Ο Insider επιστρέφει στα εκλογικά της ΕΟΚ με μια είδηση που θα συζητηθεί και ουσιαστικά αποτελεί τις… μετασεισμικές δονήσεις μετά το αποτέλεσμα στην ΕΣΚΑ όπου το τοπίο ήταν ξεκάθαρο!

Θα μπορούσατε ποτέ να πιστέψετε, με όσα έχουν ειπωθεί και ακουστεί, ότι θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία, προεκλογικά ή μετεκλογικά στην ΕΟΚ; Προφανώς και όχι… Τελικά όλα μπορούν να γίνουν και σε τελική ανάλυση, ακόμα και στο πολιτικό πεδίο με την απλή αναλογική, μπορεί να ζήσουμε συγκυβέρνηση του Μητσοτάκη με τον Τσίπρα.

Οπότε από τη στιγμή που πολλά αλλάζουν και τα λόγια μπορούν να… χαθούν στον αέρα (έστω κι αν τα γραπτά μένουν), δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα. Γι’ αυτό και ο Insider δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε για το μυστικό ραντεβού που έγινε ανάμεσα σε δύο υποψηφίους για την προεδρία στην ΕΟΚ.

Πως ήταν μυστικό αφού το έμαθε ο Insider; Καλή ερώτηση…
Σε τελική ανάλυση κάτι που γνωρίζουν τουλάχιστον δύο άτομα δεν είναι κρυφό. Τα στοματάκια άνοιξαν και ανέφεραν τα εξής: Ο Άγγελος Παπανικολάου και ο Παναγιώτης Φασούλας συναντήθηκαν… Τα είπαν. Και προφανώς τα αποφάσισαν. Τα μετεκλογικά.

Οι εκλογές στην ΕΣΚΑ ήταν ο οδηγός. Αφήστε τι έλεγαν δεξιά κι αριστερά, ο Αλεξόπουλος έχει δικές του ψήφους. Σας τα είχε γράψει από τότε το basketblog και μάλιστα αναλυτικά. Ουσιαστικά ο νικητής των εκλογών ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος. Η δική του παράταξη έβγαλε τους περισσότερους συμβούλους άρα ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ την ΕΣΚΑ. Κι ας μην είχε τις περισσότερες ψήφους ο Βασίλης Ντάκουρης. Ο Πατρινός παράγοντας ελέγχει πλέον τη μεγαλύτερη Ένωση της χώρας.
Και μάλιστα με έναν εμφατικό τρόπο. Γιατί; Μα στους συμβούλους είναι όλη η δουλειά. Όπως φάνηκε η παράταξη Λιόλιου είναι μπετόν-αρμέ. Δε φεύγει τίποτα προς αντίθετη κατεύθυνση. Αντίθετα στις άλλες δύο παρατάξεις, υπήρξαν ξεκάθαρες απώλειες και διαρροές.

Αυτό ακριβώς είδαν οι Παπανικολάου και Φασούλας και αποφάσισαν για μετεκλογική συνεργασία. Αλλά και προεκλογική. Η κίνησή τους τι ακριβώς μαρτυρά; Ένα πράγμα: Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί (και σας το έχουμε γράψει πολλές φορές) για επικράτηση. Και οι δύο αντίπαλοί του προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό συμβούλων.

Με τις εκλογές να γίνονται σε λιγότερο από ένα μήνα (αν γίνουν τελικά…) έχουν αρχίσει και διαμορφώνονται κάποιες συμμαχίες. Το τι έλεγαν πριν από καιρό ο ένας για τον άλλον δεν έχει σημασία. Οι «λυκοφιλίες» δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο χώρο του μπάσκετ.

Εδώ έχουν γίνει… κολλητοί άλλοι κι άλλοι!