύστημα μοριοδότησης βάσει βαθμολογικής κατάταξης, αλλά και ένα πακέτο κριτηρίων, όπως γήπεδο, οικονομικές εγγυήσεις και άλλα πολλά. Αφού εξεταστούν οι φάκελοι των ενδιαφερόμενων, θα δοθεί το πρόκριμα για τον έναν ή δύο που θα χρειαστούν για να καλύψουν κενές θέσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα προκληθεί… συνωστισμός!!!

Αναφορικά με την περιβόητη συγχώνευση του Χολαργού με την Λιβαδειά, και την απόφαση του Αθλητικού δικαστή να την ακυρώσει, στην στήλη μας «Στα αποδυτήρια» είχαμε ενημερώσει άμεσα για την πιθανότητα της μετακόμισης της ομάδας της Βοιωτίας στο νομό Αττικής (Λιβαδειά… Αττικής και καρτέρι στη γωνία), με αυτό το σενάριο να δείχνει να γίνεται οριστικό. Συγκεκριμένα η νεοσύστατη ομάδα θα αγωνιστεί στην Α2 Ανδρών με έδρα το «Αντ.Τρίτσης» του Χολαργού, αλλά με πρώτη ονομασία την Λιβαδειά (ΑΕ Λιβαδειά – Χολαργός), για να αλλάξει ονομασία μέσα στη χρονιά.

Tags:
The Insider