Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Άγγελος Παπανικολάου είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, όπως και ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Παναγιώτης Φασούλας. Πρώτο δεδομένο.

Το δεύτερο είναι ότι παρουσιάζεται από παντού ως «εκλεκτός» του Γιώργου Βασιλακόπουλου κι αυτό μας κάνει να περάσουμε στο τρίτο δεδομένο: Εκλεκτός του Βασιλακόπουλου ίσον «κόκκινο πανί» για τον Ολυμπιακό.

Όμως ο γιατρός είναι απαλλαγμένος από αγκυλώσεις. Και φρόντισε να αποδείξει, προς πάσα κατεύθυνση ότι η θέση του προέδρου της ΕΟΚ είναι ενωτική και όχι για να διχάζει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ALL STAR BASKET είπε το εξής: «Η ΕΟΚ ενώνει και δε χωρίζει. Ως εκ τούτου η θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1. Θα τους εκθέσουμε το όραμα που έχουμε και ευελπιστούμε ότι θα το αποδεχθούν».

Πάμε λοιπόν να δούμε προσεκτικά αυτή τη δήλωση. Η ενωτική διάθεση είναι εμφανής. Η θέση υπέρ του Ολυμπιακού επίσης. Αλλά και κάτι σοβαρότερο: «Θα τους εκθέσουμε το όραμα» είπε κάτι που σημαίνει ότι θα προσεγγίσει τους Πειραιώτες. «Κι ευελπιστούμε ότι θα τα αποδεχθούν» κατέληξε βγάζοντας ελπίδα και θέληση!

Ο γιατρός πήρε πολλούς πόντους με αυτή τη θέση ειδικά όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο που ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζεται ως «τηλεκατευθυνόμενος» από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Ουδέποτε έκρυψε την εκτίμησή του στον πρόεδρο, αλλά σίγουρα είναι αυτόφωτος. Τετραπέρατος με λίγα λόγια.

Tags:
The Insider