Πριν από λίγες μέρες ακούσαμε τον Αντρέι Κιριλένκο να λέει ότι έδωσε όλα τα λεφτά του συμβολαίου του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον χρόνο που έπαιξε στην Ευρώπη, σε φιλανθρωπίες. Και εξήγησε μάλιστα το πώς και πού και μιλάμε για σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ! Ολα αυτά για το 2012 που βρέθηκε στην Μόσχα μιας και τα υπόλοιπα χρόνια όπως και πέρυσι είναι στο ΝΒΑ.

Το ερώτημα είναι γιατί οι Έλληνες παίκτες, οι ακριβοπληρωμένοι έστω, δεν πράττουν κάτι ανάλογο; Γιατί δεν έχουμε πρωτοβουλίες από ΕΣΑΚΕ και ομάδες (έγιναν πάντως κάποιες όπως και πέρσι, αλλά χρειάζονται μεγαλύτερη οργάνωση και διάρκεια). Και σε μια εποχή που ο μέσος κιόλας Έλληνας έχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αλλά τα μεγάλα συμβόλαια τρέχουν κανονικά. Μην ακούσουμε πάλι το κλασικό “Κάνουν φιλανθρωπίες αλλά δεν το δείχνουν”! Καλό είναι να δείχνουν δημόσια πρόσωπα ό,τι καλό κάνουν για να αναγκάσουν και τους δίπλα πλουσιοπάροχους σε κάτι ανάλογο και να αισθανθεί και ο κόσμος ανακούφιση ότι κάτι καλό γίνεται.

Αλλά δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα οι ακριβοπληρωμένοι σταρ (ιμε μερικές ίσως εξαιρέσεςι)βάζουν το χεράκι στην τσέπη για να βοηθήσουν την κοινωνία μας! Και δεν μιλάμε να δώσουν 1000 και 2000 ευρώ παίκτες με συμβόλαια πάνω από 300 χιλιάρικα για παράδειγμα…. Αυτά και οι συγκρίσεις αναπόφευκτες…..