Ο Προμηθέας ανακοίνωσε προ καιρού ότι θα πει «αντίο» στο BCL και την FIBA και θα παίξει στη νέα σεζόν στην Ευρώπη στο EuroCup της Euroleague. Οι Πατρινοί έστειλαν λίγο μετά επίσημη επιστολή συμμετοχής στην διοργάνωση. Το EuroCup ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα προ ημερών ότι ο Προμηθέας είναι μια από τις ομάδες που θα παίξουν στην διοργάνωση. Εδώ αρχίζουν τα ωραία και τα απίστευτα κι όμως, ΕΟΚικά.

Η Ελληνική Ομοσπονδία που είναι γνωστό ότι είναι στα μαχαίρια με την Euroleague λόγω της κόντρας της Ευρωλίγκας με την FIBA παριστάνει ως τώρα την «κουφή», την «τυφλή» και την «μουγκή».

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι το 2016 η ΕΟΚ είχε σηκώσει τον κόσμο ανάποδα και απειλούσε θεούς και δαίμονες και φυσικά την ΑΕΚ, επειδή η Ενωση ήθελε να πάει στο EuroCup και δεν ήθελε να συμμετάσχει στο BCL που είχε φτιάξει η FIBA. Εκείνη την περίοδο είχε γίνει το ένα να δεις. Η ΕΟΚ απειλούσε με αποκλεισμό από τις ελληνικές διοργανώσεις την ΑΕΚ, μιλούσε ακόμα και για Grexit αν κάποια ελληνική ομάδα πάει στο EuroCup, είχε πάει το θέμα ακόμα και στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Γενικώς είχε δώσει ρεσιτάλ και τελικά οι κραυγές και οι απειλές της είχαν πιάσει τόπο. H AEK άλλαξε στάση και πήγε τελικά στο BCL.

Στην περίπτωση του Προμηθέα, όμως, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν έχει πει τίποτα ως τώρα. Σαν να μην υπάρχει το θέμα. Φύλλο δεν κουνιέται. Και φυσικά ξεχάστηκε ο κακός χαμός που είχε γίνει με την ΑΕΚ. Εκτός κι αν άλλαξαν όλα πλέον και η ΕΟΚ και η FIBA θεωρούν πια «καλό παιδί» την Ευρωλίγκα και τα βρήκαν μαζί της… Αν ισχύει αυτό τότε ουδέν πρόβλημα, διότι έτσι θα κλείσει ένας κύκλος αντιπαράθεσης και ωφελημένο φυσικά θα είναι το μπάσκετ.

Αν όμως, δεν ισχύει αυτό, τότε τι γίνεται και φυσικά γιατί υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά στην τότε περίπτωση της ΑΕΚ και στην τώρα περίπτωση του Προμηθέα;