Την παραμονή του Υφυπουργού κ.Αυγενάκη στην θέση του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο θετικά μπορούσες να το εκλάβεις και η αλήθεια είναι με εξαίρεση τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και ένα ατυχές περιστατικό με βραβεύσεις στο Λουτράκι , όλα βαίνανε καλώς. Πρόσφατα όμως δυο περιστατικά σοβαρά μας ταρακούνησαν είναι η αλήθεια.

Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε σε γνωστή στην ΓΓΑ, ιστοσελίδα, το αστείο για εμάς περί Ομοσπονδία Αθλητισμού Αναψυχής ,(τις ομοιότητες με το περιστατικό στο Λουτράκι βρείτε τις). Με λίγα λόγια ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων κάτω από 18 ή ένα παγκόσμιο τουρνουά 3on3 επειδή είναι αθλητικός τουρισμός ή τουρισμός αναψυχής δεν θα ανήκει στην Ομοσπονδία Μπάσκετ. Μάλιστα.

Επόμενο δείγμα της ΓΓΑ, τα πρωταθλήματα μπάσκετ και εδώ η ΓΓΑ δε μας τα λέει καθόλου καλά. Και το πρώτο που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι το πρωτόκολλο δε σημαίνει ότι θα πρέπει να πιάνεις από το λαιμό… αθλητές και ομάδες. Επιπλέον όλων το πρωτόκολλο ορίζεται για την προστασία της δημόσιας υγείας, επομένως οποιαδήποτε απόφαση σε συνδυασμό με την επιβαρυμένη κατάσταση με τα κρούσματα πανελλαδικά πρέπει να συνυπολογίζεται σε οποιαδήποτε απόφαση.

Αυτό το χάλι στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει να κάνει πολλούς να αναλογιστούν πως πρέπει να πράττουμε. Θα σκεφτόμαστε τους ανθρώπους ή τους τύπους;

Στον ΕΣΑΚΕ δόθηκε η δυνατότητα μέσω της Επιτροπής Πρωταθλήματος και της ψηφοφορίας των μελών των Α.Ε. να προστατευτούν για τον αγώνα του Ηρακλή με τον Ιωνικό. Και καλά έκαναν. Μια μέρα μετά τα κρούσματα του Ιωνικού εκτοξεύτηκαν στα έξι! Πόσο μεγάλος θα ήταν ο κίνδυνος για τους επιβάτες του αεροπλάνου που θα ταξίδευαν οι Νικαιώτες, για τους πελάτες του ξενοδοχείου που θα έμεναν και φυσικά για… όλο το «Ιβανώφειο» που θα έρχονταν σε επαφή με εκείνους που τόσες μέρες ήταν μαζί με ενεργά κρούσματα; Και μάλιστα στο διάστημα της επώασης του ιού!
Στην ταπεινή Γ’ Εθνική όμως δε δίνεται αυτή η δυνατότητα. Το αυστηρό πρωτόκολλο της ΓΓΑ υποχρέωσε (την Κυριακή τον Τελεθριακό πιθανότατα στο μέλλον κάποια άλλη ομάδα) να παίξει στη Νέα Σμύρνη με το Μίλωνα!

Γιατί δε δίνεται στην Ομοσπονδία η δυνατότητα να συναποφασίζει με τα σωματεία παρόμοιες καταστάσεις; Όπως στον ΕΣΑΚΕ;

Ήρθαν οι άνθρωποι από την Ιστιαία, έπαιξαν και κάνουμε το σταυρό μας. Να γίνουν καλά τα παιδιά της ομάδας που ταλαιπωρούνται από τον COVID. Και φυσικά να μην έχουν κολλήσει κι άλλοι.
Όχι μόνο του Τελεθριακού αλλά και του Μίλωνα!

Φανταστείτε πλέον τι πρέπει να γίνει στο κλειστό του Μίλωνα αφού μπήκαν παίκτες που ήταν σε επαφή με ενεργά κρούσματα. Οι φίλοι και συγγενείς τους και τα παιδιά των ακαδημιών που ήταν στο γήπεδο.
Είναι άδικο. Και για τον Τελεθριακό και για τον Μίλωνα και για όλο το ερασιτεχνικό μπάσκετ.

Μια σημείωση μόνο για την ΕΟΚ και τα νέα μέλη. Για να κάνεις ομελέτα λέγανε οι παλιοί πρέπει να σπάσεις αυγά και στο θέμα Υγείας- ΓΓΑ χάσανε μια ευκαιρία στην ομοσπονδία να βάλουν το μπάσκετ και την υγεία πάνω από όλα. Μια ανακοίνωση , μια δήλωση θα ήταν αρκετή για αρχή. Σε αυτό το ζήτημα είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο όλα τα κόμματα αλλά μέχρι και ο Πρωθυπουργός θα ήταν υπέρ τους.